reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Mnie sie udalo umowic na jutro do lekarza, znalazlam jakiegos polecanego i uprosilam Panią w recepcji o szybki termin.. ale widze juz ze nie bedzie lekko.
Odebralam wyniki antykoagulantu tocznia (robilam w marcu caly zespol antyfosfolipidowy i okazalo sie ze ten jeden wynik zgubili/nie dosłali) i okazalo sie, ze jest podwyzszony. Lekko bo lekko no ale jest to problem. Mam nadzieję ze nie bedzie za pozno ma włączenie leków 🙄

reklama
Mnie sie udalo umowic na jutro do lekarza, znalazlam jakiegos polecanego i uprosilam Panią w recepcji o szybki termin.. ale widze juz ze nie bedzie lekko.
Odebralam wyniki antykoagulantu tocznia (robilam w marcu caly zespol antyfosfolipidowy i okazalo sie ze ten jeden wynik zgubili/nie dosłali) i okazalo sie, ze jest podwyzszony. Lekko bo lekko no ale jest to problem. Mam nadzieję ze nie bedzie za pozno ma włączenie leków 🙄
To zależy co jest nieprawidłowe. Nie zawsze sam wynik jest wskazaniem do włączania leczenia.

ja dziś 8+0tc, rano wychodzę ledwo żywa z łazienki (wymioty męczą mnie codziennie od 4-5 rano) z retorycznym pytaniem ile jeszcze, na co mój mąż: no jeszcze jakieś pół roku i z górki :D mistrz pocieszania
O Boże współczuję. Ja mam miłości i zawroty głowy jak na karuzeli ale na szczęście bez wymiotow. Chyba bym się wykończyła.

U mnie dziś 5+3 ale to tak na oko, w apce wpisalam ze cykle mam 33 dniowe i na tej podstawie wyliczyła, a jak sie doliczylam to raz bylo 28, raz 35, raz 31, wiec tak troche w caly swiat 😁 a czuje sie w miarę, cycki mam tkliwe, ciągle mam dziwny posmak w ustach, brzuch mnie czasem ciągnie jakbym miala tam zakwasy, no i jestem mega zmeczona. Dzis np polozylam sie, zeby corke uśpić i zasnelam w ubraniu razem z nia o godzinie 20 😂 no ale poprzedni tydzien w pracy dal mi w kość, bo pracowalam po 10-12 godzin, dziś też było ciężko po weekendzie, więc to tez robi robote...

Kurde no i właśnie ja tez sie otarłam o cukrzyce, braklo mi wtedy bodajze jednej jednostki to stwierdzenia cukrzycy.. jakos mam przeczucie ze w tej ciąży mnie nie ominie cukrzyca. Odstawilam cukier i biale pieczywo od kilku dni a mimo tego glukoza na czczo wynosila dzis 92, czytam ze to nie do konca prawidlowe.
Nie znalazlam lekarza, jutro bede dzwonić 🙊🙊🙊
No w ciąży normy są inne i na czczo ma być chyba do 92 więc pewnie czeka Cię niestety picie glukozy 😔

To zależy co jest nieprawidłowe. Nie zawsze sam wynik jest wskazaniem do włączania leczenia.
Mówisz? Jestem po 4 stratach, pierwsza byla jakos w 10 tc, pozostale to biochemy i mam jedna zdrowa córkę z drugiej ciąży.
No i teraz te wyniki wyszly lekko ponad norme, ale jednak ponad.. dołączę zdjęcia, mam nadzieje ze będzie widać.

Załączniki

• IMG_20220823_112327.jpg
    IMG_20220823_112327.jpg
    669,2 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_20220823_112311.jpg
    IMG_20220823_112311.jpg
    844,4 KB · Wyświetleń: 41
Mówisz? Jestem po 4 stratach, pierwsza byla jakos w 10 tc, pozostale to biochemy i mam jedna zdrowa córkę z drugiej ciąży.
No i teraz te wyniki wyszly lekko ponad norme, ale jednak ponad.. dołączę zdjęcia, mam nadzieje ze będzie widać.
jeśli potwierdził by się zespol antyforfolipidowy to pewnie konieczna będzie heparyna dzięki niej nie dochodzi do zakrzepów które w tym zespole są przyczyna poronień. Musisz zapytać swojego lekarza prowadzącego czy widzi wskazania do włączenia leków.

reklama
bedzie dobrze🙂 szczerze uwazam
ze skoro przezylysmy dwoje malych dzieci w domu to i jedno male damy rade przetrwac
Tak, masz racje. Zawsze mi się marzyła 3, ale po poronieniu w zeszłym roku już bym się nie starała specjalnie, mąż też nie chciał. A tak to nawet nie wiem kiedy to sie stało 🤣 musiała mi sie owulacja przesunąć.
Plus jest taki że wiem co mnie czeka 😉

Do góry