reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Kurcze piszecie o tej krzywej a ja pamietam ze bardzo mi smakowala jak bylam w ciazy z córką 🙊🙊🙊
Ale zrobilam sobie dzis glukoze na czczo i wyszla 92 a ponoc w ciazy jak jest taki wynik to trzeba robic te krzywa wcześniej.. no i TSH mam prawie 4 🙄 czekam jeszcze jak na szpilkach na wynik bety i musze szukac endokrynologa, a nigdy nawet nie byłam, ehhh

Może nie, aż tak bardzo mi smakowała, ale nie miałam problemu żeby ja wypić. Niestety dla mnie to oznaczało, że mam cukrzycę 😞
I jak tam. Znalazłaś lekarza?

reklama
Je też już po wizycie.
Wszystko dobrze. Jest serduszko ❤️
Ależ mi ulżyło.
Też dostałam mnóstwo badań i tez zalecenie usg piersi (lekarka mówiła ze jest wskazanie powyżej 35 rz ale ona zaleca każdej kobiecie). Dodatkowo dostałam jeszcze acard z leków oprócz duphastonu. Następna wizyta dopiero za 4 tyg.

Bardzo sie cieszę 😍 chce takie wiadomości czytać 🥰

Idę dopiero w sobotę. Nie wiem co z tymi lekarzami, chyba większość na urlopach. W sobotę wg apki będzie 6+6. Ten tydz. Jest dla mnie traumatyczny, bo w straconej ciąży w tym czasie zaczęłam plamić. Teraz zupełnie inaczej się czuje, jestem bardziej spokojna. Oprócz zmęczenia i czasami lekkich mdłości nic mi nie jest.. cycki tylko dają czadu 🙈przy dotyku i zmianie pozycji.

Najważniejsze, że czujesz sie spokojna 🤗

Oooo piękny przyrost ♥️
Super, jesteś chyba 2 czy 3 dni przede mną, prawda?
U mnie dzisiaj 5+0

Jak się czujesz? 🙂
U mnie dziś 5+3 ale to tak na oko, w apce wpisalam ze cykle mam 33 dniowe i na tej podstawie wyliczyła, a jak sie doliczylam to raz bylo 28, raz 35, raz 31, wiec tak troche w caly swiat 😁 a czuje sie w miarę, cycki mam tkliwe, ciągle mam dziwny posmak w ustach, brzuch mnie czasem ciągnie jakbym miala tam zakwasy, no i jestem mega zmeczona. Dzis np polozylam sie, zeby corke uśpić i zasnelam w ubraniu razem z nia o godzinie 20 😂 no ale poprzedni tydzien w pracy dal mi w kość, bo pracowalam po 10-12 godzin, dziś też było ciężko po weekendzie, więc to tez robi robote...
Może nie, aż tak bardzo mi smakowała, ale nie miałam problemu żeby ja wypić. Niestety dla mnie to oznaczało, że mam cukrzycę 😞
I jak tam. Znalazłaś lekarza?
Kurde no i właśnie ja tez sie otarłam o cukrzyce, braklo mi wtedy bodajze jednej jednostki to stwierdzenia cukrzycy.. jakos mam przeczucie ze w tej ciąży mnie nie ominie cukrzyca. Odstawilam cukier i biale pieczywo od kilku dni a mimo tego glukoza na czczo wynosila dzis 92, czytam ze to nie do konca prawidlowe.
Nie znalazlam lekarza, jutro bede dzwonić 🙊🙊🙊

U mnie dziś 5+3 ale to tak na oko, w apce wpisalam ze cykle mam 33 dniowe i na tej podstawie wyliczyła, a jak sie doliczylam to raz bylo 28, raz 35, raz 31, wiec tak troche w caly swiat 😁 a czuje sie w miarę, cycki mam tkliwe, ciągle mam dziwny posmak w ustach, brzuch mnie czasem ciągnie jakbym miala tam zakwasy, no i jestem mega zmeczona. Dzis np polozylam sie, zeby corke uśpić i zasnelam w ubraniu razem z nia o godzinie 20 😂 no ale poprzedni tydzien w pracy dal mi w kość, bo pracowalam po 10-12 godzin, dziś też było ciężko po weekendzie, więc to tez robi robote...

Kurde no i właśnie ja tez sie otarłam o cukrzyce, braklo mi wtedy bodajze jednej jednostki to stwierdzenia cukrzycy.. jakos mam przeczucie ze w tej ciąży mnie nie ominie cukrzyca. Odstawilam cukier i biale pieczywo od kilku dni a mimo tego glukoza na czczo wynosila dzis 92, czytam ze to nie do konca prawidlowe.

Ja już nawet nie mam glukometru, wszystko oddałam mamie. A badania i tak mnie nie ominą, ale to po następnej wizycie dopiero.

No tak właśnie pamiętałam, że jesteśmy blisko terminowo 😁 ciekawe czy USG potwierdzi termin czy będą jakieś obsuwy.
Ja też wieczorem jestem zmęczona bardzo szybko. A rano totalnie nieprzytomna.

O podobno 92 glukoza to magiczna granica. W pierwszej ciąży miałam 91 i już się obawiałam testu obciążenia ale no nie dotrwałam do tego 🙄 zobaczymy jak będzie w tej ciąży. Mam zamiar zrobić badania w poniedziałek bo we wtorek rano będę miała wizytę

I jak tam. Znalazłaś
Hmm dobrze wiedzieć że jak nie ma problemu z wypiciem to może być cukrzyca. Ja pamiętam że było to mega słodkie i mega po tym muliło.

reklama
Do góry