reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dziewczyny A tak na marginesie widać coś u Was już ?
U mnie nic tylko jakbym miała oponke. Mam czutke że będę miała nisko brzuch 😭😭 nic to nie zwiastuje dobrze ,przerabialam to w pierwszej ciaży 😭
U każdej brzuch pojawia się na innym etapie. Który u Ciebie tc? Mi w 11 tc wywaliło ( zwłaszcza nocą jest widoczny ) jak w 6 miesiącu ale to raczej przez wzdęcia niż ciążę. Nie martw się ❤️

reklama
A ja mam pytanie. Czy to normalne, że pod koniec 11 tc ( jutro zaczynam 12tc ) czuję się lepiej? Mdłości mniejsze, więcej energii? Jak to u Was było ?

Strusio myślę że tak.czesto tak jest że po 1wszym trymestrze wszystko mija .
U mnie przy pierwszej było tak że niedobrze do dnia porodu 🙈brałam aż leki na odwodnienie przeciwwymiotne druga dokładnie od 3amiesiaca luz bluz a teraz roznie najem sie majonezu jest git A za chwilę blee góra i dolem albo dzień że zjem słoik majonezu i nic A nic

Strusio myślę że tak.czesto tak jest że po 1wszym trymestrze wszystko mija .
U mnie przy pierwszej było tak że niedobrze do dnia porodu 🙈brałam aż leki na odwodnienie przeciwwymiotne druga dokładnie od 3amiesiaca luz bluz a teraz roznie najem sie majonezu jest git A za chwilę blee góra i dolem albo dzień że zjem słoik majonezu i nic A nic
Oby tak było. Nie powiem - super się lepiej czuć ale zaraz pojawia się w głowie myśl czy wszystko jest ok 🤪

Jak widać chyba nie ma reguły czy się je słodkie czy słone
Ja cały czas słone slone kwaśne horzka czekolade byle nie slodka bo blee i córy 🥰😂🙈

Dziewczyny A tak na marginesie widać coś u Was już ?
U mnie nic tylko jakbym miała oponke. Mam czutke że będę miała nisko brzuch 😭😭 nic to nie zwiastuje dobrze ,przerabialam to w pierwszej ciaży 😭
U mnie w pierwszej ciąży lekko jedynie brzuch się zaokrąglił w ok. 16tc, a coś wievej zaczęło być widać po 20tc, teraz to też raczej taka oponka, w zależności nawet od dnia:)

U mnie tez widać brzusio już na tyle, ze nie sposób go ukryć. Ale ja zawsze miałam płaski brzuch, wiec już same wzdęcia na początku były widoczne 😄
A objawy mogą już mijać w drugim trymestrze, ale zaraz w zamian przyjdą inne 😉

reklama
Do góry