reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Czy rośnie Wam już brzuszek ? Ja na przykład czuje takie wypukle w dole brzucha. Pierwszy raz zaszłam tak daleko z maleństwem. Ale wieczorem jakbym miała większy.
Juz troche tak, a wieczorem to juz w ogóle 😄😄 wchodze jeszcze w jeansy ale takie mom jeans itp, tylko ze nie za wygodnie w nich 😉

Kochana będzie dobrze. Ja też straciłam 2 ciążę, 3.donosilam i mam zdrowego synka. Też nie udało nam się zbadać zarodka - druga ciążę poroniłam w wielkanoc, w szpitalu byli średnio pomocni, laboratorium było zamknięte, próbowałam sama sobie poradzić i zawieźć do Poznania osobiście, ale niestety nie udało mi sie. Przeszlismy z mezem całą diagnostykę, jednoznacznej przyczyny nie stwierdzono (wyniki na granicy), ale byłam obstawiona lekami i się udało. Przed każdą wizyta miałam takie ciśnienie że lekarz kazał mi badać w domu codziennie i zapisywac, na wizycie nie mogłam się w ogóle skupić, dopytać o nic, bo w mózgu mi huczalo, że stresu nawet nie mogłam się cieszyć, dopiero w domu jak oglądałam zdjęcia z USG to przychodziła radość i ulga. No ale się udało, jeszcze syna tydzień przenosiłam i mi poród wywoływali tak mu dobrze było 😅 Tej ciąży nie planowalam, więc nie brałam lekow przy staraniach. Na szczęście coś mi podpadalo a że szliśmy na wesele to zrobiłam test jeszcze przed terminem @, więc lekarz mnie zaraz obstawił czym trzeba..
A co przyjmujesz? Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. ☹️ Mi też mózg nie działa jak jestem na wizycie bo jedynie co chcę usłyszeć to widzę serce niestety później zapominam o co chciałam zapytać i później czytam głupoty w internecie . Teraz biorę leki także oby było w porządku.

Powiem szczerze ,że wtedy trafiłam na bardzo okropne położne i lekarze też nie byli zbyt życzliwi. Nawet mi nie zaproponowano. A ja jeszcze takiej wiedzy nie miałam ,ponieważ pierwszą ciążę straciłam w 6 TC. A te w 10. Serduszko się zatrzymało wtedy. :( A moje pękło. Badałam tylko siebie i męża.
Teraz jestem w 12 i dlatego tak się trzęsę przed każdą wizyta i podejrzewa,że z końcem tygodnia już będę wymyślała a wizyta we wtorek 27.
Teraz musi być dobrze ✊😘 trzymam kciuki. Ja też się bardzo stresuje. W maju miałam biochemiczną, ciążą zdążyłam się cieszyć raptem przez 2 dni. Teraz przez to w tej jestem bardzo zestresowana.
A u ciebie serduszko zatrzymało się na 10 tygodniu ? Czy wcześniej a w 10 tc się dowiedziałaś?

I gratuluję wszystkim udanych wizyt, dobrze że z waszymi dzidziami jest wszystko dobrze 😘 Teraz większość z nas czeka na prenatalne ❤️
Wierzę, że u każdej będzie wszystko dobrze ☺️

Teraz musi być dobrze ✊😘 trzymam kciuki. Ja też się bardzo stresuje. W maju miałam biochemiczną, ciążą zdążyłam się cieszyć raptem przez 2 dni. Teraz przez to w tej jestem bardzo zestresowana.
A u ciebie serduszko zatrzymało się na 10 tygodniu ? Czy wcześniej a w 10 tc się dowiedziałaś?

I gratuluję wszystkim udanych wizyt, dobrze że z waszymi dzidziami jest wszystko dobrze 😘 Teraz większość z nas czeka na prenatalne ❤️
Wierzę, że u każdej będzie wszystko dobrze ☺️
Dowiedziałam się w 10. A zatrzymało się 8/9. :(

Właśnie zauważyłam że z tygodnie z usg na podstawie miesiączki liczył, a z zarodka wychodzi 8+1 bo maluszek ma 1,75 cm

reklama
Do góry