reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Moje przyjaciółki wiedzą od testu. Mama i teściowa od tygodnia. Mniej więcej w tym samym czasie powiedziałam synowi (17 lat), choć chciałam jeszcze poczekać, ale nie miałam wyjścia. Wychaczylam na grupie wanienke z przewijakiem za 5 zł I musiał mi pomóc ją wnieść do domu 😅Wiem, że za wcześnie na kupowanie czegokolwiek , ale była okazja 😉Starszy syn jeszcze nie wie, nie mieszka już z nami (20 lat)
i jak reakcja syna ?😀 Między mną ,a najstarszą siostrą jest 21 lat różnicy ...ale mamy ok kontakt 👍🙂

reklama
o wow to taki maluszek po przerwie to dopiero wyzwanie.
Ja mam dużo rzeczy po młodszym dziecku cześć przechowywałam u rodziców . A teraz muszę wszystko trzymać w domu bo oni o niczym nie wiedzą a powiedzieli ze skoro nie planujemy już dzieci to nie będą tego trzymać 🤣🤣
Ja się czuje jakbym pierwszy raz w ciąży była. Bardzo dużo się zmieniło przez te 20 lat. Zastanawiam się jakim cudem wychowałam dzieci bez internetu 🤣😉

Wodę z cytryną raczej dam radę chociaż ostatnio jak się napiłam do witaj porcelano 😅 ja ani kawy ani herbaty nie pije jakoś mnie nie ciągnie ;/ a tak lubiłam ze 2 kawki sobie wypić w ciągu dnia. A ty miałaś zapalenie pecherza w ciąży ?
Woda z cytryną ale np sama wit c tez jest dobra. Mi lekarka jeszcze poleciła priobiotyk na układ moczowy UroLact. W poniedziełek tez czułam że coś sie zaczyna dziać z pęcherzem i zaczęlam pić herbatę z żurawiny plus ten priobiotyk i jest lepiej. Ostrzegam tylko że jest ochydny w smaku a jest do picia 🤢 Jutro robie badania i zobacze co tam wyjdzie w moczu.

i jak reakcja syna ?😀 Między mną ,a najstarszą siostrą jest 21 lat różnicy ...ale mamy ok kontakt 👍🙂
Na początku był trochę zmieszany. Kategorycznie zapowiedział, że on się dzieckiem nie będzie zajmował 😂 Teraz już trochę przetrawił, zobaczymy jak to będzie. On jest bardzo pomocny i lubi dzieci więc myślę, że będzie ok 😀

Ja się czuje jakbym pierwszy raz w ciąży była. Bardzo dużo się zmieniło przez te 20 lat. Zastanawiam się jakim cudem wychowałam dzieci bez internetu 🤣😉
Kochana, ja mam niecałe 7 lat różnicy i wszystko, co zalecali przy pierwszym dziecku, było niewskazane przy drugim. Także teraz też zapewni są jakieś nowe zalecenia. I mam nieaktualną wiedzę 🙈 razem damy radę 😁

Najlepsze jest to jak jedna położna przy jednym dziecku mówiła jedno, a przy drugim, sama zaprzecza 😂 wiem, wiem, nauka idzie do przodu.

Woda z cytryną ale np sama wit c tez jest dobra. Mi lekarka jeszcze poleciła priobiotyk na układ moczowy UroLact. W poniedziełek tez czułam że coś sie zaczyna dziać z pęcherzem i zaczęlam pić herbatę z żurawiny plus ten priobiotyk i jest lepiej. Ostrzegam tylko że jest ochydny w smaku a jest do picia 🤢 Jutro robie badania i zobacze co tam wyjdzie w moczu.
Mi już troszkę lepiej jest, nie czuje bólu przy oddawaniu moczu tylko takie parcie na mocz . Witaminę C biorę i teraz pije ta żurawinę, jutro wyniki badań to się okaże. Dzięki za informacje o tym probiotyki zapytam się mojej pani doktor ;) a ty który tc?

Najlepsze jest to jak jedna położna przy jednym dziecku mówiła jedno, a przy drugim, sama zaprzecza 😂 wiem, wiem, nauka idzie do przodu.
Ha, to u mnie dwie różne położne przychodziły pierwszej nocy po porodzie syna. Jedna ze płacze bo mu za zimno, to go pyk w 15 warstw. Dalej płacze przychodzi druga i go rozwija, bo przecież płacze bo mu za ciepło. Przychodziły na zmianę co on tylko zapłakał i tak w kółko 😂🙈 złote kobiety ale kompletnie byłam zagubiona co robić, jeszcze zmęczona po porodzie chyba jakoś trzeźwo nie myślałam żeby zatrzymać to koło 😂

reklama
U mnie trochę osób wie 🙊 kilkoro znajomych, moja mama, siostra, tesciowa, no i w pracy musiałam powiedzieć, bo muszę sie troche oszczędzać i mają mi zmienic stanowisko na lżejsze, no i muszą kogos znalezc do pracy do nas... Ale powiem Wam, ze bęben mam taki jakbym byla w 20 tc, zakladam juz spodnie ciazowe i jak mam sweter taki bardziej przylegajacy to każdy sie kapnie 🙊

Do góry