reklama
Darina87
Fanka BB :)
Proszę o podstawę prawną
Tu również będę wdzięczna o postawę prawną co do L4 ze względu na warunki w pracy
Jak widać wyżej siedzą jest bardzo mała. A pracownice ZUS to ludzie i bez problemu bywają na takich forach
Bonzur,
Serio nie masz co robić i wchodzisz na fora straszyć kontrolami... Po co to robisz? A w zasadzie nie chce tego wiedzieć. Podstawy prawne mnie przerażaja
Darina87
Nie ma znaczenia póki co czy zjem pozna kolacje i co zjem bo i tak cukier wysoki. Wczoraj ostatni posiłek zjadłam o 18;30 później już nie zjadłam nic bo czułam się fatalnie i cukier dzisiaj 101. I gdzie tu sens i jakaś logika? Ja lubię warzywa serio, ale nie na tyle żeby jeść pomidora, ogórka i paprykę do praktycznie każdego posiłku
To mi się wydaję za dużą przerwa, dlatego taki duży cukier rano. Uda się jakoś dopasować ta dietę znajdziesz wkoncu rzeczy ,które Ci zasmakują i cukru nie podniosą. Każdy organizm inny, ale metoda prób i błędów dojdziesz do lepszych posiłków.
Darina87
Miałam tutaj popełnić prawniczy elaborat, już nawet zaczęłam, ale zrezygnowalam. Na tym forum jest zapewne sporo praktykujacych prawniczek, w różnych zawodach, ale nie odpowiadają na te dywagacje z kilku powodów. Po pierwsze, jesteśmy tutaj prywatnie, chcemy się cieszyć upragniona ciąża i większość po prostu unika dyskusji związanych z kwestiami zawodowymi. Po wtóre, każdy praktykujący prawnik, nawet przeciętny merytorycznie, doskonale wie, ze suche powoływanie przepisów, czego usilnie się domagasz, bez odwoływania się do ratio legis ich wprowadzenia , pogladow doktryny i judykatury nie ma najmniejszego sensu, gdyż nie prowadzi to do jednoznacznych wniosków. Nie ma bowiem definicji legalnych tych pojec, a katalog ich desygnatów jest i był zawsze otwarty (vide różnorodne orzecznictwo).
Kazda z nas podejmuje decyzje, które uważa za słuszne, a co a tym idzie będzie musiała poniesc ewentualne ich konsekwencje.
Temat jak dla mnie zamknięty, dodam tylko, ze przeciez decyzje organów podlegają zaskarżeniu, ale to akurat wiedza powszechnie znana
Ależ pieknie to napisałaś
Darina87
Witam Was Dziewczyny :-)
Trzymajcie dziś za mnie kciuki... mam wizytę o 15:30 i mam niesamowity stres... Oby biło serduszko.....
I tak,jak dla mnie temat L4 też jest zamknięty...
A co do Admina.. kompletnie też się do tego nie nadaje bo się na tym nie znam i wg.. I moje prawie 2letnie dziecko też zabiera mi dużo czasu..
Witam też nowe koleżanki :-)
Ja trzymam kciuki za Was jeśli któraś z Was wizytuje razem ze mną:-)
Już szukam. Dobrych wieści❤
Darina87
No i są dwie chętne!
Hurra
Darina87
Pkt 1 naszego regulaminu.
Nie poruszamy tematu zwolnienia lekarskiego
My możemy
Darina87
ja w sobotę byłam na rodzinnej imprezie, miałam duży problem żeby się ubrać bo nikt nie wie o ciąży. Kupiłam na koniec sukienkę o typie oversize. Moja mama skomentowała że taka wielka ubrałam że nie widać mojej chudości (przed ciąża miałam niedowagę). Pomyślałam tylko żebyś wiedziała coś się pod nią chowa
Nie domyśliła się mamy mają 6zmysl
Darina87
no tak ja z natury jestem no jaby to ladnie rzec, okragła nawet wazac 52kg mialam opone na brzuchu, wiec lubie luzne ubrania, moze dlatego wszystko dobre i nic nie widac
Ale, że jak 52 kilo i opona? chyba skóra
reklama
Darina87
u mnie cala rodzina juz wie
U mnie też