reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Jestem przerażona 😭 rano zobalało mnie podbrzusze ale myślałam że to normalne... Byłam w toalecie i na papierze przy podcieraniu zobaczyłam troszkę krwi😭 i delikatne brązowe plamienie 😭 umówiłam się dziś do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest dobrze z dzidzią 😢 miałam iść dopiero 26.09 na genetyczne. Trzymajcie kciuki żeby to plamienie nie było nic poważnego, żeby to może było od nadżerki która mam 😭 dziś mam 9+3. Od początku ciąży biorę duhapston 3x1 i od 7 tygodnia heparynę 😔 jestem załamana
Spokojnie póki niema żywej krwi która
Płynie ci po nogach - słowa lekarza - niema co się martwić ! Rozpycha nam się w środku wszytsko ja tez miałam taki epizod ze biegłam na usg - spokojnie najwidoczniej się rozciąga , wbija w głąb ciebie ;) i będzie dobrze zobaczysz ! Ale leć na kontrole -spokój głowy najważniejszy !

reklama
Już po ! Melduje ze serce bije :-) 3,71 cm z usg wychodzi 10 tyg i 4 dni ;) ( z om 10 tyg o 2 dni) wyglada jak zwinięty kosmita ;-) wyniki cukru w normie ;-) jedynie wynik różyczki norma 25 a ja mam 25,5 - przeciwciała w kl. IgM - reaktywny - może ktoś bardziej się na tym zna ?
pewnie trzeba będzie różyczkę powtórzyć IgM i IgG. A nie wiesz czy chorowałaś jako dziecko?

@Paw2021 gratuluje kolejnej dobrej wizyty 💓
Z tą różyczka to wiem tylko tyle, że wysokie przeciwciała w igG oznaczają, że się przechorowało lub było się szczepionym na to. U mnie wynik w igM jest 0,5 ale też mam inne normy.
No właśnie nie rozumiem czemu mi zleciła tylko igm bez igg - jutro potworze prywatnie ;-) plus mocz No za dużo leukocytów :p to machnę dla spokoju ducha ;-)

Jestem przerażona 😭 rano zobalało mnie podbrzusze ale myślałam że to normalne... Byłam w toalecie i na papierze przy podcieraniu zobaczyłam troszkę krwi😭 i delikatne brązowe plamienie 😭 umówiłam się dziś do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest dobrze z dzidzią 😢 miałam iść dopiero 26.09 na genetyczne. Trzymajcie kciuki żeby to plamienie nie było nic poważnego, żeby to może było od nadżerki która mam 😭 dziś mam 9+3. Od początku ciąży biorę duhapston 3x1 i od 7 tygodnia heparynę 😔 jestem załamana
na razie się nie denerwuj ja też w poprzedniej cięży miałam planienia takie zupełnie nie wiadomo czemu.

Spokojnie póki niema żywej krwi która
Płynie ci po nogach - słowa lekarza - niema co się martwić ! Rozpycha nam się w środku wszytsko ja tez miałam taki epizod ze biegłam na usg - spokojnie najwidoczniej się rozciąga , wbija w głąb ciebie ;) i będzie dobrze zobaczysz ! Ale leć na kontrole -spokój głowy najważniejszy !
O 15:45 mam wizytę :( ostatni raz miałam plamienia w 5 tygodniu. Został zwiększony mi duhapston i przeszło. Ta krew mnie bardzo zaniepokoiła mam nadzieję że wszystko dobrze jest z dzieckiem 😢😭

Trzymam kciuki 🤞🤞 dobrze, że idziesz na wizyte, lekarz zobaczy co i jak. Spróbuj nie martwić się na zapas, może to faktycznie ta nadżerka
Daj znać później 😘

No właśnie nie rozumiem czemu mi zleciła tylko igm bez igg - jutro potworze prywatnie ;-) plus mocz No za dużo leukocytów :p to machnę dla spokoju ducha ;-)
Może przez nieuwagę nie wpisała 😅 zawsze się robi igg i igm
Mi raz pani doktor morfologii nie wpisała z rozpędu, więc zrobiłam odpłatnie. Zrób, zrób lepiej teraz niz pozniej się stresować niepotrzebnie

Już po ! Melduje ze serce bije :-) 3,71 cm z usg wychodzi 10 tyg i 4 dni ;) ( z om 10 tyg o 2 dni) wyglada jak zwinięty kosmita ;-) wyniki cukru w normie ;-) jedynie wynik różyczki norma 25 a ja mam 25,5 - przeciwciała w kl. IgM - reaktywny - może ktoś bardziej się na tym zna ?
Uuu super!!!! 💞

Na prenatalnych już zazwczaj widać co tam siedzi 😀
No właśnie nie wszyscy lekarze chcą się bawić w wróżenie z wyrostka płciowego... Chociaż też chciałabym wiedzieć wcześniej 😉
O 15:45 mam wizytę :( ostatni raz miałam plamienia w 5 tygodniu. Został zwiększony mi duhapston i przeszło. Ta krew mnie bardzo zaniepokoiła mam nadzieję że wszystko dobrze jest z dzieckiem 😢😭
Daj znać co po wizycie, póki co się nie stresuj za bardzo bo jak to tylko plamienie i to ciemna (starą) krwią, to raczej nie powinno być nic poważnego. Nie jesteś w terminie spodziewanego okresu jakoś? Bo hormony mogą jeszcze głupio działać w I trymestrze i może stąd to plamienie?

Ja dalej z mdłościami, choć dziś jest lepiej niż wczoraj. Za to żłobek odesłał mi dziecko że niby ma katar 🤦🏻‍♀️ kataru ja nie widzę... Raz na dwie-trzy godziny mu wodę przezroczystą spod nosa wycieram (o ile) - młody jest alergikiem i astmatykiem, ale jest bardzo aktywnym dzieckiem i już nie raz pediatrzy się z nas śmiali, że odsyłają nam dziecko żeby mieć chwilę spokoju bo rozrabia za bardzo 🙈

reklama
Na prenatalnych już zazwczaj widać co tam siedzi 😀
Ja chyba na prenatalnych poprosze żeby o płci lekarz nie mówił, nie chce żeby mąż się ewentualnie później rozczarował 😜 od początku twierdzi, że będzie chłopak i wolę poczekać aż faktycznie będzie widać a na prenatalnych czasami można się przejechać. Aczkolwiek oczywiście, nie musi tak być pewnie zależy od umiejętności lekarza i ułożenia dziecka. Aż wam zazdroszczę że już niedługo macie prenatalne u nas dopiero w październiku pewnie jakiś drugi albo i trzeci tydzień października

Do góry