reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Jestem przerażona 😭 rano zobalało mnie podbrzusze ale myślałam że to normalne... Byłam w toalecie i na papierze przy podcieraniu zobaczyłam troszkę krwi😭 i delikatne brązowe plamienie 😭 umówiłam się dziś do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest dobrze z dzidzią 😢 miałam iść dopiero 26.09 na genetyczne. Trzymajcie kciuki żeby to plamienie nie było nic poważnego, żeby to może było od nadżerki która mam 😭 dziś mam 9+3. Od początku ciąży biorę duhapston 3x1 i od 7 tygodnia heparynę 😔 jestem załamana
Spokojnie póki niema żywej krwi która
Płynie ci po nogach - słowa lekarza - niema co się martwić ! Rozpycha nam się w środku wszytsko ja tez miałam taki epizod ze biegłam na usg - spokojnie najwidoczniej się rozciąga , wbija w głąb ciebie ;) i będzie dobrze zobaczysz ! Ale leć na kontrole -spokój głowy najważniejszy !

reklama
Już po ! Melduje ze serce bije :-) 3,71 cm z usg wychodzi 10 tyg i 4 dni ;) ( z om 10 tyg o 2 dni) wyglada jak zwinięty kosmita ;-) wyniki cukru w normie ;-) jedynie wynik różyczki norma 25 a ja mam 25,5 - przeciwciała w kl. IgM - reaktywny - może ktoś bardziej się na tym zna ?
pewnie trzeba będzie różyczkę powtórzyć IgM i IgG. A nie wiesz czy chorowałaś jako dziecko?

@Paw2021 gratuluje kolejnej dobrej wizyty 💓
Z tą różyczka to wiem tylko tyle, że wysokie przeciwciała w igG oznaczają, że się przechorowało lub było się szczepionym na to. U mnie wynik w igM jest 0,5 ale też mam inne normy.
No właśnie nie rozumiem czemu mi zleciła tylko igm bez igg - jutro potworze prywatnie ;-) plus mocz No za dużo leukocytów :p to machnę dla spokoju ducha ;-)

Jestem przerażona 😭 rano zobalało mnie podbrzusze ale myślałam że to normalne... Byłam w toalecie i na papierze przy podcieraniu zobaczyłam troszkę krwi😭 i delikatne brązowe plamienie 😭 umówiłam się dziś do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest dobrze z dzidzią 😢 miałam iść dopiero 26.09 na genetyczne. Trzymajcie kciuki żeby to plamienie nie było nic poważnego, żeby to może było od nadżerki która mam 😭 dziś mam 9+3. Od początku ciąży biorę duhapston 3x1 i od 7 tygodnia heparynę 😔 jestem załamana
na razie się nie denerwuj ja też w poprzedniej cięży miałam planienia takie zupełnie nie wiadomo czemu.

Spokojnie póki niema żywej krwi która
Płynie ci po nogach - słowa lekarza - niema co się martwić ! Rozpycha nam się w środku wszytsko ja tez miałam taki epizod ze biegłam na usg - spokojnie najwidoczniej się rozciąga , wbija w głąb ciebie ;) i będzie dobrze zobaczysz ! Ale leć na kontrole -spokój głowy najważniejszy !
O 15:45 mam wizytę :( ostatni raz miałam plamienia w 5 tygodniu. Został zwiększony mi duhapston i przeszło. Ta krew mnie bardzo zaniepokoiła mam nadzieję że wszystko dobrze jest z dzieckiem 😢😭

Trzymam kciuki 🤞🤞 dobrze, że idziesz na wizyte, lekarz zobaczy co i jak. Spróbuj nie martwić się na zapas, może to faktycznie ta nadżerka
Daj znać później 😘

No właśnie nie rozumiem czemu mi zleciła tylko igm bez igg - jutro potworze prywatnie ;-) plus mocz No za dużo leukocytów :p to machnę dla spokoju ducha ;-)
Może przez nieuwagę nie wpisała 😅 zawsze się robi igg i igm
Mi raz pani doktor morfologii nie wpisała z rozpędu, więc zrobiłam odpłatnie. Zrób, zrób lepiej teraz niz pozniej się stresować niepotrzebnie

Już po ! Melduje ze serce bije :-) 3,71 cm z usg wychodzi 10 tyg i 4 dni ;) ( z om 10 tyg o 2 dni) wyglada jak zwinięty kosmita ;-) wyniki cukru w normie ;-) jedynie wynik różyczki norma 25 a ja mam 25,5 - przeciwciała w kl. IgM - reaktywny - może ktoś bardziej się na tym zna ?
Uuu super!!!! 💞

Na prenatalnych już zazwczaj widać co tam siedzi 😀
No właśnie nie wszyscy lekarze chcą się bawić w wróżenie z wyrostka płciowego... Chociaż też chciałabym wiedzieć wcześniej 😉
O 15:45 mam wizytę :( ostatni raz miałam plamienia w 5 tygodniu. Został zwiększony mi duhapston i przeszło. Ta krew mnie bardzo zaniepokoiła mam nadzieję że wszystko dobrze jest z dzieckiem 😢😭
Daj znać co po wizycie, póki co się nie stresuj za bardzo bo jak to tylko plamienie i to ciemna (starą) krwią, to raczej nie powinno być nic poważnego. Nie jesteś w terminie spodziewanego okresu jakoś? Bo hormony mogą jeszcze głupio działać w I trymestrze i może stąd to plamienie?

Ja dalej z mdłościami, choć dziś jest lepiej niż wczoraj. Za to żłobek odesłał mi dziecko że niby ma katar 🤦🏻‍♀️ kataru ja nie widzę... Raz na dwie-trzy godziny mu wodę przezroczystą spod nosa wycieram (o ile) - młody jest alergikiem i astmatykiem, ale jest bardzo aktywnym dzieckiem i już nie raz pediatrzy się z nas śmiali, że odsyłają nam dziecko żeby mieć chwilę spokoju bo rozrabia za bardzo 🙈

reklama
Na prenatalnych już zazwczaj widać co tam siedzi 😀
Ja chyba na prenatalnych poprosze żeby o płci lekarz nie mówił, nie chce żeby mąż się ewentualnie później rozczarował 😜 od początku twierdzi, że będzie chłopak i wolę poczekać aż faktycznie będzie widać a na prenatalnych czasami można się przejechać. Aczkolwiek oczywiście, nie musi tak być pewnie zależy od umiejętności lekarza i ułożenia dziecka. Aż wam zazdroszczę że już niedługo macie prenatalne u nas dopiero w październiku pewnie jakiś drugi albo i trzeci tydzień października

Do góry