reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dziewczyny a bierzecie jakieś złożone suplementy witaminowe?
Ja poki co biorę metfolin, wit. D, magnez, omega 3.
Polecacie coś złożonego i dobrego?
Prenatal uno, plus osobno biorę prenatal dha.
Później się bierze prenatal duo i tam już są kapsułki dha w tym.
Lekarze polecają te akurat bo mają kwas foliowy zwykły i ten aktywny i też imbir na mdłości;) w składzie.

reklama
Ja biorę tak jak Ty wszystko osobno, dlatego że większość gotowców ma w składzie żelazo które nie jest rekomendowane w 1 trymestrze (o ile nie ma niedoborów)
Biorę to samo co Ty tylko dorzucam jeszcze choline i B12 (co 2-3 dzien)
Na Pan Tabletka jest zestawienie tych gotowców zgodnie z nowymi zaleceniami i chyba pueria uno nie zawiera żelaza i ma dobre opinie

Ja biorę duphaston i vita min plus mama
Ale jak skończę opakowanie to chce zmienić na mama dha albo femibion z polecenia lekarza.

To jakie jeszcze badania miałaś oprócz takich jak moje?
Nie mogę odnaleźć jakie masz badania, wiec napisze wszystkie moje - mocz badanie ogólne, toksoplazmoza, CMV, różyczka (wszystkie przeciwciała x2), HIV, TSH, HCV, pełna morfologia, glukoza, kiła (przesiewowy).

Ja biorę Mama DHA premium+. W ogóle nie odróżniam tych wszystkich suplementów, te mi Pani w aptece poleciła 🤷🏻‍♀️

Ja biorę tak jak Ty wszystko osobno, dlatego że większość gotowców ma w składzie żelazo które nie jest rekomendowane w 1 trymestrze (o ile nie ma niedoborów)
Biorę to samo co Ty tylko dorzucam jeszcze choline i B12 (co 2-3 dzien)
Na Pan Tabletka jest zestawienie tych gotowców zgodnie z nowymi zaleceniami i chyba pueria uno nie zawiera żelaza i ma dobre opinie
to chyba przeczekam pierwszy trymestr na osobnych tabletkach. W złożonych widzę trochę mało metfoliny i właśnie są mieszane z kwasem foliowym.

Nie mogę odnaleźć jakie masz badania, wiec napisze wszystkie moje - mocz badanie ogólne, toksoplazmoza, CMV, różyczka (wszystkie przeciwciała x2), HIV, TSH, HCV, pełna morfologia, glukoza, kiła (przesiewowy).

Ja biorę Mama DHA premium+. W ogóle nie odróżniam tych wszystkich suplementów, te mi Pani w aptece poleciła 🤷🏻‍♀️
Mi babka w aptece mówiła, że to wszystko to niby to samo, ale inny producent. I dlatego kupiłam vita min plus mama. Ale lekarz Mi polecił " Mama DHA i femiblon " bo mają najlepszy skład.

Już zgłupiałam ale wolę słuchać lekarza.😅

reklama
Do góry