reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Uroki prowadzenia ciąży za granicą 🤷🏽‍♀️ ale w sumie w PL na NFZ chyba byłoby podobnie 🤷🏽‍♀️
Ogólnie w Polsce nigdy nie miałam problemu z dostaniem się do ginekologa na NFZ, a w ciąży to już w ogóle.
A i prywatnych lekarzy w PL nie brakuje. Tutaj coś znaleźć nie jest łatwo. Albo daleko, albo terminy raz na miesiąc, albo kosmicznie drogo…

reklama
Dziewczyny ale masakra.
Wracam dzisiaj z córką z rozpoczęcia roku, pół żywa i oczywiście jedyne co mam w głowie to błyskiem coś zjeść bo nudności. Wysiadam z auta a tu wali jak nie wiem co.
Jakiś rolnik z okolicy postanowił gnojówkę wywalić 🤮🤮🤮
No masakra ledwo dotarłam do klatki.
W domu biegiem pozamykałam wszystkie okna i tak siedzę w tej twierdzy. Boję się że jak tylko wyjdę to zwymiotuje.

U mnie najbliżsi wiedzą. Reszta się dowie po 12tc. To ja byłam w poniedziałek 5+6 z usg zarodek taki malutki. No taka kropeczka. Ale lekarz mówił, że jest za wcześnie na serduszko.
O której masz wizytę?
Już właśnie wróciłam do domu, dziecko urosło, niewiele ale zawsze ♥️ serce bije od razu było widać, rosnie odpowiednio do poprzedniego USG. Mam iść do diabetologa szybko 😢 no i tyle. Plus zbadać progesteron za ok dwa tygodnie bo mam niski i suplementuje

Już właśnie wróciłam do domu, dziecko urosło, niewiele ale zawsze ♥️ serce bije od razu było widać, rosnie odpowiednio do poprzedniego USG. Mam iść do diabetologa szybko 😢 no i tyle. Plus zbadać progesteron za ok dwa tygodnie bo mam niski i suplementuje
super ze z dzidziusiem wszystko ok. Diabetologa warto poszukać bo trzeba będzie pewnie już cała ciążę monitorować ten cukier.

Ja też mam niski. Jak badałam to było 14. Biorę duphaston 2x1
Widziałaś małą fasolkę 😍

Jak mnie ta służba zdrowia irytuje.
Dzwonie do ginekologa na NFZ a babka w rejestracji mi mówi, że doktor kobiet w ciąży na NFZ nie przyjmuje, bo nie podejmuje się w pierwszych tygodniach ale prywatnie już tak.
Dzwonie do drugiej przychodni. A tak na listopad termin.
Dzwonie do trzeciego lekarza.. I się poddaje. Chciałam chociaz te badania na NFZ zrobić, bo licząc w diagnostyce to zapłacę ponad 300 zl
W diagnostyce za pierwsze badania toxo różyczka HIV itd bez grupy krwi zapłaciłam 227.27 dokładnie.

Dziś podliczyłam wszystko.

Załączniki

• Screenshot_20220901-171624_Chrome.jpg
    Screenshot_20220901-171624_Chrome.jpg
    193,7 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Już chyba pytałam ale nie wiem czy mi.odpowiedzialas - brałaś wcześniej metformine ?

Ja chyba kupie glukometr, widziałam że to nie jest jakiś wielki wydatek a może pomoże mi monitorować te cukry

Do góry