reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Ja to najchętniej chciałaby mieć usg w domu 🤣 z jednej strony już mam dość tego że ciągle chce mi się rzygać a z drugiej wiem że to świadczy o tym że jest dobrze.
Mam podobnie z USG 😜 ech, ciąża uczy cierpliwości

No te mdłości w końcu minął, trzeba cierpliwie czekać 😊 ja zaczynam mieć zgagę. Tzn wczoraj po południu już miałam a dzisiaj od śniadania

Ja już leżę sobie na sali szpitalnej. Obserwacja, i albo łyżeczkowanie albo… ?? Nie wiem co to będzie.
Kończę już pisanie tutaj, bo nie chce Was stresować swoimi porażkami.

Trzymajcie się i powodzenia 🍀
Mów ze chcesz łyżeczkowanie - serio to nic nie boli - dwa za mną i cały czas będę powtarzać ze jak coś idę na trzecie - nie ma co psuć psychiki - zaśniesz zrobią co maja i do domu. Pare dni burzy hormonalnej i można zacząć szukac
Nowej motywacji ! Trzymaj się !

Ja już leżę sobie na sali szpitalnej. Obserwacja, i albo łyżeczkowanie albo… ?? Nie wiem co to będzie.
Kończę już pisanie tutaj, bo nie chce Was stresować swoimi porażkami.

Trzymajcie się i powodzenia 🍀
Jak masz potrzebę to pisz - ja nie mam nic przeciwko.
A tak z ciekawości beta urosła czy spadła że już jesteś w szpitalu?
Trzymaj się ❤️

Mów ze chcesz łyżeczkowanie - serio to nic nie boli - dwa za mną i cały czas będę powtarzać ze jak coś idę na trzecie - nie ma co psuć psychiki - zaśniesz zrobią co maja i do domu. Pare dni burzy hormonalnej i można zacząć szukac
Dodatkowo będą mogli przebadać czy to faktycznie zaśniad....

To chyba zależy od szpitala, u mnie podają najpierw tabletki, nie biorą bez tabletek na zabieg. Gin mówiła że podają po to aby zmiękczyć szyjkę macicy co ułatwia zabieg. Ale w sumie przy zaśniadzie może to być inaczej.

Mam takie same odczucia co do tego zabiegu.

To chyba zależy od szpitala, u mnie podają najpierw tabletki, nie biorą bez tabletek na zabieg. Gin mówiła że podają po to aby zmiękczyć szyjkę macicy co ułatwia zabieg. Ale w sumie przy zaśniadzie może to być inaczej.
U mnie w szpitalu jest indentycznie, pierwszego dnia tabletki, a jeśli nie zadziałają lub nie będzie w pełni oczyszczona macica to następnego dnia robią zabieg i tego samego dnia wychodzisz ze szpitala

reklama
Mam podobnie z USG 😜 ech, ciąża uczy cierpliwości

No te mdłości w końcu minął, trzeba cierpliwie czekać 😊 ja zaczynam mieć zgagę. Tzn wczoraj po południu już miałam a dzisiaj od śniadania
No ja zgagę mam nawet bez ciąży 😳
Na zgagę dobre są mogdały albo szklanka mleka.
Ale można też w ciąży na zgagę brać rennie.
Oj uczy cierpliwości 😉

Do góry