Kiedy idziecie na pierwsze usg ? Bo za dużo forum mi wchodzi w głowę ... i zaczęłam się zastawiać czy nie lecieć na betę już - żeby nie było ze utrzymuje ciaze pozamaciczna ( ja na heparynę,duphasonie itd) apka dziś pokazuje 4 tyg i 5 dni... chciałam poczekać i iść 5 tyg i 6 dni ( tak się zapisałam ...- chyba muszę mniej czytać forum)
reklama
Aaaanna
Fanka BB :)
ja do ginekologa wybieram się w 7/8 tygodniu, nie chce się dowiedzieć że coś jest ale serca nie widać albo akcją za wolna i za tydzień trzeba wrócić.Kiedy idziecie na pierwsze usg ? Bo za dużo forum mi wchodzi w głowę ... i zaczęłam się zastawiać czy nie lecieć na betę już - żeby nie było ze utrzymuje ciaze pozamaciczna ( ja na heparynę,duphasonie itd) apka dziś pokazuje 4 tyg i 5 dni... chciałam poczekać i iść 5 tyg i 6 dni ( tak się zapisałam ...- chyba muszę mniej czytać forum)
A jeśli o betaHcg chodzi to póki co jeszcze nie byłam ( jakoś mi nie po drodze) no I trzeba 2 x oznaczyć żeby halo miarodajne. Choć i tak bywa różnie.
A dlaczego boisz się ciąży pozamacicznej? Już jedna miałaś?
Ja po 3 poronieniach ale wyglada ze cukier u mnie działał na niekorzyść - zawsze ciąża w macicy ale naczytałam się o tych cp i mi na głowę chyba siadaja do ginekologa wybieram się w 7/8 tygodniu, nie chce się dowiedzieć że coś jest ale serca nie widać albo akcją za wolna i za tydzień trzeba wrócić.
A jeśli o betaHcg chodzi to póki co jeszcze nie byłam ( jakoś mi nie po drodze) no I trzeba 2 x oznaczyć żeby halo miarodajne. Choć i tak bywa różnie.
A dlaczego boisz się ciąży pozamacicznej? Już jedna miałaś?
Aaaanna
ona w sumie zdarza się rzadko 1-2 na 100 czyli ok 2 % .Ja po 3 poronieniach ale wyglada ze cukier u mnie działał na niekorzyść - zawsze ciąża w macicy ale naczytałam się o tych cp i mi na głowę chyba siada
Wiesz no na pewno zawsze jest ryzyko ale chyba jednak są czestrze problemy.
MadalenaWedel
Ja betę oznaczałam sama dla siebie do ginekologa idę po skończonym 7 tygodniu, chyba że wcześniej mnie coś zaniepokoi lub będę się bardzo kiepsko czuła to pójdę wcześniej, ale póki co nic takiego nie zakładam
mnie od czwartku rana, też Cię męczy?Czy któraś z was już mdli?
Aaaanna
okresowo, nie tak cały czas. U mnie też 5+0mnie od czwartku rana, też Cię męczy?
reklama
trzymam kciuki aby nie rozkręciło się za mocno u mnie raczej całe dni czuję się podobnie ale na razie nie ma tragedii, jak mam porównanie z ciążą z synemokresowo, nie tak cały czas. U mnie też 5+0