reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

tak, patrzyłam też na tą opcję, ale wydaje mi się rozsadne wziąć wszystko razem, przynajmniej póki co, skoro i tak ten ma polecany fotelik i wszystkie możliwe atesty. Balios to inny model. Załączam to, o czym mówiłam Link do: Bebetto Flavio wózek 3w1 z Cybex Aton B i-Size - BoboWózki{1}53&gclid=Cj0KCQjw_fiLBhDOARIsAF4khR3GZyDDmxifxzcomw_JoN4jKUTNVpqPcWXZIFPCPDhUf8A6Qb8l4NgaApAjEALw_wcB 😁 mieszkam w nowym budownictwie i na parterze, więc nie muszę się specjalnie przejmować czy nie mam za wąsko. Pokój dziecięcy mam akurat w prostej drodze od drzwi wejściowych, więc też bez kręcenia się na szczęście po mieszkaniu, ale dzięki że mówisz, sprawdzę na wszelki wielki wszystko 👍
Aaa bo myslalam że o wózek cybex chodzi 😁 a przedział 2000zl to tylko balios 😁 ja miałam z córką bebetto tylko torino i mega się prowadził 🙂

reklama
Co do wózków to u nas wyglądało to tak najpierw była używana gondola. Potem ze spacerówki z 2w1 prawie nie korzystaliśmy. Była za ciężka. Kupiliśmy parasolkę. Lekka, składana szybko - bajka. Do tej pory służy u naszych przyjaciół. Fotelik mieliśmy w 3w1 ale zdecydowaliśmy się kupić oddzielnie lepszy. Tym sposobem tym razem kupujemy oddzielnie fotelik (od naszych sąsiadów), oddzielnie gondole (moze uda sie nam nawet dostać od przyjaciół za friko) i parasolkę od znajomych już będziemy mogli odebrać 😀
Co do łóżeczek to istotny jest materac. W poprzedniej ciąży na topie był kokos i gryka. Teraz nie wiem 😜 Może któraś już się orientowała co w trawie piszczy?
Co do mebelków to na początku mieliśmy z IKEA - kolory można powybierać, kufer taki wysuwany na kółkach był. Jak forum będzie zamknięte to mogę pokazać zdjęcia 😉 No i ceny zacne. Obecnie syn ma swoją garderobę i tam już głównie wieszaki i meble pod wymiar. Ale na początek więcej miejsca będą zajmować zabawki niż ubranka 😂
U nas jeśli chodzi o materac to jest albo piankowy albo lateksowy. Kokos zazwyczaj jest z gryka a gryka baaardzo chłonie wilgoc, pleśnieje i mogą się wymnozyc jacyś niechciani domownicy. Z córka naczytałam się na ten tamat i do dzisiaj w łóżko mamy piankę albo lateks

tak właśnie też tak myślę, że nie ma co szaleć, bo to tylko estetycznie dla mnie a jemu będzie wszystko jedno, byle cyca albo butlę dostał i w pieluszce było sucho 🤣 tak oglądam przez was teraz mebelki znowu i wózki i tak patrzę, że akurat na cybexa bebetto flavio jest całkiem całkiem cena jest tak ok, bo zakładałam, że chciałabym się max zmieścić w dwójce, a to w sumie 3 w 1, więc chyba tym bardziej ok? Jak myślicie? Na razie oglądam wizualnie i czytam, planuję w drugiej połowie miesiąca się przejechać do sklepu i popatrzeć już konkretniej, bo kupić to i tak pewnie przez internet,bo widzę, że będzie sporo taniej.
Przestańcie mnie kusić bo jak już mowilam gondole nam po synu, łóżeczko, kojec...łóżeczko z klupsia to z żyrafą...teraz bym kupila inne ale 11 lat temu było super...kupię tylko nowy materacyk.
Z fanaberii zastanawiam się nad tym Link do: RED CASTLE Cocoonababy®-Fleur de coton® white - pinkorblue.pl

Kuzynka miała byla bardzo zadowolona. Zabrała już do szpitala i wszystkie położne aż oglądały...ale poszło w świat...
Materac do łóżeczka kupię kokos z czymś ake nie z gryką właśnie.
A te pościele jakie śliczne teraz a ja mam po synu 3 komplety i szkoda...ale jeden komplecik to kupię 😂

Jeśli chodzi o wozek myślałam między mima xari a ibebe. O ile w 1 podoba mi się 360 obrót tak mała wydaje się spacerowka 🤔 Hmm

Załączniki

• i-mima-xari-argento-gleboko-spacerowy.jpg
    i-mima-xari-argento-gleboko-spacerowy.jpg
    41,5 KB · Wyświetleń: 59
  • WOZEK-NA-AKUMULATOR-IBEBE-I-STOP-ELEKTRYCZNY-2W1.jpeg
    WOZEK-NA-AKUMULATOR-IBEBE-I-STOP-ELEKTRYCZNY-2W1.jpeg
    377,8 KB · Wyświetleń: 62
Aaa bo myslalam że o wózek cybex chodzi 😁 a przedział 2000zl to tylko balios 😁 ja miałam z córką bebetto tylko torino i mega się prowadził 🙂
źle się wyraziłam, zrzucam na mózg ciążowy 🤣 wózek bebetto z fotelikiem cybex, o 🤭 właśnie myślę nad czymś zwrotnym, a później się porozglądam za jakąś lekką spacerówką i tyle 😁 wiadomo, gadać tu sobie mogę ile wlezie, po prostu muszę zajechać do sklepu, "karnąć się" i ocenić na żywo czy zwrotny czy dupny 😁

Oczywiście, masz rację im później tym lepiej założyć passera. Ja brałam 3razy duphaston i 2 razy luteine dodatkowo heparyne. Na tą chwilę została tylko heparyna i 2*duphaston bo odchodzimy od leków. Masz rację z tym plamieniem.. Dla mnie również był to koszmar , latałam do lekarza I przyczyną nie była znana.. Stwierdził że taka moja uroda z tym że również jestem po poronieniu. A wtedy już czarne myśli kłębią sie mimo woli ;/. Na szczęście już połowa! 😁 także damy radę choćby leżąc kilka miesięcy dla dzidzi🥰.

Polecacie te same mebelki, jeśli są pakowne napewno je wezmę 😍. Bo bardzo podoba mi się rozwiązanie bez klamkowe 😁.... a orientujecie się czy sa szafy do nich? Czy mozna z innej kolekcji dopasować?:) Mieszkamy rok w nowym domu i zdążyliśmy zrobić dół:) a teraz na górze pokoik dziecięcy i sypialnię zaczynamy:). Na szczęście mam tam WC i kuchnie 😄 odpadnie latanie po schodach. No i salon czysty jakby ktoś wparowal bo jak tu jesteśmy to non stop meksyk🤣.... Niby jeszcze połowa ale roboty i przygotowań tyle że może szybko zlecieć 😁😄. Super że dołączyłaś ta grupa , jest najlepsza na forum. ZAWSZE pomaga jak tylko będziesz czuła chęć się wygadać 💕
Malm nie ma szaf. Ja mam w sypialni łóżko i komody malm w kolorze dąb bejcowany na biało i do kompletu dobrałam szafy pax z obudowa właśnie dąb bejcowany na biało (uprzedzam ze kolory sie różnią) a drzwi do paxa mam vikanes czyli białe matowe bez uchwytów właśnie :)

My mamy salon z aneksem i sypialnie, wiec na razie wstawimy łóżeczko do sypialni (kupuje najtańsze z ikea) i na łóżeczko kupię przewijak. W szafach posprzatam to znajdę miejsce na ciuszki dla synka :) a co do wózka to z racji tego ze nie mam gdzie go trzymac na naszych 42m2 to bardzo podoba mi się ten wózek:
Nie ma osobno gondoli i spacerówki tylko przerabia się szybko jedno w drugie, jest leciutki i będę go mogła złożyć i wsadzić do szafy w przedpokoju żeby mi miejsca nie zajmował :)

Malm nie ma szaf. Ja mam w sypialni łóżko i komody malm w kolorze dąb bejcowany na biało i do kompletu dobrałam szafy pax z obudowa właśnie dąb bejcowany na biało (uprzedzam ze kolory sie różnią) a drzwi do paxa mam vikanes czyli białe matowe bez uchwytów właśnie :)

My mamy salon z aneksem i sypialnie, wiec na razie wstawimy łóżeczko do sypialni (kupuje najtańsze z ikea) i na łóżeczko kupię przewijak. W szafach posprzatam to znajdę miejsce na ciuszki dla synka :) a co do wózka to z racji tego ze nie mam gdzie go trzymac na naszych
42m2 to bardzo podoba mi się ten wózek:
Nie ma osobno gondoli i spacerówki tylko przerabia się szybko jedno w drugie, jest leciutki i będę go mogła złożyć i wsadzić do szafy w przedpokoju żeby mi miejsca nie zajmował :)

Super, 🥰 muszę sobie zobaczyć te wszystkie elementy mebelków o których piszecie🙃... a jeśli chodzi o wózeczek, to faktycznie jest bardzo ładny . Mi się nie podobają takie kopiaste kolumbryny, tylko właśnie takie delikatne powozy🤩

Ja mam podobne doświadczenia 3w1 … normalnie do dnia dzisiejszego nienawidzę wózka po synu i wszystko co z nim związane . Dla córki kupiłam Bugaboo cameloan 3, 2w1 i to był strzał w 10 . Spacerówka jak i gondola mega i skład się do bardzo małych rozmiarów
Tez myślę nad bogaboo cameleon 3. Powiedz mi jak się go prowadzi i czy jest lekki ?

Jeśli chodzi o wozek myślałam między mima xari a ibebe. O ile w 1 podoba mi się 360 obrót tak mała wydaje się spacerowka 🤔 Hmm
Jeden i drugi ma dość mała spacerówkę, wielkościowo bardzo podobne do greentoma, ibebe podobny do Quinny, również maleńka spacerówka a xari ma spacerówkę kubełkowa. Widziałam oba więc mogę się wypowiedzieć 🙂

reklama
Super, 🥰 muszę sobie zobaczyć te wszystkie elementy mebelków o których piszecie🙃... a jeśli chodzi o wózeczek, to faktycznie jest bardzo ładny . Mi się nie podobają takie kopiaste kolumbryny, tylko właśnie takie delikatne powozy🤩
Tak ja szukam czegoś lekkiego i małego po wielu przemyśleniach. Z racji tego ze mam dużego psa i nie wyobrażam sobie ze pójdę z dzieckiem na spacer a piesiu będzie w domu to wózek na takie spacery odpada i planuje wiązać dziecko w chustę:) dlatego nie zależy mi już na jakimś terenowym modelu na leśne ścieżki. Niech daje radę na chodniku i zajmuje mało miejsca po złożeniu. Kiedyś chciałam x lander x move, byłby super do lasu ale jest za duży i za ciężki 🙈

Do góry