reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Jeden i drugi ma dość mała spacerówkę, wielkościowo bardzo podobne do greentoma, ibebe podobny do Quinny, również maleńka spacerówka a xari ma spacerówkę kubełkowa. Widziałam oba więc mogę się wypowiedzieć 🙂
No właśnie to by tłumaczyło dlaczego mi sie podoba😂. Wcześniej chorowałam na Quinny mood a później właśnie na Greentoma😂🤣. Tylko ten 2 mega wywrotny jest, koleżanka miała i jak młodego dźwigała a torba z tyłu była zawsze leciał do tyłu...bałam się jak usnął i rozkładała go do spania😶 bo ten rozstaw dość wąski i tak dziwnie niebezpiecznie wygladal🤪. Najlepiej tak jak piszesz przejechać i zobaczyć na żywo bo na zdjęciach wszystko pięknie a w realu okazuje się że niewypał 🤭

reklama
Tak ja szukam czegoś lekkiego i małego po wielu przemyśleniach. Z racji tego ze mam dużego psa i nie wyobrażam sobie ze pójdę z dzieckiem na spacer a piesiu będzie w domu to wózek na takie spacery odpada i planuje wiązać dziecko w chustę:) dlatego nie zależy mi już na jakimś terenowym modelu na leśne ścieżki. Niech daje radę na chodniku i zajmuje mało miejsca po złożeniu. Kiedyś chciałam x lander x move, byłby super do lasu ale jest za duży i za ciężki 🙈

Ostatnia edycja:
Tez myślę nad bogaboo cameleon 3. Powiedz mi jak się go prowadzi i czy jest lekki ?
Lekki , zwinny i zwrotny . Rozkłada się na częściej pierwsze i zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku . Zwiedziliśmy z tym wózkiem pół Europy i jeśli małe koła nie dawały rady to obracalismy na duże i szło jak po maśle (po plazy , po kamieniach , nawet w górach dał rade )

Tak ja szukam czegoś lekkiego i małego po wielu przemyśleniach. Z racji tego ze mam dużego psa i nie wyobrażam sobie ze pójdę z dzieckiem na spacer a piesiu będzie w domu to wózek na takie spacery odpada i planuje wiązać dziecko w chustę:) dlatego nie zależy mi już na jakimś terenowym modelu na leśne ścieżki. Niech daje radę na chodniku i zajmuje mało miejsca po złożeniu. Kiedyś chciałam x lander x move, byłby super do lasu ale jest za duży i za ciężki 🙈
Chusty są super mam dwie plus nosidło z ergobaby . Z córka nosiłam od 6 mies . Teraz będę od początku

Ja mam dużo psów 😅🤣 już widzę jakbym robiła spacerek to jak psi zaprzęg 😆... Masz rację xlander dobry jest ale faktycznie ciężki... ciężko znaleźć coś idealnego ..dobrze że jest trochę czasu🤗
To na zime pieski się przydadzą jeśli śnieg będzie 🤣 dziecko na sanki i niech ciągną 🤣

Chusty są super mam dwie plus nosidło z ergobaby . Z córka nosiłam od 6 mies . Teraz będę od początku
Super! Ja właśnie tez planuje zawiązać małego w chustę i ręce mieć wolne czy to właśnie na spacer z psem czy w domu jak trzeba coś będzie zrobić a mały będzie brzęczał :)

No właśnie to by tłumaczyło dlaczego mi sie podoba😂. Wcześniej chorowałam na Quinny mood a później właśnie na Greentoma😂🤣. Tylko ten 2 mega wywrotny jest, koleżanka miała i jak młodego dźwigała a torba z tyłu była zawsze leciał do tyłu...bałam się jak usnął i rozkładała go do spania😶 bo ten rozstaw dość wąski i tak dziwnie niebezpiecznie wygladal🤪. Najlepiej tak jak piszesz przejechać i zobaczyć na żywo bo na zdjęciach wszystko pięknie a w realu okazuje się że niewypał 🤭
To są takie bardzo "ładne" wózki ale jak mówisz często mają mankamenty. Identyczny wózek wizualnie, wielkościowo to stokke. Też inny fajny a w praktyce zupełnie inaczej

Lekki , zwinny i zwrotny . Rozkłada się na częściej pierwsze i zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku . Zwiedziliśmy z tym wózkiem pół Europy i jeśli małe koła nie dawały rady to obracalismy na duże i szło jak po maśle (po plazy , po kamieniach , nawet w górach dał rade )
Patrzyłam na używane też sporo kosztują.
Fajne sa te wozki dla bliźniaków

reklama
Mam właśnie póki co podobny plan - żeby na początku kupić samą gondolę (strasznie mało jest takich wozkow!) a potem już wygodną spacerówkę :) Gondolę chcialabym używaną, to jest na kilka miesięcy więc wolałabym nie przepłacać i te pieniądze zainwestować np. w dobry nowy fotelik :)
Oo to tak jak my! 😊 zauważyłam sama po znajomych i rodzinie, że używali tylko gondoli, a gdy przyszedł czas przejścia na spacerówkę to szybko kupowali nową a te wózki 2w1 czy 3w1 od razu sprzedawali 😊 sama bede się rozgadać za używana gondolą ale wydaje mi sie, ze ciężko znaleźć tylko gondolę 😉

Do góry