reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Tak, najważniejsze to zawsze zamykać drzwi na zamek - w dzień i w nocy. Pamiętam, że nam tak kiedyś w mieszkaniu rodzinnym weszli cyganie jak gdyby nigdy nic w środku dnia.
No ja zawsze mówię do teściów by zamykali mieszkanie. My czasami wchodzimy i nikt nie reaguje bo każdy siedzi w pokoju...
Ja mieszkam w domu i brama elektryczna, a i tak dom zawsze zamknięty na wszystkie zamki :p

Ja też biorę rano acard i wieczorem heparynę. Następna wizyta mam w środę zapytam czy zmieniać bo dalyscie mi do myślenia. Myślałam, że heparynę wieczorem bo leżymy jednak cała noc i tak jakoś bardziej mi to pasowało no ale dopytam...

Ja prowadzę swoją ciążę w lux med. Dostałam coś takiego :
Ja też Heparyna na noc, Acard rano. Lekarz wie, nie zgłaszał żadnych zastrzeżeń. 🤷🏻‍♀️

Wiecie ja nawet nie pomyślałam żeby już martwić się brakiem ruchów🤷‍♀️15 tydzień, lekarz mówił że tak naprawdę mogę poczuć dopiero koło 21 i to też jest normalne, więc go słucham
Chyba im dalej w las tym mam w sobie ciut więcej luzu 😁szczególnie jeśli chodzi o wyszukiwanie sobie problemów 😁
Ale ja się nie martwię brakiem ruchów :) bo wiem ze to za szybko, poza tym mam trochę tłuszczyku na brzuchu wiec to chyba tez może być później wyczuwalne a już na pewno długo nie będzie widać ze jestem w ciąży 🤣

Co do zamykania drzwi to ja zawsze co przechodzę koło drzwi to patrzę czy są zamknięte 😂 mam jakaś nerwice natręctw 😛 a kiedyś do nas pukała sąsiadka i złapała za klamkę jakby do siebie wchodziła bo nie otworzyłam w ciągu 5 sekund.. musiała się zdziwić ze zamknięte 🤦‍♀️ Ja sobie nie wyobrażam złapać komuś za klamkę 🤦‍♀️

No ja zawsze mówię do teściów by zamykali mieszkanie. My czasami wchodzimy i nikt nie reaguje bo każdy siedzi w pokoju...
Ja mieszkam w domu i brama elektryczna, a i tak dom zawsze zamknięty na wszystkie zamki :p
U nas jest domofon i nie da się teoretycznie wejść bo drzwi zawsze są zamknięte wiec zastanawia mnie jak. Ona weszła? W naszej klatce są tacy ludzie że nie otworzą nikomu, nawet jak. Ulotki to nie otwierają a tu w nocy wchodzi kobieta... Wiec mimo tej bramy słusznie ze zamykasz ❤️

Ale ja się nie martwię brakiem ruchów :) bo wiem ze to za szybko, poza tym mam trochę tłuszczyku na brzuchu wiec to chyba tez może być później wyczuwalne a już na pewno długo nie będzie widać ze jestem w ciąży 🤣

Co do zamykania drzwi to ja zawsze co przechodzę koło drzwi to patrzę czy są zamknięte 😂 mam jakaś nerwice natręctw 😛 a kiedyś do nas pukała sąsiadka i złapała za klamkę jakby do siebie wchodziła bo nie otworzyłam w ciągu 5 sekund.. musiała się zdziwić ze zamknięte 🤦‍♀️ Ja sobie nie wyobrażam złapać komuś za klamkę 🤦‍♀️

Słuuucham złapała za klamkę?? Jeny, co to za zwyczaje... masakra :o

No dokładnie!! Mimo że sąsiadka można zawalu dostać jakby weszła Ci do domu... Ja też co nie idę z kuchni do pokoju to patrzę czy drzwi zamknięte🙈

Boże jaka akcje mieliśmy z mężem w nocy!! Godzina przed 1 ktoś puka wali do drzwi i ciągnie za klamkę, szarpie. Na klatce ciemno nie widać kto wróć mówię do męża żeby nie otwierał. I tak szarpie i wali 5,10,15 min mąż pytał kto i cisza więc zadzwoniłam na policję ale oczywiście zanim przyjechali to już nikogo nie było bo wyszła z klatki więc odwołałam . Mąż przez okno patrzy że to jakaś kobieta więc pyta co tu chce a ona ze przyjechała na oślep kogoś szuka że tu ktoś mieszka i że znak to kwiaty na klatce.... Później weszła w ogródki i latała z latarka... Rano wychodzimy z domu a tam pod naszymi drzwiami gazetki reklamowe a na nich liście i jakieś gałązki... Nie spałam już prawie do rana, głową mi pęka...
O masakra! Ja też bym do rana nie spała z walącym sercem... Jeszcze mam takie szczęście, że zawsze tego typu rzeczy się dzieją jak nie ma męża w domu w nocy. Oby to była jednorazowa akcja i kobita już nie wróciła.

reklama

Powiem Ci, że ja też mam sporo tłuszczyku na brzuchu, a i tak już widać (moim zdaniem) ciążę :) dzisiaj 16+6.

Ja mam za to problem, jak mnie ludzie pytają, który to miesiac :p Zazwyczaj mówię, że około czwarty.

Do góry