reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Zwyczaje wścibskich starych bab 😅 a by się zdziwiła jakby drzwi były otwarte a my byśmy latali na golasa 😂😂😂

Ja mam tak ze jak wciągnę brzuch to na pewno nie znika jak przed ciąża, tylko odstaje, ale jak stoję luźno to jednak dalej jestem po prostu grubeł 😂 a co do tych miesięcy to tez nie ogarniam, bo gine liczy w tyg i w sumie wszyscy w tyg a mama do mnie „który to miesiąc” 😂 a skąd ja mam wiedzieć hehe
Ja tak samo, gdyby nie aplikacja, nie wiedziałabym, ktory to miesiąc 😁

Haha tak, śmieszne jest to uczucie, że już nie da się tak całkiem wciągnąć brzucha :D
A co do wieku ciąży - ja też operuję w tygodniach, oczywiście kiedyś śmiałam się, że dziewczyny liczą ciąże w tygodniach, a nie miesiącach, a teraz sama miesięcy nie ogarniam :D
Taaak, pierwszy raz w życiu nie możemy wciągnąć brzucha aaaa 😱😅

Mnie to zimne poty oblewają, zwlaszcza że to pierwsze dziecko dzisiaj 14+1 a ja nic nie czuje ani brzuch nie boli ani piersi nie są wrażliwe masakra tak się stresuje ale jutro wizyta...
Dla mnie też pierwsza dzidzia, jeszcze w zeszłym roku biochem i takie długie starania, że też się martwię. Objawów to akurat też nie mam żadnych, poza tym, że urosły mi piersi o rozmiar. Ja wizyta dopiero w środę wieczorem, daj jutro znać jak tam u Ciebie :)

Ja właśnie czekam na Panoramę i jak wypełniałam formularz to było napisane, że zastrzegają, że krew może być niewystarczająca do przeprowadzenia badania i wtedy bezpłatnie ponawiają pobranie. Może to rozwieje nasze wątpliwości dlaczego prosili o ponowne pobranie do Nifty i uspokoi główną zainteresowaną. 🙂

Z miesiącami jest ten problem, że ciąża trwa 9 kalendarzowych miesięcy i zazwyczaj o takie miesiące pytają znajomi i rodzina, ale są jeszcze 'miesiące ciąży' i tych jest 10. Każdy ma 28 dni, czyli 4 tygodnie i po 10 miesiącach mamy równo 40 tygodni.
Najbardziej się to rozjeżdża na koniec, bo od 33 do 36 tygodnia jesteś w 9 miesiącu ciążowym, a od 37 do 40 w 10 miesiącu ciążowym, a nie powiesz nikomu mając jeszcze 2 miesiące do porodu, że jesteś w 9 miesiącu, bo pomyśli że rodzisz lada dzień. 😅
Właśnie ! Dlatego ja w ogóle nie kumam czaczy i jak ktoś pyta to mowie „16tc termin na kwiecień” , jak tacy dociekliwi to niech sobie liczą 🤪

Dla mnie też pierwsza dzidzia, jeszcze w zeszłym roku biochem i takie długie starania, że też się martwię. Objawów to akurat też nie mam żadnych, poza tym, że urosły mi piersi o rozmiar. Ja wizyta dopiero w środę wieczorem, daj jutro znać jak tam u Ciebie :)
Dam znać na pewno, też miałam długie starania i też tak jak ty biochemiczna w maju no zobaczymy jutro 🙂 oby było ok

Dam znać na pewno, też miałam długie starania i też tak jak ty biochemiczna w maju no zobaczymy jutro 🙂 oby było ok
Trzymam za nas mocno kciuki, bo rzeczywiście podobna historia nas tu poprowadziła 🌺 Na pewno dobrze wpływa na mnie to, że już 14 tydzień, USG prenatalne wyszło perfekcyjnie, więc trzeba się trzymać tych dobrych myśli i pozwolić czasowi płynąć

Pięknie dziękuję, właśnie o to mi chodziło ❤️ ja tak latam pomiędzy prywatnym gin a enelmedem a luxmedem, u każdych robię co innego i bardzo mi ta rozpiska życie ułatwia 😁
Pytanie za sto punktów, czy skaling z piaskowaniem mogę zrobić w ciąży czy muszę poczekać? 🤨
Nie wiem jak to jest w ciąży, ale ja poszłam na skaling jakoś w sierpniu i robiłam, ale piaskowania ponoć podczas pandemii nie robią. Podobno ministerstwo wydało takie wytyczne, bo to wszystko się baardzo w powietrzu unosi. Ale czy u każdego dentysty tak jest, to nie wiem. No a jeśli o skaling chodzi, to nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie bez ciąży dziąsła podczas tego zabiegu krwawią... A w ciąży zwykłe szczotkowanie zębów powoduje krwawienie, więc nie wiem czy to dobry pomysł.

reklama
Trzymam za nas mocno kciuki, bo rzeczywiście podobna historia nas tu poprowadziła 🌺 Na pewno dobrze wpływa na mnie to, że już 14 tydzień, USG prenatalne wyszło perfekcyjnie, więc trzeba się trzymać tych dobrych myśli i pozwolić czasowi płynąć
Dokładnie tak 😊 liczę że z dzidziusiem jest ok a te objawy wszystkie których nie mam to po prostu tak ma być. Jutro 9:20 wizyta 🤞🤞🤞

Do góry