reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny czy któraś tez ma to mcv podwyższone? To niby czytam ze niedobory kwasu foliowego...biorę przecież femibion 2 tam niby 400 % 😭😪 w sumie nie są to duże odchylenia, ale wizyta dopiero za tydzień
Wyniki masz dobre pewne odchylenia są dopuszczalne w ciąży, wpływ maja również leki np Acard Heparyna więc jeśli takowe zażywasz przyzwyczaj się:) ja miałam podobne teraz też z Diagnostyki i dziś dr. Mówił że idealnie przepisał mi potas jedynie magnez i tran;)

Dziewczyny, taka prośba do tychz które chodzą na badania i gin do Lux Medu - podobno dostajecie taką kartkę z rozpiską jakie badania trzeba w jakim tygodniu zrobić? Podpowiecie co 14/15 tydzień? Za tydzień wizyta u gin prywatnie i już chcę ogarnąć zawczasu wszystko i iść przygotowana ;)

A ja biorę odwrotnie acard rano heparyne wieczorem. 🤦‍♀️ matko teraz z tą heparyna I academ to co druga w ciąży albo to i to alb jedno albo drugie
Ja też biorę rano acard i wieczorem heparynę. Następna wizyta mam w środę zapytam czy zmieniać bo dalyscie mi do myślenia. Myślałam, że heparynę wieczorem bo leżymy jednak cała noc i tak jakoś bardziej mi to pasowało no ale dopytam...
Dziewczyny, taka prośba do tychz które chodzą na badania i gin do Lux Medu - podobno dostajecie taką kartkę z rozpiską jakie badania trzeba w jakim tygodniu zrobić? Podpowiecie co 14/15 tydzień? Za tydzień wizyta u gin prywatnie i już chcę ogarnąć zawczasu wszystko i iść przygotowana ;)
Ja prowadzę swoją ciążę w lux med. Dostałam coś takiego :

Pięknie dziękuję, właśnie o to mi chodziło ❤️ ja tak latam pomiędzy prywatnym gin a enelmedem a luxmedem, u każdych robię co innego i bardzo mi ta rozpiska życie ułatwia 😁
Pytanie za sto punktów, czy skaling z piaskowaniem mogę zrobić w ciąży czy muszę poczekać? 🤨

Ja też biorę rano acard i wieczorem heparynę. Następna wizyta mam w środę zapytam czy zmieniać bo dalyscie mi do myślenia. Myślałam, że heparynę wieczorem bo leżymy jednak cała noc i tak jakoś bardziej mi to pasowało no ale dopytam...

Ja prowadzę swoją ciążę w lux med. Dostałam coś takiego :

Dobrze bierzesz te leki :) ja też na wieczór heparyne wciskam 😬.... Podobno jest to jedyny z udowodnionych naukowo lekow prawidłowo wpływający na przepływy pępowinowe. Także jakoś trzeba przetrwać 🤗

Boże jaka akcje mieliśmy z mężem w nocy!! Godzina przed 1 ktoś puka wali do drzwi i ciągnie za klamkę, szarpie. Na klatce ciemno nie widać kto wróć mówię do męża żeby nie otwierał. I tak szarpie i wali 5,10,15 min mąż pytał kto i cisza więc zadzwoniłam na policję ale oczywiście zanim przyjechali to już nikogo nie było bo wyszła z klatki więc odwołałam . Mąż przez okno patrzy że to jakaś kobieta więc pyta co tu chce a ona ze przyjechała na oślep kogoś szuka że tu ktoś mieszka i że znak to kwiaty na klatce.... Później weszła w ogródki i latała z latarka... Rano wychodzimy z domu a tam pod naszymi drzwiami gazetki reklamowe a na nich liście i jakieś gałązki... Nie spałam już prawie do rana, głową mi pęka...

Do 18 tc mam zlecone TSH (ze względu na Hashimoto), morfologię i mocz. Reszta dopiero po 18 tc.

Nic sobie nie wkrecaj, czemu miałabyś ja mieć? :) A jeśli tak bardzo się niepokoisz to badania z testdna możesz zrobić w każdej chwili
No tak, nawet nie widziałam że coś takiego może być.. Na razie u mnie z funduszami kiepsko bo chodze prywatnie wszędzie jeszcze badania na własną rękę...

reklama
Też jak czytam o tych trombofiliach i innych chorobach to aż mi się slabo robi, bo przychodzą mi myśli, co jeśli ja też jestem chora i o tym nie wiem..
Mnie to zimne poty oblewają, zwlaszcza że to pierwsze dziecko dzisiaj 14+1 a ja nic nie czuje ani brzuch nie boli ani piersi nie są wrażliwe masakra tak się stresuje ale jutro wizyta...

Do góry