reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

@Kropka29 czy Tobie w aplikacji pojawiły się te całościowe wyniki pappa? W sensie nie same wartości ale ten pełen opis i ryzyka itd? ..
Ja nadal czekam i nie mam nic poza wartościami z krwi.. i w zasadzie nie wiem czy się dowiem z aplikacji czy lekarz ma napisać czy co.. jak to w tym medicover jest ??
W aplikacji są tylko i wyłącznie wartości z badania z krwi. Cały wynik trzeba odebrać osobiście po otrzymaniu smsa (mnie pielęgniarka przy pobieraniu krwi poinformowała że mogę sobie wskazać dowolną placówkę a jeśli tego nie zrobię to będą do odbioru w szpitalu), niestety całość nie pojawia się w aplikacji. Jak u mnie ryzyko wyszło pośrednie to lekarz prowadzący po prostu skomentował te wyniki z krwi. Smsa o możliwości odebrania wyniku dostałam po ok tygodniu.

reklama
Mnie nawet cycki nie bola mdłości całkiem przeszły nawet z głodu mdłości nie mam, także zaczynam się stresować wolę iść wcześniej na wizytę zobaczyć czy jest Wszytsko ok i pewnie kolejna wizyta będzie dopiero za miesiąc. 😐
Będzie wszystko dobrze! To taki czas, ze objawy powoli mijają :) ja to czasem w ogóle nie czuje, ze jestem w ciąży 😊

Oj ja też uwielbiam serniki! Uważam się za degustatorkę 😂 Jak gdzieś idę, to biorę sernik :D Nie lubię takich zbitych "babcinych" - a najlepszy jaki robiłam i bardzo Wam polecam (z jajkami :() to taki: Link do: Sernik baskijski (ale jeszcze lepszy) - Rozkoszny
Ooo przepis brzmi pycha! Dzięki za linka 😍

Boże jak się cieszę, że Wy też staracie się w tej całej diecie funkcjonować normalnie. Ja po każdym "odstępstwie" mam potworne wyrzuty sumienia... A to tak jak z każdą dieta, nie da się cały czas odmawiać sobie czegoś na co masz ochotę. Plus u nas dochodzi ciąża i różne zachcianki z tym związane. 🙊

Ale mi ochoty na sernik narobiłyście!
Ta dieta może jakiś plus bo z córką przytyłam 8 kg i jak wyszłam że szpitala to miałam 1kg mniej niż zaszłam w ciążę ale po pół roku jak zaczęłam sobie pozwalać bo wcześniej jadłam gotowane ze względu na karmienie to przez nie całe 3 miesiące przytyłam 10kg...tak sobie odbijałam okres ciąży na diecie

Ta dieta może jakiś plus bo z córką przytyłam 8 kg i jak wyszłam że szpitala to miałam 1kg mniej niż zaszłam w ciążę ale po pół roku jak zaczęłam sobie pozwalać bo wcześniej jadłam gotowane ze względu na karmienie to przez nie całe 3 miesiące przytyłam 10kg...tak sobie odbijałam okres ciąży na diecie
W ogóle waga ciążowa to jakaś czarna magia. Ja szłam rodzić ważąc 68 kilo, Klusek się urodził prawie 4,5 kg +wody, łożysko itp, wyszłam do domu po 3 dniach, a tam na wadze 64. 😂 Ale fakt, że po miesiącu ważyłam już mniej niż przed ciążą.

Dziewczyny co można na przeziębienie? Czuje ze zaczyna mnie coś brać :/ można gorące mleko z miodem czosnkiem zwwsze mi to pomagało?

W aplikacji są tylko i wyłącznie wartości z badania z krwi. Cały wynik trzeba odebrać osobiście po otrzymaniu smsa (mnie pielęgniarka przy pobieraniu krwi poinformowała że mogę sobie wskazać dowolną placówkę a jeśli tego nie zrobię to będą do odbioru w szpitalu), niestety całość nie pojawia się w aplikacji. Jak u mnie ryzyko wyszło pośrednie to lekarz prowadzący po prostu skomentował te wyniki z krwi. Smsa o możliwości odebrania wyniku dostałam po ok tygodniu.
okej dzieki.. mi tez to mowila ale w końcu nie pamiętałam czy będą w aplikacji czy nie.. w takim razie pozostaje czekać. Jutro będę na wizycie u lekarza prowadzącego to może będą juz dostępne bo będzie 6 dni od pobrania 🙂
Na razie nic mi lekarz nie skomentował wyników z krwi.

Dziewczyny co można na przeziębienie? Czuje ze zaczyna mnie coś brać :/ można gorące mleko z miodem czosnkiem zwwsze mi to pomagało?
Myślę że można Wszytsko co naturalne 🤔
Ja się leczyłam herbatą z miodem i cytryną lub maliną
Kanapkami z czosnkiem
Zawiniętym w szalik gardłem
Dziwczyny też polecały cebulę włożoną do skarpetek na noc

Boże jak się cieszę, że Wy też staracie się w tej całej diecie funkcjonować normalnie. Ja po każdym "odstępstwie" mam potworne wyrzuty sumienia... A to tak jak z każdą dieta, nie da się cały czas odmawiać sobie czegoś na co masz ochotę. Plus u nas dochodzi ciąża i różne zachcianki z tym związane. 🙊

Ale mi ochoty na sernik narobiłyście!
Masz ochotę to Sobie zjedz tylko staraj się do 17 , wtedy kiedy masz więcej ruchu. Mój lekarz mówi OGRANICZAJ nie nie jedz 😅🤣.... Nie jesteś sama, jest nas masę zdiagnozowanych i tyle samo jeszcze nie rozpoznanych 😊 jak dzidzius domaga ....to jak tu dziecku nie dać 🤣

reklama
Do góry