reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja z Wielkopolski - Krotoszyn 😊
Też Wielkopolska - 20km od Poznania :)

Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄
To ja za to dzisiaj chciałam się zapisać do laboratorium w Enel-Medzie na jutrzejsze pobranie krwi. Wchodzę przez stronę - jedyny numerek na 10:45, więc trochę późno. Dzwonię na infolinię i pytam, czy można przyjśc z marszu - niestety nie. Pytam więc jak to jest z kobietami w ciąży, bo jest taka opcja przy rejestrowaniu, a żadnych terminów. Na co babka mi odpowiada, że jest ta opcja, ale tylko w piątek 🤦‍♀️ Pytam więc jeszcze raz, czy mogę w takim razie przyjść do zwykłego laboratorium i próbować rano się dostać, na co babka odpowiada mi, że tak.
Nienawidzę Enel-Medu i ich obsługi. Zresztą ich ginekologów w Poznaniu też za to, jak mnie kiedyś "zajechali' tabletkami.
Ostatecznie zarejestrowałam się na 9:15 w innym punkcie.

reklama

To ja za to dzisiaj chciałam się zapisać do laboratorium w Enel-Medzie na jutrzejsze pobranie krwi. Wchodzę przez stronę - jedyny numerek na 10:45, więc trochę późno. Dzwonię na infolinię i pytam, czy można przyjśc z marszu - niestety nie. Pytam więc jak to jest z kobietami w ciąży, bo jest taka opcja przy rejestrowaniu, a żadnych terminów. Na co babka mi odpowiada, że jest ta opcja, ale tylko w piątek 🤦‍♀️ Pytam więc jeszcze raz, czy mogę w takim razie przyjść do zwykłego laboratorium i próbować rano się dostać, na co babka odpowiada mi, że tak.
Nienawidzę Enel-Medu i ich obsługi. Zresztą ich ginekologów w Poznaniu też za to, jak mnie kiedyś "zajechali' tabletkami.

Wiem, że w Enel Medzie od czasu pandemii są te rejestracje na godziny, ale szczerze mówiąc tyle razy zdarzało się, że terminy były na za sto lat, że kilka razy poszłam z marszu - oczywiście pusto w środku i bez problemu mnie na badania przyjmowali.. no ale wiadomo, to jednak ryzyko, poświęcasz czas i nie wiesz, na kogo trafisz.
Naprawdę cienko u nich bywa z tymi terminami :(

No tak, jak sama widzisz Twój, dla nich to praca i są tylko ludźmi, którzy się cieszą na święta 😁 też tak sobie tłumaczę, że jak przyjdzie co do czego to byle mi pomogli, nie darli się na mnie "co płacze,co boli, ja w polu z worem kartofli rodziłam bliźniaki i żyję", a wszystko inne przeżyję🤣🙏
Myślę, że już nie ma takich wariatów... Obym się nie myliła.

Ja zawsze przychodzę na głupa do Enel-medu i mnie wciskają na pobranie. Ale fakt, że u mnie nigdy nie ma tłumów. Za to z lekarza też nie jestem zadowolona, a tylko do niego są jakiekolwiek terminy... Mam wizytę za tydzień w poniedziałek, będzie już 16+0 i chciałabym dostać skierowanie na połówkowe, skoro można je wykonać 18-22 tydzień, bo jednak terminów nie ma dużo, u nas USG są tylko w piątki u innego lekarza, a jestem prawie pewna, że powie, że da mi na następnej wizycie w 20+0 (to samo było z prenatalnymi, dał mi skierowanie w 12+0 i nie było już terminów na najbliższe 2 tygodnie) i będę się złościć, bo ja się nie umiem wykłócać z lekarzami. Cytologii do tej pory mi nie pobrał. Na ostatniej wizycie mu o tym przypominałam na początku, badał mnie i miał to zrobić, a ja się nie przyglądam co on tam robi, ubrałam się, a on mówi, że zapomniał i na następnej wizycie pobierze...

Łódź ✋
A tak wybiegając w przód. Czy któraś z Was planuje CC? Czy gdzieś można zrobić prywatnie (najlepiej w centrum Polski)? Mojego poprzedniego porodu SN nie wspominam najlepiej - pewnie to kwestia wielkości syna, ale tak czy siak we wspomnieniach jest to dla mnie trauma 😔
Ja planuje też cc pierwszy poród był straszny byłam bardzo młoda i źle mnie potraktowali =( syn miał 4kg szedł z ręką przez przebicie wód ledwo przeżył próbowali dwa razy z oksytocyną i nic nie ruszyło . Ja znowusz jestem z okolic Krakowa ale zrobię wszystko nawet do psychiatry pójdę aby mnie wysłuchał bo teraz mam taką traume a to było już 12 lat temu a wszystko pamiętam nigdy więcej na Siemiradzkiego!!!!

U nas w mieście jest lekarz który raczej nie robi problemu. Koleżanka do niego poszła na krótko przed porodem weszła do gabinetu i mówi : " dzień dobry jestem w ciąży, zrobi mi Pan cesarkę? Bo naturalnie drugi raz nie urodzę" 😁 i zrobił 😉
I była z cesarki zadowolona? Ja mam traumę Do tej pory po CC. Mimo, że przebiegła sprawnie ale to wstawanie z łóżka pionizacja była dla mnie koszmarem. Ja od zajścia w ciążę już się balam porodu. Chyba mam noski próg bólu...

Ty się tymi godzinami nie przejmuj i nie pytaj ich o pozwolenie czy możesz być szybciej :) ja zawsze biorę pierwszą lepszą godzinę i idę jak tylko wstanę, zawsze mnie przyjmują :)

Ja zawsze przychodzę na głupa do Enel-medu i mnie wciskają na pobranie. Ale fakt, że u mnie nigdy nie ma tłumów. Za to z lekarza też nie jestem zadowolona, a tylko do niego są jakiekolwiek terminy... Mam wizytę za tydzień w poniedziałek, będzie już 16+0 i chciałabym dostać skierowanie na połówkowe, skoro można je wykonać 18-22 tydzień, bo jednak terminów nie ma dużo, u nas USG są tylko w piątki u innego lekarza, a jestem prawie pewna, że powie, że da mi na następnej wizycie w 20+0 (to samo było z prenatalnymi, dał mi skierowanie w 12+0 i nie było już terminów na najbliższe 2 tygodnie) i będę się złościć, bo ja się nie umiem wykłócać z lekarzami. Cytologii do tej pory mi nie pobrał. Na ostatniej wizycie mu o tym przypominałam na początku, badał mnie i miał to zrobić, a ja się nie przyglądam co on tam robi, ubrałam się, a on mówi, że zapomniał i na następnej wizycie pobierze...
Współczuję... Ja najgorszemu wrogowi nie życzę ginekologów z Enel-Medu z Poznania...

A nie masz możliwości chodzić do innej placówki, np. LuxMed, lub coś podobnego?

reklama
Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄
A to chodzi też o to żeby w tej zarazie nie siedzieć za długo. U nas są zapisy na godziny, ale jak przyjadę i okaże sue ze 5 osób przede mną bo panie z okienka nawcisjaly znajomych swych to jak przyjdzie moja godzina to zamacham zaświadczeniem...ewentualnie małe dziecko mogę przepuścić...sory ale już nie dam sue wpierdzielić w czekanie

Do góry