reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Łódź ✋
A tak wybiegając w przód. Czy któraś z Was planuje CC? Czy gdzieś można zrobić prywatnie (najlepiej w centrum Polski)? Mojego poprzedniego porodu SN nie wspominam najlepiej - pewnie to kwestia wielkości syna, ale tak czy siak we wspomnieniach jest to dla mnie trauma 😔
Dziewczyna z rodziny rodziła przez CC na żądanie w szpitalu tam koło stadionu na Niciarnianej. Ale wiadomo to bardziej prywatna placówka więc zrobią co chcesz 😁i tanie to chyba też nie było.. Ale opiekę itd wspomina bardzo dobrze
Po drugie nie wiem na ile to prawda ale koleżanka po prostu załatwiła sobie od lekarza prowadzącego zaświadczenie że ma rodzic przez CC. Ona się bała, ale jakis medyczny powód jej wpisał

reklama
[
Ja też chyba tam bo opieka na wysokim poziomie...Na kiedy masz termin ? Ja 24 kwiecień 😊 Jestem z Sosnowca ale bardziej od strony Mysłowic nie centrum, a Ty ? Do jakiego lekarza chodzisz ? Ja od początku miałam duży problem ze znalezieniem lekarza. Koniec końców mam Gawlika z lux med tam prowadzę ciążę a dodatkowo umówiłam się do Micińskiego bo jest też endokrynologiem i podobno zna się też na mutacjach. Pierwszy raz idę do niego za tydzień w środę, zobaczymy.
O widzisz to super lekarz, ja chodzę do Wilka który jest właśnie zastępca ord. W tym szpitalu :) a leżałam tam przy łyżeczkowaniu w tamtym roku i fakt bardzo dobra opieka.😁Tez jestem z Sosnowca tylko milowice w druga stroje ;D a termin mam na 21.03 z tym że z usg 15.03. A siadłam na kwietniowkach bo tu jest dużo mam które mają pojęcie co mówią i naprawdę na początku dużo mi to pomogły:) na marcu jakos nie umiem się odnaleźć 🤣🤣🤣🤣

Łódź ✋
A tak wybiegając w przód. Czy któraś z Was planuje CC? Czy gdzieś można zrobić prywatnie (najlepiej w centrum Polski)? Mojego poprzedniego porodu SN nie wspominam najlepiej - pewnie to kwestia wielkości syna, ale tak czy siak we wspomnieniach jest to dla mnie trauma 😔
U nas w mieście jest lekarz który raczej nie robi problemu. Koleżanka do niego poszła na krótko przed porodem weszła do gabinetu i mówi : " dzień dobry jestem w ciąży, zrobi mi Pan cesarkę? Bo naturalnie drugi raz nie urodzę" 😁 i zrobił 😉

Dziewczyna z rodziny rodziła przez CC na żądanie w szpitalu tam koło stadionu na Niciarnianej. Ale wiadomo to bardziej prywatna placówka więc zrobią co chcesz 😁i tanie to chyba też nie było.. Ale opiekę itd wspomina bardzo dobrze
Po drugie nie wiem na ile to prawda ale koleżanka po prostu załatwiła sobie od lekarza prowadzącego zaświadczenie że ma rodzic przez CC. Ona się bała, ale jakis medyczny powód jej wpisał
Zawsze lekarz bądź psycholog wpisuje tokofobie czyli lek przed ciąża, porodem i to jest bezwzględne wskazanie do cesarki. Drugim powodem może też być wada wzroku, wtedy są przypadki dość często że nie można rodzic naturalnie.

U nas w mieście jest lekarz który raczej nie robi problemu. Koleżanka do niego poszła na krótko przed porodem weszła do gabinetu i mówi : " dzień dobry jestem w ciąży, zrobi mi Pan cesarkę? Bo naturalnie drugi raz nie urodzę" 😁 i zrobił 😉
Ciekawe właśnie jak to będzie ze mną, bo.jeszcze tego nie uzgodniłam z lekarzem 😅🤣... generalnie rodziłam raz SN później miałam endometrioze i poważna operacje na brzuchu teraz każdy kto robi usg myśli że blizna po cesarce 🤣😅....I właśnie się zastanawiam jak będę rodzic hmmm może lekarz podejmie ostateczna decyzję 🤔

Mój cukier po waflach 91 czyli bez zmian 😁 a jak u was dziewczyny? 😊 Na śniadanie zjadłam chałkę smażona a później szybko ogarnęłam na chacie żeby trochę spalić i zoabczymy jaki będzie cukeir 😁 sprawdzam co 15 min czy wywali w którymś momencie. Nie dość że chalka to smażona w jajku więc samo zło 😁

Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄

Ciekawe właśnie jak to będzie ze mną, bo.jeszcze tego nie uzgodniłam z lekarzem 😅🤣... generalnie rodziłam raz SN później miałam endometrioze i poważna operacje na brzuchu teraz każdy kto robi usg myśli że blizna po cesarce 🤣😅....I właśnie się zastanawiam jak będę rodzic hmmm może lekarz podejmie ostateczna decyzję 🤔
Lekarz na pewno wybierze najlepsze rozwiązanie ale może Twój strach tez weźmie pod uwagę i razem wybierzecie najlepsze rozwiązanie 😊 ja córkę rodziłam godzinkę o 2 pojechałam do szpitala a o 3 urodziła się Hania więc wspominam dobrze oprócz bólu 😁 teraz nie wiem jak będzie bo miałam przyrośnięte łożysko a tu podobno czasem przy kolejnym porodzie robią cesarkę więc nie wiem ale też narazie nie pytałam lekarza 😊

Mój cukier po waflach 91 czyli bez zmian 😁 a jak u was dziewczyny? 😊 Na śniadanie zjadłam chałkę smażona a później szybko ogarnęłam na chacie żeby trochę spalić i zoabczymy jaki będzie cukeir 😁 sprawdzam co 15 min czy wywali w którymś momencie. Nie dość że chalka to smażona w jajku więc samo zło 😁
U mnie znow 100 😑 ale ja jem o 21 potem już nie mam siły bo jakieś wzdęcia ja noc jak balon🤣... dziś przyjdzie mój chleb z niskim indeksem jest pyszny i ma 42% rewelacja...A aproposss tych pieczyw chrupkich czytam teraz 😅

Załączniki

• 20211019_092908.jpg
    20211019_092908.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 32
reklama
Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄
Uwielbiam te babcie 😁 ja raz na rok chodzę do lekarza a o tak w kolejce zawsze te same babki siedzą 😂

Do góry