reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Lekarz na pewno wybierze najlepsze rozwiązanie ale może Twój strach tez weźmie pod uwagę i razem wybierzecie najlepsze rozwiązanie 😊 ja córkę rodziłam godzinkę o 2 pojechałam do szpitala a o 3 urodziła się Hania więc wspominam dobrze oprócz bólu 😁 teraz nie wiem jak będzie bo miałam przyrośnięte łożysko a tu podobno czasem przy kolejnym porodzie robią cesarkę więc nie wiem ale też narazie nie pytałam lekarza 😊
Masz rację 🙃 ja się boję bo miałam dużo.zrostow w brzuchu i teraz podobno to właśnie je czuje dlatego ruchy od 15tyg są wyraźne ...dużo się zmieniło po tym zabiegu na szczęście rewelacyjnie zrobiony zabieg i nie było nawrotów choroby. Na początku stres ogromny bo jajniki mi obskubali do max. 🙄

reklama
Pochodzę
U mnie znow 100 😑 ale ja jem o 21 potem już nie mam siły bo jakieś wzdęcia ja noc jak balon🤣... dziś przyjdzie mój chleb z niskim indeksem jest pyszny i ma 42% rewelacja...A aproposss tych pieczyw chrupkich czytam teraz 😅
Mama ginekolog z tego co pamiętam przy cukrzycy też nie polecała wafli😁
Ale myślę że każdy organizm może zareagować inaczej... Jeden dobrze drugi źle 😁

U mnie znow 100 😑 ale ja jem o 21 potem już nie mam siły bo jakieś wzdęcia ja noc jak balon🤣... dziś przyjdzie mój chleb z niskim indeksem jest pyszny i ma 42% rewelacja...A aproposss tych pieczyw chrupkich czytam teraz 😅
To jest czarna magia 😁 moja mama mówi żebym jadła normalnie a nie jakieś wydziwianie a później dziecko niedożywione i nic nie jedzące. Moja Hania urodzona z hipotrofia z wagą 2650 g i 51cm a cukier miałam idealny i kurczowo trzymałam się diety. Dlatego teraz czasem sobie pozwalam na coś zakazanego...

Hej dziewczyny, jestem :) ale przez ostatni tydzien forum na aplikacji nie dzialalo a ja mega nie lubie obslugiwac tej wersji w wyszukiwarce wiec czekalam cierpliwie az w koncu to naprawi🙂 i dziala 😄.
U mnie juz ponad 17tc, nadal czuje sie nie najlepiej, porownania nawet nie ma z poprzednimi ciazami gdzie juz czulam sie super.
Za 2.5 tyg (6 listopada) bede chciala miec usg polowkowe. Bedzie to jakies 19+6 wedle tych pierwszych usg bo wedle ostatniego juz spokojnie 20 tydz. Teoretycznie na stronie pisze ze od 20 ale 13 listopada nie ma lekarza a mnie teraz bedzie meczylo potwierdzenie plci bo boje sie jeszcze cieszyc a tak bym chciala rzucic okiem na zenskie imiona. Ale puki co boje sie ze banka prysnie, na kolejnym usg dowiem sie ze jednak chlopiec i przezyje zalamanie nerwowe. Tak ze oby jaknajszybciej juz byl t3n 6 listopada... pierwszy raz mi sie tak dluzy.

Hej dziewczyny, jestem :) ale przez ostatni tydzien forum na aplikacji nie dzialalo a ja mega nie lubie obslugiwac tej wersji w wyszukiwarce wiec czekalam cierpliwie az w koncu to naprawi🙂 i dziala 😄.
U mnie juz ponad 17tc, nadal czuje sie nie najlepiej, porownania nawet nie ma z poprzednimi ciazami gdzie juz czulam sie super.
Za 2.5 tyg (6 listopada) bede chciala miec usg polowkowe. Bedzie to jakies 19+6 wedle tych pierwszych usg bo wedle ostatniego juz spokojnie 20 tydz. Teoretycznie na stronie pisze ze od 20 ale 13 listopada nie ma lekarza a mnie teraz bedzie meczylo potwierdzenie plci bo boje sie jeszcze cieszyc a tak bym chciala rzucic okiem na zenskie imiona. Ale puki co boje sie ze banka prysnie, na kolejnym usg dowiem sie ze jednak chlopiec i przezyje zalamanie nerwowe. Tak ze oby jaknajszybciej juz byl t3n 6 listopada... pierwszy raz mi sie tak dluzy.
Będzie dziewczynka ;) 😉 3mamy kciuki 🥰 u Nas będzie Klara 😁

Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄

😂 😂 😂

To jest czarna magia 😁 moja mama mówi żebym jadła normalnie a nie jakieś wydziwianie a później dziecko niedożywione i nic nie jedzące. Moja Hania urodzona z hipotrofia z wagą 2650 g i 51cm a cukier miałam idealny i kurczowo trzymałam się diety. Dlatego teraz czasem sobie pozwalam na coś zakazanego...
Twoja mama ma rację tak patrząc realnie...kiedyś kobiety mialy cukrzyce beż fanaberii w ciąży nawet specjalnie nie pilnowali.. dzieci zdrowe jedyne co większe niż inne... z drugiej strony spotykam się z opiniami ze do 100glukoza jest dobra... I faktycznie jest tak że im bardziej przestrzegam diety tym wyższy cukier.. ostatnio pofolgowalam sobie i cukier norma 🤪

Twoja mama ma rację tak patrząc realnie...kiedyś kobiety mialy cukrzyce beż fanaberii w ciąży nawet specjalnie nie pilnowali.. dzieci zdrowe jedyne co większe niż inne... z drugiej strony spotykam się z opiniami ze do 100glukoza jest dobra... I faktycznie jest tak że im bardziej przestrzegam diety tym wyższy cukier.. ostatnio pofolgowalam sobie i cukier norma 🤪
Więc skoro dwie osoby już tak mówią to będę częściej sobie pozwalać 😁 zazwyczaj podmieniam produkty w tych godzinach co trzeba ale ostatnio np po godzinie po posiłku potrafię zjeść pomarańcze jak jestem głodna i cukier ok. Po moich 4 kromkach chałki smażonej w jajku mam cukier 134. Może wysoki wyższy niż po czymś innym ale dalej w normie 😁 cieszę się że nie tylko ja coś podjem 😁

Trzymam kciuki za kobietkę ❤️

reklama
Będzie dziewczynka ;) 😉 3mamy kciuki 🥰 u Nas będzie Klara 😁
Na wakacjach mieliśmy w ośrodku Klarcie, taki słodziak że szok!!! 😍❤️ Piękne imię też o takim myślałam ale moja córka już wybrała i nie ma zmiłuj 😁 ostatnio w tv było dzievko i strasznie płakało a moja Hanna mówi do mnie :" jak to nasze tak będzie wyło, to można w szpitalu wymienić na inne?" 😂

Do góry