reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny ja z kolei mam pytanie o ciuszki ciążowe. Gdzie można w ogóle kupić?
Narazie się zaopatrzyłam w legginsy z lidla (o których się dowiedziałam z forum ❤️) i legginsy z h&m mama. Nie bardzo wiem w jakich innych sklepach można ewentualnie czegoś poszukać?
Ja tylko kupuje w h&m ciuchy ciążowe, tzn bardziej mówię tu o spodniach bo myślę że górna garderoba to gdziekolwiek.

reklama
A ja się chciałam zapytać co myślicie o detektorze tętna ? Czy któraś z Was już go ma albo używała w poprzednich ciążach?
Mam z poprzedniej ciąży. Kupiony tylko dlatego, że w czasach korony mąż nie mógł że mną pójść na żadną wizytę a chciał koniecznie posłuchać serduszka 😉
Szczerze? Żadna to rewelacja.
Leży gdzieś zagrzebany w szafie i nawet nie mam zamiaru teraz go szukac

Mam z poprzedniej ciąży. Kupiony tylko dlatego, że w czasach korony mąż nie mógł że mną pójść na żadną wizytę a chciał koniecznie posłuchać serduszka 😉
Szczerze? Żadna to rewelacja.
Leży gdzieś zagrzebany w szafie i nawet nie mam zamiaru teraz go szukac
A nie miałaś tak czasem, że np. Nie mogłaś znaleźć tętna? Ja właśnie tego się obawiałam że bym świrowała za bardzo. U nas lekarz teraz nagrywa wszysylo łącznie z biciem serduszka więc odsłuchiwaliśmy w domu wszyscy 😀

A nie miałaś tak czasem, że np. Nie mogłaś znaleźć tętna? Ja właśnie tego się obawiałam że bym świrowała za bardzo. U nas lekarz teraz nagrywa wszysylo łącznie z biciem serduszka więc odsłuchiwaliśmy w domu wszyscy 😀
Na początku miałam problem żeby wyłapać a później to już dosłownie kilka sekund.
Jak zaczęłam czuć ruchy uznałam ten sprzęt za zbędny 😉

Po takiej Wielkiej dawce nie miałaś problemów z szybko bijącym sercem?
Ja po euthyrox 50 po miesiącu myślałam że serce mi wyskoczy i musiałam zmniejszyć dawkę bo miałam uczucie że zaraz mi serce wyskoczy 😐

Powiem Ci, że ja te tabletki biorę, bo mi każą. Nie czuję żadnej różnicy z nimi i bez nich. Niby stwierdzili mi Haschimoto, ale dla mnie to jedna wielka bujda, a przynajmniej w moim wypadku. Przed ciążą nie badałam TSH i nie miałam żadnych objawów. Najchętniej to bym zrezygnowała z tabletek, ale TSH ponoć zagraża ciąży, więc już je biorę...
Mam nadzieję, że po ciąży nie będę skazana na Euthyrox.

Ostatnia edycja:
reklama
Będę marudzić. Rodzilam w 2019 roku. Ciąża ryzyka. Krwawienie, skracającą szyjka i nikt mi nie kazał brać acardu i jeszcze robić zastrzyków. W tej ciąży wszystko ok a muszę brać profilaktycznie. Te zastrzyki wprowadzają mnie w depresję. Brzuch to moja strefa bezdotykowa 😑

Do góry