reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny. Jaki kremik/ oliwkę stosujecie lub zamierzacie stosować na brzuszek? Chciałabym coś bezpiecznego i co chociaż trochę zapobiegnie rozstępom 😉
Ja mam z musteli za 54 zł taka duża tubka...dosc wydajne to jest. Nie wiem czy to coś da, ale zawsze to jakieś nawilżenie...smaruje tym piersi i brzuch.

reklama
Ja to się nie porównuję z moją mamą, bo ona w ciąży była mając lat 19 i 20, a ja mam 29, więc samo to sprawia, że inaczej organizm reaguje. No i ona szła rodzić ważąc 58 kilo, ja z taką wagą zaczynałam obie ciąże. 😂 Po pierwszej ciąży nie miałam żadnych rozstępów mimo że niczym się nie smarowałam, a byłam 10 kilo na plusie (syn ważył 4360 🙄), teraz czuję, że przytyję więcej, bo przez duphaston praktycznie od razu miałam na plusie 2-3 kilo.
Wrzucam foto chyba 3 dni przed porodem, więc już byłam po terminie. 😂

Załączniki

• received_590517031883200.jpeg
    received_590517031883200.jpeg
    158,5 KB · Wyświetleń: 79
Nie martw się ja mam problem z tarczyca od początku staran jestem na euthyrox i wiem że różnie z nią bywa, ja robię 1h przerwy po zażyciu popijam pół szklanki woda. Będzie dobrze na pewno ❤️😘

Jak tak czytam Wasze posty, to ja chyba jako jedyna mam euthyrox 88...
A na początku ciąży miałam TSH 4,010, po miesiącu TSH jakoś 0,5. Kazali mi nadal zażywać w takiej dawce.
No i kazano mi 30, 45 minut wstrzymać się ze śniadaniem, a tabletki ciążowe brać min. 4h po euthyroxie.

Ostatnia edycja:
Ja zauważyłam, że jak po zastrzyku przyciskam wacik tak koło 30 sekund to nie robią się w ogóle siniaki. Spróbuj może to pomoże.

Dziewczyny O 13 mam badanie trzymajcie kciuki 😌😌😌💞
A ja czytałam ze nie należy uciskać miejsca wkłucia, ale to nie ma u mnie i tak znaczenia bo największe siniaki robia się jak trafie w naczynko- wyciągam igle i leci krew wiec już wiem ze będzie źle 🙈 sąsiadka która jest położna powiedziała mi ze nie mam wpływu czy siniak się zrobi czy nie 🤷‍♀️

Ja to się nie porównuję z moją mamą, bo ona w ciąży była mając lat 19 i 20, a ja mam 29, więc samo to sprawia, że inaczej organizm reaguje. No i ona szła rodzić ważąc 58 kilo, ja z taką wagą zaczynałam obie ciąże. 😂 Po pierwszej ciąży nie miałam żadnych rozstępów mimo że niczym się nie smarowałam, a byłam 10 kilo na plusie (syn ważył 4360 🙄), teraz czuję, że przytyję więcej, bo przez duphaston praktycznie od razu miałam na plusie 2-3 kilo.
Wrzucam foto chyba 3 dni przed porodem, więc już byłam po terminie. 😂
Ale prześliczny brzuszek 😍😍😍
Między ciążą mojej mamy a moją tez jest 10 lat różnicy... Zawsze moja mama się śmieje, ze Ona bardzo szybko chciała mnie mieć 😅
Ale widzę, ze każda z nas na duphaston reaguje inaczej - mi waga przez pierwsze cztery tygodnie ciąży stała w miejscu mimo ze od czasu do czasu podjadałam a brałam dwie tabletki dziennie. Dopiero wczoraj u lekarza kiedy mnie zważył zauważyłam ze poszłam jakieś 2,5 kg do przodu 😅

Jak tak czytam Wasze posty, to ja chyba jako jedyna mam euthyrox 88...
A na początku ciąży miałam TSH 4,010, po miesiącu TSH jakoś 0,5. Kazali mi nadal zażywać w takiej dawce.
No i kazano mi 30, 45 minut wstrzymać się ze śniadaniem, a tabletki ciążowe brać min. 4h po euthyroxie.
Ja mam eutyrox 75 i staram się godzinę po tabletce dopiero jeść.. Jak narazie jest dobrze

reklama
Do góry