agunia4ever
Fanka BB :)
Dziewczyny. Jaki kremik/ oliwkę stosujecie lub zamierzacie stosować na brzuszek? Chciałabym coś bezpiecznego i co chociaż trochę zapobiegnie rozstępom ![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spróbuj robić większy odstęp pomiędzy tabletką, a pierwszym posiłkiem. Ja jak robiłam ok. godziny przerwy, to aż za bardzo mi spadło to TSH, a brałam wtedy Letrox 25.W dniu badania nie biorę tabletki, idę na czczo a drugiego dnia biorę 2 tabletki. Tak mi kazała endokrynolog. Ale martwię się ze jest za wysokie a byłam pewna że będzie super bo większą dawka a tu jeszcze gorzej![]()
Bo on tak lubiPo duphastonie czułam się okropnie, non stop mnie mdliło, zatrzymałam wodę, wszystko mi śmierdziało i nie mogłam jeździć nigdzie,bo zaraz mi wszystko podjeżdżało do gardła... Nie jestem lekarzem, ale według ulotki duphaston do 12 tygodnia, dlaczego tak długo masz brać?!![]()
Od paru lekarzy (hematolog, ginekolodzy) słyszałam żeby acard koniecznie brać na noc do kolacji. Mój ojciec (tez lekarz) sam od lat tak bierze. Heparyna obojętnie kiedy. Ja w południe robię zastrzyk. Już się trochę boje co to będzie. Jestem szczupła i czuje ze skóra zaczyna mi się napinać na brzuchu, a to dopiero 4 miesiąc. Jak złapać i zrobić zastrzyk w 7-9?Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak bierzecie acard rano czy wieczorem? I czy bierzecie w tym samym czasie co clexan czy odstęp te 12 godz?
Kurcze a czemu na noc jakoś inaczej się przyswaja? Bo ja właśnie też coś takiego czytałam kiedyś na forum internetowym, a szczerze już nie pamiętam jak przyjmowałam w poprzedniej ciąży ale wiem że na bank zastrzyk brałam na noc tak jak terazBo on tak lubiasekuracyjnie. Z tego co czytałam to większość brała do 16. Na następnej wizycie mu powiem ze się źle po nim czuje i chce powoli odstawiać.
Od paru lekarzy (hematolog, ginekolodzy) słyszałam żeby acard koniecznie brać na noc do kolacji. Mój ojciec (tez lekarz) sam od lat tak bierze. Heparyna obojętnie kiedy. Ja w południe robię zastrzyk. Już się trochę boje co to będzie. Jestem szczupła i czuje ze skóra zaczyna mi się napinać na brzuchu, a to dopiero 4 miesiąc. Jak złapać i zrobić zastrzyk w 7-9?![]()
Ja brałam przez 3 tygodnie od 7 do 10.Ja też do 12 tygodnia brałam duphaston łożysko już jest i to podtrzymuje ciążę tak mówiła moja pani doktor i nie ma potrzeby już brania, wierzę lekarzowi![]()
W pierwszej ciąży patentowałam x różnych rzeczy od rossmannowskich oliwek po inne drogie specyfiki a rozstępy wyszły tak czy siak.Dziewczyny. Jaki kremik/ oliwkę stosujecie lub zamierzacie stosować na brzuszek? Chciałabym coś bezpiecznego i co chociaż trochę zapobiegnie rozstępom![]()
Ja smaruje po wyjsciu z kąpieli olejem migdalowym. Na lekko wilgotne ciało. I mam info, ze w rossmanie, po okazaniu karty rossnę! olivka baby dream przy zakupach jest za 1 grosz fo 15.12Dziewczyny. Jaki kremik/ oliwkę stosujecie lub zamierzacie stosować na brzuszek? Chciałabym coś bezpiecznego i co chociaż trochę zapobiegnie rozstępom![]()
Z tego co piszesz wydaje mi się wszytko robię podobnieSpróbuj robić większy odstęp pomiędzy tabletką, a pierwszym posiłkiem. Ja jak robiłam ok. godziny przerwy, to aż za bardzo mi spadło to TSH, a brałam wtedy Letrox 25.
Na pierwsze śniadanie staraj się unikać dużej ilości produktów mlecznych. Żadnych tabletek nie popijaj sokiem grejpfrutowym, a w ogóle jeśli przyjmuje się różne tabletki w ciągu dnia to najlepiej nie pić go w ogóle. No i też kawa w bezpośrednim sąsiedztwie z tabletką jest niewskazana.
Ale na podwyższenie TSH może wpływać też większa ilość stresu, rosnąca w ciąży prolaktyna, anemia i wiele innych.
WiedziałamZobacz załącznik 1327184
Moge zdradzić będzie CHLOPAKNiespodzianka udana. Wszyscy w szoku. Moja mama nawet nie załapała o co chodzi jak jej wysłałam filimik że strzelania, bo to przecież niemożliwe żeby był chłopak.