reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

@Kropka29 @Starlights @M_imi powodzenia na wizytach ✊ wstawcie jakieś foteczki jak dostaniecie od lekarzy 😊

@Rozdepka biedna, przykro mi ze musisz przez te nerwy przechodzić :( co do skurczy to na pewno można nospe w ciąży. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo 😘

Co do heparyny w ciąży to ja mam tez na ryczałt neoparin, mutacje mam pai homozygote. Wiem ze na ten kod C to różnie lekarze patrzą, bo „profilaktycznie” niby się nie należy.. nie rozumiem za bardzo, ale już nie wnikam bo te 10 zł na miesiąc to nie pieniądz 🙈 a co do wizyt prywatnie a recept z ryczałtem to może być tez tak ze lekarz nie ma umowy z NFZ i nie może dać zniżki na leki. Nasz kraj taki piękny z tymi przepisami 😆

reklama
Cześć. Też was obudził ból głowy? Pogoda słoneczna ale zimo bardzo...I to ciśnienie...Ledwo daje rade. Chyba wezmę apap. Zamierzam lenić się do kolejnej wizyty u mojej gin i leżeć plackiem. Wizyta będzie w środę ale wcześniej prenatalne więc i tak będę mieć podgląd. Zauważyłam też że po jedzeniu brzuch mnie boli. Też tak macie? Muszę dzielić posiłki na malutkie porcje.
Dobrze ze nie krwawie i nie plamie. Tylko brudzenie zostało, nie wiem na jak długo🤔. Tylko ciągle czuje coś z prawej strony brzucha, a tam właśnie to odklejenie znaleźli...może to tylko moja wyobraźnia.

Cześć. Też was obudził ból głowy? Pogoda słoneczna ale zimo bardzo...I to ciśnienie...Ledwo daje rade. Chyba wezmę apap. Zamierzam lenić się do kolejnej wizyty u mojej gin i leżeć plackiem. Wizyta będzie w środę ale wcześniej prenatalne więc i tak będę mieć podgląd. Zauważyłam też że po jedzeniu brzuch mnie boli. Też tak macie? Muszę dzielić posiłki na malutkie porcje.
Dobrze ze nie krwawie i nie plamie. Tylko brudzenie zostało, nie wiem na jak długo🤔. Tylko ciągle czuje coś z prawej strony brzucha, a tam właśnie to odklejenie znaleźli...może to tylko moja wyobraźnia.
Mnie też brzuch boli po jedzeniu ale nie od razu tylko po jakiś 30 min, mam wtedy mdłości i czasami wymiotuję po tym ale tylko delikatnie.

Mnie zaczyna głowa lekko pobolewać a ona jest niczym barometr 🤦🏻‍♀️wypiłam kawę i mam nadzieję, że będzie znośnie...
Brzuch mi wczoraj bardzo dokuczał. Z jednej strony jakby tak bardziej żołądkowo a z drugiej takie ciągnięcio-szczypanie na wysokości spojenia łonowego (pod brzuchem)...oczywiście stres był... 🤷🏻‍♀️ Jak za dużo zjem to czuję jakby skóra na nim chciała mi pęknąć...

Dobrze, że znalazłaś alternatywę bo 120 zł za 10 dni to jest mega dużo...myślę, że tu nie chodzi o to czy prywatnie czy nie bo ja też tylko prywatnie chodzę ale zależy od lekarza. U jednej byłam powiedziała, że ona nie przepisuje ze zniżką chyba, że są poważne mutacje bo boi się, że będą ja ścigać i będzie musiała z własnej kieszeni płacić. U tego lekarza co chodzę na Luxmed nie ma problemu na ten kod R.
U mnie też na ryczałt...nie muszę mieć za darmo za te 4-5 zł może być...dzis robilam poszukiwania, dobrze że któraś z Was przypomniała o portalu kto ma lek...ale dzwoniła do dwóch aptek niby mieli ale po jednym opakowaniu. Ale udało się znalazłam zarezerwowałam...w hurtowniach braki...

reklama
Mnie też bolała głowa...wogole mnie często boli głowa...smaruje szyję i czoło amolem...dwa razy brałam po połowie apapu bo byłam tak zmęczona tym bólem...
Ja wczoraj kichnęłam i nie zdążyłam się sychylić i mnie pociągnęło z prawej strony...
Wszyscy już się cieszą z ciąży w 13 tygodniu q U mnie zaczyna się strach...czekam a to nifty I chyba już mam takie nerwy że dzis roomba wkręciła w koło mój stanik, nie mogłam tego wyjąć i ryczałam beż sensu jak bóbr...teraz się z tego śmieje ale huśtawka jest okropna...
Domyślam się co czujesz...odpoczywaj dużo ❤❤❤

Do góry