reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mnie też bolała głowa...wogole mnie często boli głowa...smaruje szyję i czoło amolem...dwa razy brałam po połowie apapu bo byłam tak zmęczona tym bólem...
Ja wczoraj kichnęłam i nie zdążyłam się sychylić i mnie pociągnęło z prawej strony...
Wszyscy już się cieszą z ciąży w 13 tygodniu q U mnie zaczyna się strach...czekam a to nifty I chyba już mam takie nerwy że dzis roomba wkręciła w koło mój stanik, nie mogłam tego wyjąć i ryczałam beż sensu jak bóbr...teraz się z tego śmieje ale huśtawka jest okropna...
Domyślam się co czujesz...odpoczywaj dużo ❤❤❤
O matko, ja też mam tak przy kichaniu! Albo gwałtownym ruchu. Tak pod brzuchem w stronę pachwiny z prawej albo lewej albo o zgrozo z dwóch stron! Ostatnio aż gwiazdy przed oczami zobaczyłam...

reklama
Hej ja juz po prywatnej wizycie i wszystko z dzieckiem dobrze, w koncu konkretnie pomierzyli i wychodzi jeszcze wiekszy, bo z om wychodzi 15+5 a z usg 15+6. Ale niestety pani doktor nie potrafila okreslic na 100% plci bo dziecko zaciskalo nogi i uciekalo spod glowicy usg. Ma podejrzenia (ja tez chyba widzialam kolejnego chlopaka zgodnie z moimi przeczuciami 😂) ale nie powie dopuki nie bedzie na 100% pewna. Zaproponowala zebym podjechala do niej do szpitala w niedziele o 13 i wtedy jeszcze raz przyjrzymy sie co tam miedzy nogami jest juz bez zadnych dodatkowych doplat 😆 musiala widziec ze bardzo mi zalezy.

Hej ja juz po prywatnej wizycie i wszystko z dzieckiem dobrze, w koncu konkretnie pomierzyli i wychodzi jeszcze wiekszy, bo z om wychodzi 15+5 a z usg 15+6. Ale niestety pani doktor nie potrafila okreslic na 100% plci bo dziecko zaciskalo nogi i uciekalo spod glowicy usg. Ma podejrzenia (ja tez chyba widzialam kolejnego chlopaka zgodnie z moimi przeczuciami 😂) ale nie powie dopuki nie bedzie na 100% pewna. Zaproponowala zebym podjechala do niej do szpitala w niedziele o 13 i wtedy jeszcze raz przyjrzymy sie co tam miedzy nogami jest juz bez zadnych dodatkowych doplat 😆 musiala widziec ze bardzo mi zalezy.
Ty to masz jednak pecha, trzymam kciuki żeby się nie okazało że będzie się kryć z ujawnieniem przez większość ciąży 😅 Fajnie że trafiłaś na taką miłą babeczkę 😊

Ty to masz jednak pecha, trzymam kciuki żeby się nie okazało że będzie się kryć z ujawnieniem przez większość ciąży 😅 Fajnie że trafiłaś na taką miłą babeczkę 😊

Tak ta lekarka jest fantastyczna, juz raz u niej bylam. Niestety nie stac mnie zeby chodzic do niej caly czas ale jest naprawde super. Ja to ogolnie w zyciu mam sporo pecha 😅 no ale trudno, najwyzej sie nie dowiem do polowy ciazy a w najgorszym przypadku do samego porodu. I tak w sumie jestem przekonana na chlopca i na to jestem nastawiona.

Cześć. Też was obudził ból głowy? Pogoda słoneczna ale zimo bardzo...I to ciśnienie...Ledwo daje rade. Chyba wezmę apap. Zamierzam lenić się do kolejnej wizyty u mojej gin i leżeć plackiem. Wizyta będzie w środę ale wcześniej prenatalne więc i tak będę mieć podgląd. Zauważyłam też że po jedzeniu brzuch mnie boli. Też tak macie? Muszę dzielić posiłki na malutkie porcje.
Dobrze ze nie krwawie i nie plamie. Tylko brudzenie zostało, nie wiem na jak długo🤔. Tylko ciągle czuje coś z prawej strony brzucha, a tam właśnie to odklejenie znaleźli...może to tylko moja wyobraźnia.
Ja dziś też od rana z bólem głowy ale kojarzyłam to bardziej z poduszka. Jeśli chodzi o jedzenie to faktycznie boli jak się naje ...dla pocieszenia jestem trochę dalej 17+1 z OM a USG chyba 18 i coraz bardziej kluje po jedzeniu. W dodatku rozpycha i ciągnie przy siusianiu. Lekarz powiedział że tak będzie i to naturalne więc się nie przejmuje. Kazał brać nospe paracetamol i leżeć na boczku bez macania brzuszka az puści. Faktycznie pomaga ;) Brudy mogą schodzić bo się oczyszczasz ja budziłam do 15tyg czesto tylko u mnie nie wiadomo dlaczego :) główka do góry będzie dobrze. Lezakuj być może do.prenatalnych już będzie wporzadku 👌

Dzis robilam krzywa cukrową 🤮🤢... okropna ale zniosłam bo wzięłam z cytryna. Pamiętajcie żeby taka kupić. Tamtej bym chyba nie zniosła 🤣...I 2h czekania w poczekalni... dobrze że był starszy pan który opowiadał kawały, bardziej suchary ale zleciało jak w psychiatryku🤣🤣🤣
U mnie w laboratorium nie może być smakowa, musi być ta zwykła🙈 Inaczej nie chcą badania zrobić🤦🏻‍♀️ Dla mnie to najgorsze badanie. Nie dość, że cały dzień się po nim źle czuje to jeszcze to siedzenie pod laboratorium🙈

Hej Przyszle Mamusie czy ktoras z Was robila badania NIFTY? Jak dlugo czekalyscie na wyniki? Za mna dopiero 2 dni po oddaniu probki, a na wyniki czeka sie od 10-15dni. Caly czas mysle o wynikach, a ta bezsilność mnie wykańcza.

Pozdrawiam

reklama
Hej Przyszle Mamusie czy ktoras z Was robila badania NIFTY? Jak dlugo czekalyscie na wyniki? Za mna dopiero 2 dni po oddaniu probki, a na wyniki czeka sie od 10-15dni. Caly czas mysle o wynikach, a ta bezsilność mnie wykańcza.

Pozdrawiam
Ja robiłam. Mówili że się czeka około 10 dni a czasem wyniki są wcześniej....czasu oczekiwania sie nie przeskoczy.

Do góry