reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny długo czekałyście na wyniki pappa z labolatorium?
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, powiedziało mi że wyniki do 7 dni. A wcześniej dzwoniłam dwa razy do nich na infolinię i mówili że czas oczekiwania to dwa do 4 dni.
Mam wizytę 13, trochę się martwię że mogą nie dość.

No właśnie ja przy opisie tego badania u lekarza, do którego idę przeczytałam to jako przeciwwskazanie. Ale to już dopytam u źródła. 🙂 Dzięki za info! 🙂
Nie wiem czy coś widać, ake bqwet jest opcja nifty twins

Załączniki

• 16336182013116632438527905863757.jpg
    16336182013116632438527905863757.jpg
    573,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 16336182490188270671926874380223.jpg
    16336182490188270671926874380223.jpg
    952 KB · Wyświetleń: 59
Dziewczyny długo czekałyście na wyniki pappa z labolatorium?
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, powiedziało mi że wyniki do 7 dni. A wcześniej dzwoniłam dwa razy do nich na infolinię i mówili że czas oczekiwania to dwa do 4 dni.
Mam wizytę 13, trochę się martwię że mogą nie dość.
Mi też mówili że 7 dni, a wyniki były po dwóch :)

Dziewczyny, a test pappa robicie prywatnie czy na fundusz? Bo ja w poprzedniej ciąży miałam skierowanie na fundusz że względu na moją mutacje mthfr, a w tej ciąży lekarz powiedzial że moja mutacja heterozygotyczna się nie łapie bo 50 % społeczeństwa ja ma i nie dostałam skierowania. Drugie pytanie czy każda z Was się zdecydowała na pappa?
U nas na fundusz jest dla kobiet po 35 roku życia i jak lekarz zauważy podczas normalnego USG jakieś wady u płodu i jeszcze kilka wytycznych ale na żadne się nie łapie więc idę prywatnie. Ja idę tylko na USG i jak byłoby coś nie tak to wtedy dalsza diagnostyka. Za dużo się naczytałam o tym pappa że więcej nerwów przy nim niż to warte i postanowiłam odpuścić. W dwóch donoszonych ciążach nigdy nie robiłam takich testów tylko prenatalne i dzieciaki zdrowe 😊

reklama
Moj maz to stwierdził że się boi i ja jeszcze na heparynie...mowi ze zawalu mógłby dostać i że jakoś to wytrzyma...ja jestem bez ochoty chyba też że strachu...

Czy u Was też są takie problemy z zakupem heparyny?Dobrze ze mam zapas na 3 tygodnie ale nigdzie nie mogę dostać...
Ja biorę neoparin i też jest trudno dostać.

Do góry