Lekarz mi mówił, że dziecko od 12 tygodnia jest w brzuchu na wysokości pępka, a wcześniej niżej.Dziewczyny czy to normalne że brzuszek rośnie od pępka? A nie poniżej pępka czy mi się już wydaje że mi rośnie
reklama
Hummingbird
Zaangażowana w BB
Dziewczyny długo czekałyście na wyniki pappa z labolatorium?
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, powiedziało mi że wyniki do 7 dni. A wcześniej dzwoniłam dwa razy do nich na infolinię i mówili że czas oczekiwania to dwa do 4 dni.
Mam wizytę 13, trochę się martwię że mogą nie dość.
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, powiedziało mi że wyniki do 7 dni. A wcześniej dzwoniłam dwa razy do nich na infolinię i mówili że czas oczekiwania to dwa do 4 dni.
kasza_lotek
Zaangażowana w BB
A to dziwne bo mi już na 99% powiedział na prenatalnych 12+6 że chłopak. Albo Cię olał albo ma stary sprzęt.
Olal mnie bo na rtm samym sprzecie rok temu dowiedzialam sie w okolo 14-15 tyg ze bedzie syn ale byl to inny lekarz.
M_imi
Fanka BB :)
No właśnie ja przy opisie tego badania u lekarza, do którego idę przeczytałam to jako przeciwwskazanie. Ale to już dopytam u źródła. Dzięki za info!Z tego co czytałam w tych ulotkach nifty można robić przy bliźniaczej. Jeśli byłoby więcej niż 2 to wtedy nie
Joasia M
Nie wiem czy coś widać, ake bqwet jest opcja nifty twinsNo właśnie ja przy opisie tego badania u lekarza, do którego idę przeczytałam to jako przeciwwskazanie. Ale to już dopytam u źródła. Dzięki za info!
Załączniki
Katarzynaaa90
Mi też mówili że 7 dni, a wyniki były po dwóchDziewczyny długo czekałyście na wyniki pappa z labolatorium?
Starlights
Mi też mówili że 7 dni, a wyniki były po dwóch
Ooo fajnie, ja mam pappa w dniu prenatalnych i zdecydowanie lepiej, jeśli jest szansa czekać krócej
lepsze zycie 2021
Dziewczyny ale miałam dziś sen ze urodziłam chłopca z tym ze on nie był malutki a wyglądał jak nastolatek i pytam się jego a kiedy ty wgl byles mały ze urosles tak szybko i poszłam do pracy a tam mieli bardzo dużo roboty i prosiłam o jeden dzień wolnego bo wczoraj urodziłam nie mogę cały dzień się z tego śmieje
Karimigotka
U nas na fundusz jest dla kobiet po 35 roku życia i jak lekarz zauważy podczas normalnego USG jakieś wady u płodu i jeszcze kilka wytycznych ale na żadne się nie łapie więc idę prywatnie. Ja idę tylko na USG i jak byłoby coś nie tak to wtedy dalsza diagnostyka. Za dużo się naczytałam o tym pappa że więcej nerwów przy nim niż to warte i postanowiłam odpuścić. W dwóch donoszonych ciążach nigdy nie robiłam takich testów tylko prenatalne i dzieciaki zdroweDziewczyny, a test pappa robicie prywatnie czy na fundusz? Bo ja w poprzedniej ciąży miałam skierowanie na fundusz że względu na moją mutacje mthfr, a w tej ciąży lekarz powiedzial że moja mutacja heterozygotyczna się nie łapie bo 50 % społeczeństwa ja ma i nie dostałam skierowania. Drugie pytanie czy każda z Was się zdecydowała na pappa?
reklama
Karimigotka
Ja biorę neoparin i też jest trudno dostać.Moj maz to stwierdził że się boi i ja jeszcze na heparynie...mowi ze zawalu mógłby dostać i że jakoś to wytrzyma...ja jestem bez ochoty chyba też że strachu...
Czy u Was też są takie problemy z zakupem heparyny?Dobrze ze mam zapas na 3 tygodnie ale nigdzie nie mogę dostać...