reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Ja po wspolzyciu ostatnio miałam kłucia w macicy od tamtej pory zero współżycia umówiłam się na wizytę jutro na 11.30 do medicover żeby sprawdzić czy jest ok w przyszłym tygodniu mam prenatalne. Boję się no ale cóż... Sama dałam się namówić na igraszki. Mam tylko nadzieję że zrobi mi usg i sparwdzi bo w medicover lekarze są bardzo niechętni... Dzisiaj zaczęłam 12 tydzień. A do lekarza prowadzącego mam dowpiro wizytę pod koniec października...
U mnie było tak że mój mąż się obawiał ale jak lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań tak teraz normalnie współżyjemy tak jakbym w ciąży nie była 😀 wiadomo że sprawdzam papier w toalecie po wszystkim ale nie zdarzyło mi się żeby nawet jakqs kropelka krwi była ani żadne bóle.

U mnie było tak że mój mąż się obawiał ale jak lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań tak teraz normalnie współżyjemy tak jakbym w ciąży nie była 😀 wiadomo że sprawdzam papier w toalecie po wszystkim ale nie zdarzyło mi się żeby nawet jakqs kropelka krwi była ani żadne bóle.

Ojej, pozazdrościć!
U mnie niestety 100% zakaz :D czego się nie robi... :d

Ja juz po wizycie :) zapytalam ale lekarz stwierdzil ze nie widac 🥺 a dzis mam 15+3. Znaczy ja wiem ze poprostu mu sie nie chcialo przyjzec bo usg trwalo 10 sekund mimo ze zapytalam o ta plec. Cala wizyta trwala 5 min. Tak ze chyba umowie sie prywatnie.
A to dziwne bo mi już na 99% powiedział na prenatalnych 12+6 że chłopak. Albo Cię olał albo ma stary sprzęt.

Moj maz to stwierdził że się boi i ja jeszcze na heparynie...mowi ze zawalu mógłby dostać i że jakoś to wytrzyma...ja jestem bez ochoty chyba też że strachu...

Czy u Was też są takie problemy z zakupem heparyny?Dobrze ze mam zapas na 3 tygodnie ale nigdzie nie mogę dostać...
Tak podobno są braki w hurtowniach. Ja mam koleżankę co pracuje w aptece wiec mi odkładają po 3 paczki 😱

Cześć dziewczyny. Nie wiem czy mnie pamiętacie to ja co przechodziłam covida na początku ciąży z gruczołem bartholina. Nie odzywałam się bo jakoś nie byłam pozytywnie nastawiona ciągle źle myśli że coś może być nie tak i nadal się martwię. Ostatnia wizyta w 7 tygodniu ciąży było serduszko, a juteo druga wizyta u innego lekarza bo mój niestety nie pracuje już w szpitalu i polecił mi swojego kolegę ponoć super specjalista. Jutro będę w 11 tygodniu i 2 dniu myślicie ze juz mogę zobaczyć płeć? Oczywiście najważniejsze żeby było wszystko dobrze z maleństwem. Moja waga do tej pory to - 4 kg miałam okropne mdłości które parę razy skończyły się wymiotami. Okropnie źle się czułam teraz jest lepiej ale mdłości się jeszcze zdarzają. O ciąży wie już rodzina dowiedziała się w sumie jak złapałam covida.
Ja się dowiedziałam o płci na prenatalnych było to 12+6.

Dziewczyny, a test pappa robicie prywatnie czy na fundusz? Bo ja w poprzedniej ciąży miałam skierowanie na fundusz że względu na moją mutacje mthfr, a w tej ciąży lekarz powiedzial że moja mutacja heterozygotyczna się nie łapie bo 50 % społeczeństwa ja ma i nie dostałam skierowania. Drugie pytanie czy każda z Was się zdecydowała na pappa?
Ja miałam tyle szczęścia że mój lekarz był w jakimś projekcie i wysłał mnie na to i nie zapłacę ani złotówki za badanie prenatalne test pappa i badanie połówkowe. Dodam że chodzę prywatnie do lekarza.

reklama
Do góry