reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Gratulacje! 😍 Na kiedy masz planowany termin porodu? Zaczęły się prenatalne, więc ruszam z listą. 😄

Z tego co dziewczyny pisały mam na razie listę dat prenatalnych i będę je zmieniać na daty porodu +dodawać kolejne dziewczyny. 😁
kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź
TePati_9515.paź
Pierwszy tydz października, jeszcze nie ustaliłam konkretnego dnia :)

Gratulacje! 😍 Na kiedy masz planowany termin porodu? Zaczęły się prenatalne, więc ruszam z listą. 😄

Z tego co dziewczyny pisały mam na razie listę dat prenatalnych i będę je zmieniać na daty porodu +dodawać kolejne dziewczyny. 😁
kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź
TePati_9515.paź
To ja proszę o dopisanie😊 Jestem już po prenatalnych, tylko chyba z tego wszystkiego się tu nie pochwaliłam🙈 Termin porody 1.04😍

Powiem Ci ze maksymalnie 15 minut plus jakieś 5 minut w laboratorium. Ogólnie pacjentki co 20 minut są poumawiane.
A ja mam zarezerwowane tak jakby 2 wizyty jedna po drugiej na ok 2 h 😳 Tzn absolutnie nie mówię że tak czy tak jest lepiej (ja przez ten czas chyba umrę na zawał z nerwów), ale wychodzi, że co miejsce to inna praktyka...

To ja proszę o dopisanie😊 Jestem już po prenatalnych, tylko chyba z tego wszystkiego się tu nie pochwaliłam🙈 Termin porody 1.04😍
Dopisuję. 😁 Tabela z datami porodów już też się tworzy. 😄 Jak któraś coś wspomniała o dacie od kiedy zaczęłam ją prowadzić, to też wpisywałam, a reszta mam nadzieję, że się będzie chwalić przy okazji prenatalnych.
@Uni_Cat cudowne wieści! 🥰 Na kiedy termin?

20.mar​
lepsze zycie 2021
30.mar​
Hotaru, ancyssko
01.kwi​
Gocha 05
02.kwi​
03.kwi​
04.kwi​
Leah
05.kwi​
06.kwi​
07.kwi​
08.kwi​
09.kwi​
10.kwi​
11.kwi​
Ann_81
12.kwi​
13.kwi​
14.kwi​
15.kwi​
16.kwi​
17.kwi​
18.kwi​
19.kwi​
20.kwi​
21.kwi​
22.kwi​
23.kwi​
24.kwi​
PatPatPat, Rozdepka, XnetiX
25.kwi​
26.kwi​
27.kwi​
28.kwi​
29.kwi​
30.kwi​

Dopisuję. 😁 Tabela z datami porodów już też się tworzy. 😄 Jak któraś coś wspomniała o dacie od kiedy zaczęłam ją prowadzić, to też wpisywałam, a reszta mam nadzieję, że się będzie chwalić przy okazji prenatalnych.
@Uni_Cat cudowne wieści! 🥰 Na kiedy termin?

20.mar​
lepsze zycie 2021
30.mar​
Hotaru, ancyssko
01.kwi​
Gocha 05
02.kwi​
03.kwi​
04.kwi​
Leah
05.kwi​
06.kwi​
07.kwi​
08.kwi​
09.kwi​
10.kwi​
11.kwi​
Ann_81
12.kwi​
13.kwi​
14.kwi​
15.kwi​
16.kwi​
17.kwi​
18.kwi​
19.kwi​
20.kwi​
21.kwi​
22.kwi​
23.kwi​
24.kwi​
PatPatPat, Rozdepka, XnetiX
25.kwi​
26.kwi​
27.kwi​
28.kwi​
29.kwi​
30.kwi​

Termin możemy wpisać między 31 marca a 2 kwietnia, bo takie mam wahania w tych wyliczeniach :p obecnie karta ciąży już tak pomazana, że mi dzisiaj lekarz powiedział "dobra, nie zmieniajmy tych pojedynczych dni i zostawmy wpisany 31 marca" .

Termin możemy wpisać między 31 marca a 2 kwietnia, bo takie mam wahania w tych wyliczeniach :p obecnie karta ciąży już tak pomazana, że mi dzisiaj lekarz powiedział "dobra, nie zmieniajmy tych pojedynczych dni i zostawmy wpisany 31 marca" .
Planowany termin porodu jest o tyle ważny, że tylko do tej daty lekarz może wystawić nam L4, a potem już zaczynamy macierzyński. Ja w pierwszej ciąży miałam planowany termin porodu 12.04, więc urlop macierzyński zaczęłam 13 kwietnia, mimo że urodziłam dopiero 18 kwietnia. Przez to musiałam ten tydzień wcześniej wrócić do pracy. 😅

Planowany termin porodu jest o tyle ważny, że tylko do tej daty lekarz może wystawić nam L4, a potem już zaczynamy macierzyński. Ja w pierwszej ciąży miałam planowany termin porodu 12.04, więc urlop macierzyński zaczęłam 13 kwietnia, mimo że urodziłam dopiero 18 kwietnia. Przez to musiałam ten tydzień wcześniej wrócić do pracy. 😅

O kurcze serio? Nie wiedziałam o tym!

reklama

O kurcze, nie wiedziałam, że to takie ważne... U mnie dzisiaj powinno być jakieś 12+3 lub 12+4 zgodnie z wizytą w ostatnią środę, gdzie zmieniono mi termin na 31 marca. A dzisiaj na prenatalnych usłyszałam 12+1, co by jednak robiło mi 2 lub 3 kwietnia jako termin porodu.
Pomijając już fakt, że wg pierwszego w ogóle USG był to 7 kwietnia :p

Do góry