reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny, ja już po :) na USG wszystko idealnie. Do piątku mam dostać opis na maila wraz z wynikami z krwi i mamy nadzieję, że krew potwierdzi to, co widzieliśmy na USG.
Teraz właśnie jadę po magnez do apteki, bo się okazało, że mam skurcze w macicy, więc muszę go brać.
I z takich ciekawostek, to około tydzień przed USG nie powinno się smarować balsamami, czy oliwkami, bo mogą zakłócać obraz USG. Oczywiście nie wiedziałam i wybalsamowana pojechałam :p
Wspaniale, że wszystko dobrze i jesteś spokojna 🥰

reklama
Dziewczyny, ja już po :) na USG wszystko idealnie. Do piątku mam dostać opis na maila wraz z wynikami z krwi i mamy nadzieję, że krew potwierdzi to, co widzieliśmy na USG.
Teraz właśnie jadę po magnez do apteki, bo się okazało, że mam skurcze w macicy, więc muszę go brać.
I z takich ciekawostek, to około tydzień przed USG nie powinno się smarować balsamami, czy oliwkami, bo mogą zakłócać obraz USG. Oczywiście nie wiedziałam i wybalsamowana pojechałam :p
O kurczę, słyszałam o tym żeby się nie balsamować ale nie wiedziałam że aż tydzień przed 😮 Super, że wszystko dobrze! 😊 Jakieś podejrzenia co do płci się pojawiły? 😊

Według dzisiejszego prenatalnego w 12+1 :)
U nas jeszcze 3 tyg... Nie wiem jak to wytrzymam... Tzn nie chodzi info o płci/płciach 🙂, ale o uspokojenie się czy wszystko jest ok (ta trisomia z poprzedniej ciąży jednak siedzi w głowie mimo, że ze wszystkich badań wynika że był to czysty przypadek a nasze kariotypy są ok). Ale czytając Wasze historie stwierdziłam, że wykorzystam częściowo pakiet z Medicover i przed prenatalnym (prywatnie u genetyka) zrobię test Pappa i pójdę już z wynikiem żeby omówić w zestawieniu z USG. Tylko zastanawiam się jak to z bliźniakami działa. 🤷🏻‍♀️ Tyle pytań, tak mało odpowiedzi. 😅

reklama
U nas jeszcze 3 tyg... Nie wiem jak to wytrzymam... Tzn nie chodzi info o płci/płciach 🙂, ale o uspokojenie się czy wszystko jest ok (ta trisomia z poprzedniej ciąży jednak siedzi w głowie mimo, że ze wszystkich badań wynika że był to czysty przypadek a nasze kariotypy są ok). Ale czytając Wasze historie stwierdziłam, że wykorzystam częściowo pakiet z Medicover i przed prenatalnym (prywatnie u genetyka) zrobię test Pappa i pójdę już z wynikiem żeby omówić w zestawieniu z USG. Tylko zastanawiam się jak to z bliźniakami działa. 🤷🏻‍♀️ Tyle pytań, tak mało odpowiedzi. 😅
Na forum jest wątek związany z ciążami mnogimi, może tam dopytaj 🙂

Do góry