reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ach ta ogórkowa... wróciłam z pracy, i mówię sobie... Dobra, wykapie się i pójdę na drzemkę. Leżę i nagle zaczęłam myśleć o ogorkowej... wstałam, poszłam do sklepu, kupiłam co trzeba, i najadlam się tą ogórkowa tak, że chyba już długo o niej nie pomyślę 🙂
Ale mi dziewczyny ochoty narobiłyście 😁 jutro muszę zrobić !

reklama
Hej dziewczyny, pozwolicie,że przycupne?
Widziałam wątek już wcześniej ale nie chciałam się udzielać póki nie będę po wizycie. Dziś byłam na pierwszym USG, aktualnie 8 tydzień ciąży bliźniaczej(jestem przerażona). Termin na 27 kwietnia ale pewnie będzie szybciej CC.
To moja trzecia ciąża. Z pierwsze ciąży mam córkę sześcioletnia, druga ciążę poroniłam w lutym tego roku w 18 tyg. przez wyrostek robaczkowy a teraz trzecia ciąża i to bliźniacza. Lekarz mówi że wszystko jest ok, ale troszkę mnie nastraszył że ciaza będzie podwyższonego ryzyka jeśli będzie jednoowodniowa i dzieci będą mieć wspólne lozysko(póki co nie widział czy jest jedno czy dwuowodniowa) za 2 tyg. Mam kolejna wizyte. Boje się strasznie, myślę, że z wami będzie mi tu raźniej

Widziałam wątek już wcześniej ale nie chciałam się udzielać póki nie będę po wizycie. Dziś byłam na pierwszym USG, aktualnie 8 tydzień ciąży bliźniaczej(jestem przerażona). Termin na 27 kwietnia ale pewnie będzie szybciej CC.
To moja trzecia ciąża. Z pierwsze ciąży mam córkę sześcioletnia, druga ciążę poroniłam w lutym tego roku w 18 tyg. przez wyrostek robaczkowy a teraz trzecia ciąża i to bliźniacza. Lekarz mówi że wszystko jest ok, ale troszkę mnie nastraszył że ciaza będzie podwyższonego ryzyka jeśli będzie jednoowodniowa i dzieci będą mieć wspólne lozysko(póki co nie widział czy jest jedno czy dwuowodniowa) za 2 tyg. Mam kolejna wizyte. Boje się strasznie, myślę, że z wami będzie mi tu raźniej
Jeeejuu gratulacje! 🥰🥰 Zawsze mi się marzyły bliźniaki!
Wszystko będzie dobrze 😉😉

Gratulacje!;) każda ciąża mnoga uznawana jest za ciążę, która niesie jakieś ryzyko. Ale trzeba być dobrej myśli, a i dzisiejsza medycyna nie jest tą sprzed kilkunastu lat. Będzie wszystko dobrze! :) dbaj o siebie.

Ja śpię raczej w nocy, biorę progesteron na wieczór i doktor mnie uprzedzała, żeby koniecznie przed pójściem spać, bo ścina z nóg 😉 za to rano rzeczywiście budzę się 5-6 i już nie idzie zasnąć ani wyleżeć. Na szczęście w ciągu dnia mam możliwość uciąć sobie drzemkę, więc jak mnie dopada, to chociaż na chwilę, ale zasypiam 🙂 Z innych dolegliwości to troszkę mnie czasem zamdli, zwłaszcza przed jedzeniem, ale jak już zacznę jeść, to przechodzi 😉, częstsze siku i trochę zmienione piersi (żyłki i ciemne otoczki). 🙂
Ja tez biore progesteron i nie mam zupelnie zadnych „skutków ubocznych” .
co lekarz mial na mysli mówiąc ze ścina z nog? ;)

Gratulacje!;) każda ciąża mnoga uznawana jest za ciążę, która niesie jakieś ryzyko. Ale trzeba być dobrej myśli, a i dzisiejsza medycyna nie jest tą sprzed kilkunastu lat. Będzie wszystko dobrze! :) dbaj o siebie.
Dziękuję. Wierzę, że będzie dobrze bo już w tym roku swój limit pecha wyczerpałam, i czuje się też bardzo dobrze także myślę że w końcu wyszlo słońce.

To moja trzecia ciąża. Z pierwsze ciąży mam córkę sześcioletnia, druga ciążę poroniłam w lutym tego roku w 18 tyg. przez wyrostek robaczkowy a teraz trzecia ciąża i to bliźniacza. Lekarz mówi że wszystko jest ok, ale troszkę mnie nastraszył że ciaza będzie podwyższonego ryzyka jeśli będzie jednoowodniowa i dzieci będą mieć wspólne lozysko(póki co nie widział czy jest jedno czy dwuowodniowa) za 2 tyg. Mam kolejna wizyte. Boje się strasznie, myślę, że z wami będzie mi tu raźnie

Cześć marsi89 :)

Cześć marsi89☺️
Gratuluję bliźniaków, nam też się marzyły, ale i tak jesteśmy przeszczęśliwi.
U nas w rodzinie też nigdy nie było żadnych bliźniaków, natomiast mój brat ma teraz parę chłopca i dziewczynkę i uwielbiam patrzeć jak się ze sobą bawią ❤️❤️

reklama
Do góry