Joasia M
Fanka BB :)
Jestem na Acardzie I heparynie. Do 10 tygodnia mam brac douphaston. Myślę że ten zestaw mi pomożeBardzo mi przykro Znasz przyczynę ? Bierzesz teraz jakieś leki ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jestem na Acardzie I heparynie. Do 10 tygodnia mam brac douphaston. Myślę że ten zestaw mi pomożeBardzo mi przykro Znasz przyczynę ? Bierzesz teraz jakieś leki ?
Jak macie Igg to dobrze znaczy że przechorowane, igm świadczy o świeżym zakażeniu przy czym jeśli Igg jest wysokie i Igm jest mniejsze niż igg to znaczy że niedawno byla infekcja...przerabiałam igg i igm jak miałam parwovirusa b19 na to też trzeba uważać, paskudztwo...syn przyniósł że szkoły...objaw u dzieci w jego klasie to wszyscy mieli policzki jaki ich mróz wyszczypał, że 3 osoby miały tylko temperaturę.Ja mam na toksoplazmozę, podobno jeśli nie ma IgM to znaczy że to nie jest świeża infekcja. I że ma się przeciwciała które teraz będą chroniły przed nowym zachorowaniem
To bardzo dobrze znaczy że przechorowalas masz orzeciwciala i aktualnie jesteś zdrowsDziewczyny, odebrałam wyniki badan i trochę się wystraszylam... mam obecne przeciwciala i na toksoplazmoze, i na cytomegalie, i na różyczke. W grupie IgG, bo w grupie IgM nie ma. Czy któraś z Was tak miała?
Ja mam jutro o 9, dam znać po wszystkimCudowne wieści na koniec dnia Warto było czekać Na dzisiaj chyba koniec wizyt A kto ma jutro?
Jutro ja wybieram się do lekarza
Ja jutro
Trzymam kciuki i czekam na wieściJa mam jutro o 9, dam znać po wszystkim
Ja co prawda nie mam przez cały dzień, ale często mnie łapały o różnych porach, teraz trochę mniej, za to mam zgagę. Ale mi pomagały migdały, takie obrane migdały do kupienia praktycznie w każdym sklepie, mogą być w całości, mogą być w płatkach. W pierwszej ciąży też mi pomagały. Natomiast jeśli chodzi o tabletki to nie mam pojęcia, może podjedź do apteki jeśli masz możliwość i zapytaj. Ja dzisiaj kupuję Reenie na zgagę bo nie wyrobię.Witajcie.
mam pyyanko. Jak radzicie sobie z mdlosciami? W poprzedniej ciazy gdy bylam pojawialy sie one tylko z rana i moglam normalnie jesc. Teraz druga ciaza nie dowc ze zaczely sie juz w 6 tyg to trwaja caly dzien. Wogole jak pomysle o jedzenie to juz mnie dzwiga. A po posilkach mam taki okropny posmak w buzi ktory mnie mdli. Jem bo musze. Te zmuszanie mnie dobija. Slyszalam cos o tabletkach na mdlosci co myslicie ? Ktoras miala ? Pozdrawiam
Gratulacje kochana !!Ja już po wizycie, jest serduszko Lekarz miał mega słaby sprzęt, ale na pewno było widać zarówno zarodek jak i migające serduszko teraz mam skierowanie na samo usg które już będzie na lepszym sprzęcie, jutro będę dzwonić żeby się umówić dostałam skierowanie też na usg piersi i prenatalne więc jestem mega zadowolona z wizyty
Jedyne co to jestem wściekła, bo jak przed staraniami byłam u innego lekarza po jakieś skierowanie na badania to mi powiedział że nic nie jest potrzebne i żeby po prostu się starać a teraz się okazuje że nie byłam szczepiona ani nie przechodziłam różyczki a jest ona groźna w ciąży Gdybym zrobiła przed staraniami badanie to mogłabym się zaszczepić a tak to teraz już za późno i jedynie zostaje mi uważać
Właśnie dlatego jestem wściekła na poprzedniego lekarza, bo jeszcze specjalnie byłam u niego z zapytaniem czy coś powinnam zrobić przed rozpoczęciem starań. To stwierdził żeby łykać witaminy i nic tylko się starać Teraz już będę mądrzejszaGratulacje kochana !!
Słabo że nie dostałaś skierowania przed ciąża mogłabyś sprawdzić co z ta różyczka przeciez to standard żeby przebadać ! No ale teraz ro już trzeba uważać.
Kiedy idziesz na prenatalne ?