reklama
Mnie też nie bolą. Bolały a teraz nie bolą, ale wczoraj robiłam betę i rośnie więc nic się nie przejmujJa się wykoncze zanim doczekam do jutrzejszego badania. Wiem, że nic nie zmienię i co ma być to będzie, ale od połowy nocy (budziłam się o 3, bo mam niepełnosprawnego pieska i popuścił mi na pościel) nie bolą mnie cycki, ani nawet prawie wcale sutki, których nie mogłam w ogóle dotknąć. A dodatkowo z jednego wyciekła mi po naciśnięciu kropelka płynu i już świruje.
Cały czas przez 14 długich miesięcy myślałam o zajściu w ciążę, a nie o tym co będzie jak w końcu się uda
XnetiX
Fanka BB :)
Wiecie, głównie chodzi o to, że zbliżam się do dnia, kiedy w zeszłym roku zaczęłam plamić i kilka dni później straciłam pierwszą ciążę. Teoretycznie lekarz mówił, że to był biochem, ale tak naprawdę nic nie wiem, bo nie robiłam wtedy żadnych badań, a jak zaczęło się plamienie w 5+1, to na IP pani ordynator nie mogła nic wypatrzeć na USG i zamiast powiedzieć żebym zrobiła betę to powiedziała, że prawdopodobnie dostanę po prostu spóźniona miesiączkęMnie też nie bolą. Bolały a teraz nie bolą, ale wczoraj robiłam betę i rośnie więc nic się nie przejmuj
Anuuula
Trochę mnie martwicie tym USG w medicover.. myślałam, że jak umawiam wizytę na prowadzenie ciąży to logiczne, ze robią tam USG... przecież jak prowadzić ciążę tylko rozmawiając.. w sensie trzeba zobaczyć co tam się dzieje to myślałam że na żywo to robią. A nie 5 razy chodzić oddzielnie.
Na jerozolimskich nigdy nie miałam usg i nawet nie pamiętam, czy lekarz do którego chodziłam miał je w gabinecie.. pamiętam oddzielny pokój chyba na USG tam... za to na prostej jak raz poszłam to lekarz od razu sam z siebie zrobił mi usg w gabinecie na zwykłej wyzycie aby sprawdzić, czy wszystko ok.
Dziwne to wszystko.. Zawsze wiatr w oczy a niby to nie nfz i kase się płaci. Ciekawe jak to będzie..
Na jerozolimskich nigdy nie miałam usg i nawet nie pamiętam, czy lekarz do którego chodziłam miał je w gabinecie.. pamiętam oddzielny pokój chyba na USG tam... za to na prostej jak raz poszłam to lekarz od razu sam z siebie zrobił mi usg w gabinecie na zwykłej wyzycie aby sprawdzić, czy wszystko ok.
Dziwne to wszystko.. Zawsze wiatr w oczy a niby to nie nfz i kase się płaci. Ciekawe jak to będzie..
T
TakaJaa
Gość
A czemu naciskasz na pierś?DZIEWCZYNY, wasz zdrowy rozsądek jest nieoceniony.
Pewnie jeszcze nie raz będę panikować i z góry przepraszam, ale ja za bardzo nie mam kogo o takie rzeczy pytać
Po poronieniu robiłaś badania?Wiecie, głównie chodzi o to, że zbliżam się do dnia, kiedy w zeszłym roku zaczęłam plamić i kilka dni później straciłam pierwszą ciążę. Teoretycznie lekarz mówił, że to był biochem, ale tak naprawdę nic nie wiem, bo nie robiłam wtedy żadnych badań, a jak zaczęło się plamienie w 5+1, to na IP pani ordynator nie mogła nic wypatrzeć na USG i zamiast powiedzieć żebym zrobiła betę to powiedziała, że prawdopodobnie dostanę po prostu spóźniona miesiączkę
XnetiX
Właśnie aż dziwne dla mnie to, ja na NFZ zawsze miałam USG nawet jak tylko przychodziłam na cytologię. A tu jeszcze się za to płaci. A szczególnie nie wyobrażam sobie tego, ginekolog potem będzie oceniał zarodek, pęcherzyk itp. z samych zdjęć jakie przyniesie się z USG?Trochę mnie martwicie tym USG w medicover.. myślałam, że jak umawiam wizytę na prowadzenie ciąży to logiczne, ze robią tam USG... przecież jak prowadzić ciążę tylko rozmawiając.. w sensie trzeba zobaczyć co tam się dzieje to myślałam że na żywo to robią. A nie 5 razy chodzić oddzielnie.
XnetiX
A gdzie tam, ginekolog mówił tylko, żeby przyjść zobaczyć czy się ładnie wszystko samo oczyściło. Ja sama wtedy w ogóle nie wiedziałam o tych wszystkich badaniach, które można zrobić. Z resztą wtedy ciąża wyszła 'przypadkiem', nie myślałam, że będę mieć z tym jakiś problem.Po poronieniu robiłaś badania?
reklama
Kropka29
Moderator
Po to tu jesteśmy U mnie aktualnie o tym że jestem w ciąży wie tylko mąż i chciałabym żeby tak pozostało co najmniej do prenatalnych, więc też nie bardzo mam kogo pytaćDZIEWCZYNY, wasz zdrowy rozsądek jest nieoceniony.
Pewnie jeszcze nie raz będę panikować i z góry przepraszam, ale ja za bardzo nie mam kogo o takie rzeczy pytać