reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziś miał być piękny dzień. Mąż w końcu się dowiedział, że będzie znów tatą ale nie w takich okolicznościach jak planowałam. Mojego kota potrąciło auto a ja nie mogłam z nim jechać do weterynarza i w całej tej histerii mu powiedziałam o ciąży. Dziś źle się czuje, boli mnie brzuch i strasznie mdli. Chyba z tych emocji. Jedyna dobra wiadomość to koteczek jest tylko poobijany i bardzo przestraszony za kilka dni powinien dojść do siebie.

reklama
Dziewczyny, czy sprawdzałyście betę więcej niż 2 razy? Jeśli tak - jakie miałyście przyrosty?
Ja badałam już 3 razy i zaczynam trochę panikować, że przyrost zwolnił:

10 dpo - 13
12 dpo - 33 (przyrost 200%)
16dpo - 168 ( średni przyrost w porównaniu do 12 dpo to 112%).

Teoretycznie nie powinno się porównywać bety w odstępie 4 dni, ale niby kalkulator wyliczył jakąś średnią. Jutro mam kolejną betę (18 dpo) bo chciałam mieć jak najbardziej aktualną przed wizytą u gina, ale ten spadek tempa z 200% do 112% mnie trochę niepokoi [emoji53]
Ja jutro będę robiła, to dam Ci znać.
Jak na razie robiłam w czwartek, sobotę i zrobię też jutro.

Natomiast według mnie Twoje przyrosty są OK. One muszą być powyżej 66%, jak już pisała Gocha 05 :)

Dziękuję bardzo dziewczyny! [emoji173] Uspokoiłyście mnie!
Jutro około 20 będę miała wyniki kolejnej bety, dam Wam znać jak przyrost [emoji846] Wierzę, że będzie dobrze
Dziś miał być piękny dzień. Mąż w końcu się dowiedział, że będzie znów tatą ale nie w takich okolicznościach jak planowałam. Mojego kota potrąciło auto a ja nie mogłam z nim jechać do weterynarza i w całej tej histerii mu powiedziałam o ciąży. Dziś źle się czuje, boli mnie brzuch i strasznie mdli. Chyba z tych emocji. Jedyna dobra wiadomość to koteczek jest tylko poobijany i bardzo przestraszony za kilka dni powinien dojść do siebie.
Gocha jak zareagował mąż? [emoji846]

Dziękuję bardzo dziewczyny! [emoji173] Uspokoiłyście mnie!
Jutro około 20 będę miała wyniki kolejnej bety, dam Wam znać jak przyrost [emoji846] Wierzę, że będzie dobrze
Gocha jak zareagował mąż? [emoji846]
Pakując kota do auta krzyczał, że bardzo się cieszy i pojechał🙈 Teraz jak emocje opadły to chce mi się z tego śmiać 🙈

Cześć kobietki ❤️ Witam się i ja 🥰 To moja druga ciąża, mam już syna lat 14. W tym roku kończę 39 lat. Wg kalkulatora termin przypada na 8 kwietnia. Obecnie rozpoczęłam 5 tydzień ciąży. Pozdrawiam Was serdecznie ❤️

Dzień dobry 😊
U mnie po woli zaczynają się poranne mdłości 🤢 I co gorsze kawa przestaje smakować 🙈 A wy jak się czujecie?
@Leah czekam na wieści z wizyty🤗

reklama
Cześć kobietki :) dołącze i ja , chodz sama narazie nie bardzo ogarniam , ogolnie wpadlismy🙈 stare konie z doswiadczeniem (poprzednia ciąża wystarana przez półtorej roku) 🤷‍♀️ jestem w szoku ale ogolnie pelna obaw ale zaczynam sie cieszyc mimo, ze nas syn mial byc jedynakiem😂 dzis 4+1 tc w sobote wyjezdzamy na wakacje wiec wizyta dopieeo 10.08, dzis zrobilam bete bo jestem po jednym wczorajszym tescie popoludniu z dwoma kreski, zobaczymy jak przyrasta bo powtorze w sobote. Gratuluję wszystkim!

Do góry