reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej :)

Ja mialam dzis konsultacje z diabetologiem i mimo ze powiedzialam ze ani razu cukier mi nie przekroczyl norm to doktor stwierdziła ze i tak mam cukrzyce i kropka 🙄 także tyle w temacie.. no nic.. będę dalej mierzyć ten cukier i w zależności od sytuacji albo wprowadzać mocniejsza dietę albo nie.. 🙃

Jutro moj dzien i moje prenatalne 🙈🤞 nie mogę się juz doczekać!! Generalnie jak się tak zastanawiam to czuje jakis wewnetrzny spokoj ze wszystko jest dobrze i jutro będzie super 😊 chociaż im bliżej to na bank zlapie mnie lekki stres 😅

reklama
Witam wieczornie. Siedzę w salonie po zajeb.... Wczorajszym wieczorze, cała noc nie spalam tylko stresowalam się moją 11latka, która wyznała mi wczoraj, że miała czarne myśli i wyznała dlaczego, przez zajeb... Koleżanki, panią od tańców... Prawie z łóżka spadłam jak mi to wyznała. Ale jakoś pogadalyśmy i już jest ok. Ale w głowie to siedzi. Muszę ją teraz baczniej obserwować, cały dzień w pracy się tym wszystkim stresowalam, potem od koleżanki dostałam jeszcze jedna wiadomość zajeb... Że się nogami nakrylam. A żeby było tego za mało to wracam po pracy do domu a córka mi ogłasza że dziadek dostał udaru i leży w szpitalu nie wiadomo w jakim stanie. Dziewczyny ja to chyba w chorobę psychiczną wpadnę. Mogę pić melisę w ciąży?
Oczywiście że możesz... spokojnie. Kurde nie wiem co powiedzieć... powodzenia i żeby wszystko się poukładało dobrze 🤗

Piękna ❤️❤️❤️
Ciekawe czy one czują, że tam są małe paputy w środku? Ja dzisiaj rano się budzę i nie mogę ruszyć, myślę co jest, a moja mi znowu leży pod brzuszkiem przytulona... 🥰
Mialam dziś prawie tak samo😁 Z tym, że mój Miki spał na moim brzuchu a ja się budzę i myślę co mi tak ciężko 🙈
A mi dziś lekarz napisał ze otrzymal z labolatorium informacje ze są opóźnienia z wynikami i napisali mu ze będą za 7 dni 😬🤯 przecież ja osiwieje do tego czasu...
O nie🤦🏻‍♀️ Mam nadzieję, że będą szybciej😊
Witam wieczornie. Siedzę w salonie po zajeb.... Wczorajszym wieczorze, cała noc nie spalam tylko stresowalam się moją 11latka, która wyznała mi wczoraj, że miała czarne myśli i wyznała dlaczego, przez zajeb... Koleżanki, panią od tańców... Prawie z łóżka spadłam jak mi to wyznała. Ale jakoś pogadalyśmy i już jest ok. Ale w głowie to siedzi. Muszę ją teraz baczniej obserwować, cały dzień w pracy się tym wszystkim stresowalam, potem od koleżanki dostałam jeszcze jedna wiadomość zajeb... Że się nogami nakrylam. A żeby było tego za mało to wracam po pracy do domu a córka mi ogłasza że dziadek dostał udaru i leży w szpitalu nie wiadomo w jakim stanie. Dziewczyny ja to chyba w chorobę psychiczną wpadnę. Mogę pić melisę w ciąży?
To zdecydowanie ciężki dzień dla Ciebie😐 Co do melisy to możesz. Polecam melisa z gruszką mój ulubiony smak🙈

Ale to też można świra z tym dostać. Wczoraj np. zjadłam naleśnika z mąki gryczanej z warzywami i kurczakiem i z sałatka grecką (co prawda na mieście ale naprawdę niczego tam strasznego nie było) i wywaliło mi cukier na 161 gdzie nigdy tak nie mam po jedzeniu. Dzisiaj znowu na obiad do mielonego zjadłam ziemniaki (niby zakazane w cukrzycy) i cukier 93. No i bądź tu mądra!
Ja mam tak samo... Wczoraj zjedlismy pizze na. Mieście bo córka prosiła a ja zjadłam 4 kawałki bo nie dałam już rady się powstrzymać i miałam cukier 112...sprawdzalam co 30 min i nie wywaliło cukru w żadnym momencie. Na posiłek nocny przed wcziraj zjadłam kanapkę z białym chlebem i na czczo miałam cukier 83 a zawsze miałam ponad 90 na ciemnym chlebie...

Hej, ja odebrałam dziś wyniki moczu, TSH i glukozy i siedzę podłamana. Trzy tygodnie temu brałam Murinal na bardzo liczne bakterie w moczu, dzisiaj znowu bakterie w moczu "dość obfite". TSH poszło mi do góry i glukoza też, a wydawało mi się, że nieźle jem. Muszę umówić się do endokrynologa.
:((((((((

Czeeeść 🙋‍♀️
Jestem po prenatalnych, wyszły super, nawet w końcu wpuścili gdzieś mojego męża,bo biedny zawsze tylko pod gabinetem. Wzrusz na maxa! Prenatalne wyszły super, pro forma PAPP-A, no ale... Ale dostałam z Brussa bez żadnych widełek, nic totalnie z tego nie rozumiem, lekarza nie ma, nie ma opcji na teleporadę i stwierdziłam, że trzeba to olać do następnej wizyty u mojej gin 🤷 w ogóle tak się stresowałam prenatalnymi, że lekarz nie dał mi żadnych zdjęć a ja nie poprosiłam, jak kretynka✌️ a z takich pozytywów jeszcze wczoraj trochę poczytałam zaległości na wątku i 21:06 równo poczułam pierwsze bąbelki i potem jeszcze kilka razy i dziś ❤️ 13+3, płci nie znam, tylko to mnie teraz męczy, żeby już wiedzieć, że córki nie będzie, non stop mam wrażenie, że będzie syn 😆

Hej, ja odebrałam dziś wyniki moczu, TSH i glukozy i siedzę podłamana. Trzy tygodnie temu brałam Murinal na bardzo liczne bakterie w moczu, dzisiaj znowu bakterie w moczu "dość obfite". TSH poszło mi do góry i glukoza też, a wydawało mi się, że nieźle jem. Muszę umówić się do endokrynologa.
Nie przejmuj się, moja przyjaciółka też miała non stop bakterie w moczu, a urodziła piękne, zdrowe i pachnące dziecko ❤️ na pewno się w końcu unormuje.

Myślę, że warto zrobić posiew moczu, będzie najbardziej miarodajne i będzie wiadomo jaki antybiotyk zadziała.

reklama
Do góry