reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Trisomie standardowe są ok. Boję się że to jakieś mega rzadko spotykane g....no i ciężko będzie się czegoś dowiedzieć w tym zacofanym kraju😒
Pomyśl ze może to jednak będzie pierdola i maluszkowi nic nie zagraża a może faktycznie być częstym wynikiem...Tylko nie rozpoznawana w podstawowych badaniach. Głową do.gory maluch rozwija sie prawidłowo! Najważniejsze że nie rzutuje to na obraz z USG czy wyników podstawowych. Trzymam kciuki żeby udało Ci się w spokoju dotrwać do piątku a później opijać sokiem toast powodzenia! Bo np.okaze się że ma Twoje paluszki u stópek tak jak powiedział Brat😙🤗✊

reklama
Trisomie standardowe są ok. Boję się że to jakieś mega rzadko spotykane g....no i ciężko będzie się czegoś dowiedzieć w tym zacofanym kraju😒
A może jakieś leki mają wpływ? Mi lekarz powiedział że owszem acard nie ma niby znaczenia A heparyne każą odstawić 24 h przed badaniem, ale u mnie nie zrobiłoby to aż takiej różnicy dlatego kazal odstawić wcześniej zeby nie było jakiś zakłóceń w badaniu...może coś bierzesz co wpłynęło na wynik i lekarz genetyk ci powie co i jak...

I huczy, tylko po angielsku, bo to rzadkie sprawy. Może gdybym zrobiła Sanco to bym coś więcej wiedziała....niby jeszcze mogę ale i tak muszę z genetykiem pogadać. Ja już nie wierze ze jest dobrze😪
Kochana jeszcze nic nie jest przesadzone. Wszystkie trzymamy za was mocno kciuki. Tak jak dziewczyny piszą może to tylko jakaś "drobnostka".

Pomyśl ze może to jednak będzie pierdola i maluszkowi nic nie zagraża a może faktycznie być częstym wynikiem...Tylko nie rozpoznawana w podstawowych badaniach. Głową do.gory maluch rozwija sie prawidłowo! Najważniejsze że nie rzutuje to na obraz z USG czy wyników podstawowych. Trzymam kciuki żeby udało Ci się w spokoju dotrwać do piątku a później opijać sokiem toast powodzenia! Bo np.okaze się że ma Twoje paluszki u stópek tak jak powiedział Brat😙🤗✊
Wszystko może mieć po mnie...zrosniete paluszki, odstające uszy i przerwę między jedynkami🙃...a wiecie, że jak się urodzilam to powiedzieli mojej mamie, że nie będę chodzić i że te paluszki trzeba koniecznie operowac? To były ciężkie czasy dla matek....

Ja mam akurat taki przypadek, ze w czasie tego L4 mam wypłaty wyższe niż miałam wcześniej (dostaje rozne zaległe premie i w ogóle u nas zazwyczaj jesień i początek roku wiąże się z wieloma dodatkami). Nigdy się w to nie wglebialam, ale fajnie ze będzie się liczyć do macierzyńskiego.
Też tak mam, l4 w czasie ciąży będę miała wyższe niż normalne wypłaty ponieważ w okresie letnim dostaje dużo wyższe wynagrodzenie z premiami. 🙂 A orientujecie się czy wypłata będzie w tym samym dniu co w zakładzie pracy czy ZUS ma jakieś swoje terminy?

Jeeju zazdro, że już znacie płeć 🙂🙂 Ja mam w piątek prenatalne i po cichu mam nadzieję, że uda mi się dowiedzieć.
W pierwszej ciąży syn chował swoje wdzięki aż do połówkowych 🙈
Ja właśnie w drodze do diabetologa. Mam wizytę na 17.30 i łzy w oczach bo znów będę się męczyć z dietą tyle, że teraz dłużej 🤦‍♀️
W którym tygodniu jesteś? Ja jutro mam prenatalne i już się mega boję że coś nie tak chociaż byłam na wizycie w piątek i Wszytsko ok dziecko 5cm jednak od ta tgeo czasu piersi całkowicie przestały boleć wszystkie dolegliwości odeszly w siną dal a jutro to będzie 13 tc. I zaczynam się stresować.

Też tak mam, l4 w czasie ciąży będę miała wyższe niż normalne wypłaty ponieważ w okresie letnim dostaje dużo wyższe wynagrodzenie z premiami. 🙂 A orientujecie się czy wypłata będzie w tym samym dniu co w zakładzie pracy czy ZUS ma jakieś swoje terminy?
Z. ZUSEM jest o tyle. Ciężko że płacą jak chcą... Niby mają na to określony czas ale absolutnie go nie przestrzegają... W ciąży z córką, pierwsze pieniądze dostałam po 3 miesiącach i to też bez wyrównania tylko cyklicznie co miesiąc płacili...

reklama
W którym tygodniu jesteś? Ja jutro mam prenatalne i już się mega boję że coś nie tak chociaż byłam na wizycie w piątek i Wszytsko ok dziecko 5cm jednak od ta tgeo czasu piersi całkowicie przestały boleć wszystkie dolegliwości odeszly w siną dal a jutro to będzie 13 tc. I zaczynam się stresować.
Nie przejmuj się przychodzi okres że wszystko przechodzi, później znów nagle może się pojawić:) Te nasze ciążę są różne... Nie ma co się przejmować bo jedne babki boją się że boli,inne że nic nie czuc 😀 👍.... Kciuki! I daj znać jak po wizycie :)

Do góry