reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja już po prenatalnych. Skakałabym z radości do góry, gdyby w wyniku Nifty, w przypadkowych odkryciach, nie wpisano mi aneuplodi autosomalnej: "chromosom 3: powyżej normalnego stężenia". Lekarz który robił badanie nie jest genetykiem i powiedział że widzi coś takiego pierwszy raz. Genetyk dopiero w piątek. Chyba oszaleję do tego czasu😪.

I zaczynam żałować, że wybrałam opcję z przypadkowymi odkryciami. Z tego co kojarzę to te przypadkowe to chyba nie mają jeszcze akredytacji (czy jak to się tam zwie) więc wyniki w tym zakresie nie są aż tak wiarygodne. W tym formularzu chyba nawet było takie sformułowanie że mogą być fałszywie pozytywne. Wiec to tez chyba trochę loteria.
Także obiektywnie patrząc skoro USG wyszło dobrze i reszta wyników też to powinnaś dać sobie chwile radości 😃 Sporo przeszłaś ostatnio i chyba wszystko idzie powoli w dobrym kierunku. Ściskam mocno ❤️

reklama
Z. ZUSEM jest o tyle. Ciężko że płacą jak chcą... Niby mają na to określony czas ale absolutnie go nie przestrzegają... W ciąży z córką, pierwsze pieniądze dostałam po 3 miesiącach i to też bez wyrównania tylko cyklicznie co miesiąc płacili...
Siostrze koleżanki z pracy wypłacili pierwsze pieniądze dopiero po pół roku 🤦‍♀️ Kilka razy spotkałam się już tu na forum z wątkami na ten temat i obsuwy to podobno u nich nic nadzwyczajnego 🤦‍♀️ Porażka jakaś z nimi.

W którym tygodniu jesteś? Ja jutro mam prenatalne i już się mega boję że coś nie tak chociaż byłam na wizycie w piątek i Wszytsko ok dziecko 5cm jednak od ta tgeo czasu piersi całkowicie przestały boleć wszystkie dolegliwości odeszly w siną dal a jutro to będzie 13 tc. I zaczynam się stresować.

Ja dziś 11+5 i przez ostatnie 2-3 dni zero mdłości, bólów jakichkolwiek. Jak ja się cieszyłam, że wreszcie spokój. Od dziś zgaga, zawroty głowy i czasem lekki ból podbrzusza. Także spokojnie. Dolegliwości przychodzą i odchodzą.
Moja pierwsza ciąża (która obecnie ma 7 lat 😉) do 6-7 miesiąca nie dawała właściwie żadnych dolegliwości. Nie licząc kopniaków oczywiście.
Ja jestem wręcz zaskoczona ile to dolegliwosci mam teraz. Masakra 😜

reklama
Wy też macie brzuszki z rana mniejsze niż popołudniu?;)
To normalne nawet bez ciąży, w końcu rano jesteśmy zazwyczaj po 10-12 godzinach bez jedzenia, więc prawie wszystko jest strawione, a resztek sie pozbywamy w toalecie. W ciągu dnia brzuch nie ma szans na bieżąco wszystkiego się pozbywać.

Do góry