reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny, witajcie! Ja od dzisiaj w 15 tygodniu. Jestem juz po prenatalnych i pappa, za tydzien wizyta i usg u mojego lekarza. Od rana bol glowy i klocie w podbrzuszu.. 😥

reklama
Odebrałam wyniki testu pappa i wszystko ok! Kamień z serca. Dziś jedziemy powiedzieć i jednym i drugim rodzicom o ciąży. Stresuję się o dziwo strasznie.
Myślę, że sama jeszcze jestem ciągle ostrożna z uwagi na wcześniejsze poronienia, ale już lada dzień II trymestr.
Mam tak jak Ty :) chociaż u mnie już II trymestr, mam chęć powiedzieć przyjaciółce ale ciągle się waham przez poronienie. U mnie rodzice wiedza bo na początku miałam ciężko i musieli mi pomagać. Teściowie, rodzice sprzątali ogarniali wszystko za mnie..mieszkamy w domu i jest masa roboty a ja 3mies leżałam. Też poronienie za mna i to zostaje w głowie niestety...Wcześniej czekałam do prenatalnych, później na wynik z pappa teraz czekam do połówkowego 😂🤣... aż wkoncu dowiedzą się jak urodze😂😂 nie no paranoja 🤪

IMG20211011163333.jpg

Dziewczyny muszę aż to wrzucić 😍 moja kociambra tak się właśnie wyleguje przytulona do brzuszka 🥰

Witam po pierwszym USG prenatalnym (Pappa mam od dawna ale nie umiem zinterpretować, czekam na wizytę u mojego gina). A co do USG to wszystko ok, tak bardzo się cieszę. Płci nie było szans poznać, powiedział albo chłopiec albo dziewczynka🤣🤣🤣serduszko bije, nerki pracują, żołądek jest, mózg też się rozwija😁 tylko szkrab jest tak ruchliwy, że szok! Drugi gin już to stwierdził, że nader ruchliwe dziecko, już się boję... Zmierzyć ciężko, bo się rzuca, słodko rączkami macha i nóżkami jak na rowerku😍😍😍załączam zdjęcia, jedno to głowa z uśmiechem hehe

Załączniki

• IMG_20211011_144627.jpg
    IMG_20211011_144627.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 89
  • IMG_20211011_144600.jpg
    IMG_20211011_144600.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 84
Witam po pierwszym USG prenatalnym (Pappa mam od dawna ale nie umiem zinterpretować, czekam na wizytę u mojego gina). A co do USG to wszystko ok, tak bardzo się cieszę. Płci nie było szans poznać, powiedział albo chłopiec albo dziewczynka🤣🤣🤣serduszko bije, nerki pracują, żołądek jest, mózg też się rozwija😁 tylko szkrab jest tak ruchliwy, że szok! Drugi gin już to stwierdził, że nader ruchliwe dziecko, już się boję... Zmierzyć ciężko, bo się rzuca, słodko rączkami macha i nóżkami jak na rowerku😍😍😍załączam zdjęcia, jedno to głowa z uśmiechem hehe
U mnie na teście pappa było wszystko jasno napisane. Niskie ryzyko trisomii. U Ciebie tak nie ma ?
Super zdjęcia. Ja niestety nie mam ładnego zdjęcia ale jutro idę do mojego lekarza to pewnie coś wstawię 😃😀

U mnie na teście pappa było wszystko jasno napisane. Niskie ryzyko trisomii. U Ciebie tak nie ma ?
Super zdjęcia. Ja niestety nie mam ładnego zdjęcia ale jutro idę do mojego lekarza to pewnie coś wstawię 😃😀
U Ciebie może było już z odniesieniem do Usg i wyliczeniem lekarza ?:) Ja dostałam dwa i na pierwszym faktycznie jest tylko wolne białko itp , w formie liczbowej co nic nie mówi ..dopóki lekarz nie wrzuci w program :)

reklama
Nie ma😔😔😔jakieś cyferki tylko...

Ja też nie miałam fajnego zdjęcia, te też ciężko było zrobić, bo dzidzi ruchliwe... Trzymam kciuki może u Ciebie się uda🤩

Do góry