reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Ja juz po wizycie :) zapytalam ale lekarz stwierdzil ze nie widac 🥺 a dzis mam 15+3. Znaczy ja wiem ze poprostu mu sie nie chcialo przyjzec bo usg trwalo 10 sekund mimo ze zapytalam o ta plec. Cala wizyta trwala 5 min. Tak ze chyba umowie sie prywatnie.
Koniecznie jeśliasz możliwość, idź prywatnie. Co za dziady na NFZ przyjmują to przechodzi ludzkie pojęcie!

Cześć :) jestem po usg prenatalnym- lekarz stwierdził że m się na 100% nie nastawiać ale wygląda to za płasko na chłopca. Jak wasze doświadczenia czy spekulacje na prenatalnym potwierdziły się w przyszłości? Liczę na dziewczynkę 😍
Ja byłam na prenatalnym w 12+6 i lekarz był jakby przekonany że chłopiec. Bez wahania to powiedział. Więc wszystkim mówię że będzie syn. Gorzej jak na kolejnym badaniu się okaże co innego znów będzie trzeba odkręcać 😅 a Ty w którym tygodniu byłaś na prenatalnym?

Cześć :) jestem po usg prenatalnym- lekarz stwierdził że m się na 100% nie nastawiać ale wygląda to za płasko na chłopca. Jak wasze doświadczenia czy spekulacje na prenatalnym potwierdziły się w przyszłości? Liczę na dziewczynkę 😍
Mi tak :) na zwykłym usg wcześniej lekarz rzucił ze wygląda na chłopca i na prenatalnych inny dr mowi gdzie on widział chłopca, Ja obstawiam dziewczynkę następne w 16 tyg usg u swojego i potwierdził ze widzi dwa paseczki mamy jednak dziewczynkę 🤣🥰

Fajnie, że nie tylko ja tak mam 🙈😂😂😂 wiem, że to lekarz ale jakoś i tak dziwnie.. Pozatym mam przełożoną wizytę do kogoś innego bo mojego nie ma, niby to kobieta ale nigdy nie byłam u babeczki i jestem ciekawa 😁🤔
Ja przed moim ginem mogę paradować nie wstydzę się go w ogóle 🙈🙈🙈ale i tak zawsze chodzę w sukience. Kiedyś byłam u takiego starego gina to on jak pobierał mi cytologię to zawołał swoją żonę panią stomatolog do pomocy(!!!)🤣🤣🤣🤣miałam może z 18lat wtedy i byłam nieco zaskoczona🤣🤣🤣kiedyś lekarz badał mnie przez... Tyłek... Nie byłam dziewicą i on o tym wiedział... Więcej do niego nie poszłam i każdemu odradzam. A jeszcze jeden mówił, że wyglądam jak gwiazda telewizyjna (wcale tak nie wyglądam i nie wyglądałam) i kazał mi na kolejną wizytę przynieść łyżeczkę z domu bo będzie mi robił zasypkę borowinową. Oczywiście już się nie pojawiłam. Z takimi gagatkami mam do czynienia... Teraz ma za to przystojniaka i na poziomie aż miło się do niego idzie.

Taaaak, u mnie też kłopot, w aptekach mają po dwa opakowania i koniec, nie wiadomo kiedy następna dostawa. Ale udało mi się ostatnio zrealizować całą receptę w takiej niepozornej, małej aptece, tylko na kilka razy. Pani dzwoniła do mnie, że już mają następne opakowania i z racji ciąży mam pierwszeństwo i zaprasza po odbiór. Także mam na kilka tygodni. Ufff😅
Z racji ciąży ma się pierwszeństwo na heparyne? Z czego to wynika? Chciałabym wiedzieć jal będę walczyć 😂🤪

reklama
Ja byłam na prenatalnym w 12+6 i lekarz był jakby przekonany że chłopiec. Bez wahania to powiedział. Więc wszystkim mówię że będzie syn. Gorzej jak na kolejnym badaniu się okaże co innego znów będzie trzeba odkręcać 😅 a Ty w którym tygodniu byłaś na prenatalny

Ja byłam na prenatalnym w 12+6 i lekarz był jakby przekonany że chłopiec. Bez wahania to powiedział. Więc wszystkim mówię że będzie syn. Gorzej jak na kolejnym badaniu się okaże co innego znów będzie trzeba odkręcać 😅 a Ty w którym tygodniu byłaś na prenatalnym?
12+5 :)

Do góry