reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Wow a jaki masz kod ? Mi zawsze daje receptę z kodem R. Ja mam mutacje w heterozygocie(pai1 i mthfr)może dlatego... Jedna lekarka prywatnie powiedziała, że tylko jak się ma mutacje leiden to daje ze zniżką a tak 100% płatne 🙄
Daje mi zwykła receptę prywatnie chodzę to daje mi C na recepcie i za darmo mam zastrzyki oraz Luteinę:) Place tylko za dupka Ostatnio nawet furagine miałam za 5zl 2op.wlasnie z tym C :)

reklama
No leżę. Chciałam pod prysznic ale partner wychodził z domu poodbierać zamówienia i mi zabronił samej. Najgorsze że dziś podczas badania takie miny robili i cos tam szeptali i palcem pokazywali a potem o prenatalne pytali czy się zapisalam...coś czuję że nie jest dobrze...
Wiem, że łatwo mówić ale staraj się teraz nie denerwować i myśleć pozytywnie. Stres nie sprzyja ani Tobie ani maleństwu. Dużo leż i odpoczywaj. Będzie dobrze ! 🤗❤️

Wiem, że łatwo mówić ale staraj się teraz nie denerwować i myśleć pozytywnie. Stres nie sprzyja ani Tobie ani maleństwu. Dużo leż i odpoczywaj. Będzie dobrze ! 🤗❤️
Dokaldnie tak i przypomniało mi się, staraj się nie dotykać brzuszka. Na IP mówili mi że jak są skurcze dotykasz brzusiu to dzidzius się wierci i wywołuje to większe napięcia... Które są nie korzystne. Zatem beż głaskania po główce ale z pozytywnym nastawieniem. Odklejanie kosmowki to nie wyrok ❤ mnóstwo ciaz donoszonych! Tylko zadbaj o spokój. Tak jak pisze Koleżanka wyżej:)😙

Ja mam mutacje mthfr heterozygota i też mam clexan za darmo
To muszę chyba na następnej wizycie zapytać, poprosić żeby wypisał mi z kodem C. Niby 3 zł ale za luteinę 7 i jak mam po kilka opakowań to już wychodzi sumka a po co skoro się należy za free 😊 wolę na lizaka dla dzieci wydać hihi 💖

Ja robiłam osobno krew a później będę miała jeszcze raz krew z USG i wówczas będzie z omówieniem. Na chwilę obecną o tym nie myślę, w poniedziałek mam prenatalne i drżę..
Ja dziś już byłam po wyniki. U mnie było tak że przyjechałam na badanie prenatalne lekarz zrobił usg. Mówił o kończynach dziecka, serduszku itd. Potem pobranie krwi. Za dwa tygodnie znów miałam się zgłosić. Odebrałam wynik I myślałam że będzie on omawiany a okazało się że na wynikach pisze ze wszystko prawidłowo I że niskie ryzyko trisomi. Mam te wyniki dać mojemu lekarzowi prowadzącemu. Potem znów pobranie krwi po odebraniu wyników po to żeby zgłosić się za miesiąc na badania połówkowe 🙂 we wtorek będę miała wizytę u swojego lekarza to dokładnie wypytam o wyniki co i jak ale ogólnie wyczytałam że wszystko wporzadku 🙂 też się stresowałam strasznie przed odbiorem więc rozumiem Cię 😊

reklama
Do góry