reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Wow a jaki masz kod ? Mi zawsze daje receptę z kodem R. Ja mam mutacje w heterozygocie(pai1 i mthfr)może dlatego... Jedna lekarka prywatnie powiedziała, że tylko jak się ma mutacje leiden to daje ze zniżką a tak 100% płatne 🙄
Daje mi zwykła receptę prywatnie chodzę to daje mi C na recepcie i za darmo mam zastrzyki oraz Luteinę:) Place tylko za dupka Ostatnio nawet furagine miałam za 5zl 2op.wlasnie z tym C :)

reklama
No leżę. Chciałam pod prysznic ale partner wychodził z domu poodbierać zamówienia i mi zabronił samej. Najgorsze że dziś podczas badania takie miny robili i cos tam szeptali i palcem pokazywali a potem o prenatalne pytali czy się zapisalam...coś czuję że nie jest dobrze...
Wiem, że łatwo mówić ale staraj się teraz nie denerwować i myśleć pozytywnie. Stres nie sprzyja ani Tobie ani maleństwu. Dużo leż i odpoczywaj. Będzie dobrze ! 🤗❤️

Wiem, że łatwo mówić ale staraj się teraz nie denerwować i myśleć pozytywnie. Stres nie sprzyja ani Tobie ani maleństwu. Dużo leż i odpoczywaj. Będzie dobrze ! 🤗❤️
Dokaldnie tak i przypomniało mi się, staraj się nie dotykać brzuszka. Na IP mówili mi że jak są skurcze dotykasz brzusiu to dzidzius się wierci i wywołuje to większe napięcia... Które są nie korzystne. Zatem beż głaskania po główce ale z pozytywnym nastawieniem. Odklejanie kosmowki to nie wyrok ❤ mnóstwo ciaz donoszonych! Tylko zadbaj o spokój. Tak jak pisze Koleżanka wyżej:)😙

Ja mam mutacje mthfr heterozygota i też mam clexan za darmo
To muszę chyba na następnej wizycie zapytać, poprosić żeby wypisał mi z kodem C. Niby 3 zł ale za luteinę 7 i jak mam po kilka opakowań to już wychodzi sumka a po co skoro się należy za free 😊 wolę na lizaka dla dzieci wydać hihi 💖

Ja robiłam osobno krew a później będę miała jeszcze raz krew z USG i wówczas będzie z omówieniem. Na chwilę obecną o tym nie myślę, w poniedziałek mam prenatalne i drżę..
Ja dziś już byłam po wyniki. U mnie było tak że przyjechałam na badanie prenatalne lekarz zrobił usg. Mówił o kończynach dziecka, serduszku itd. Potem pobranie krwi. Za dwa tygodnie znów miałam się zgłosić. Odebrałam wynik I myślałam że będzie on omawiany a okazało się że na wynikach pisze ze wszystko prawidłowo I że niskie ryzyko trisomi. Mam te wyniki dać mojemu lekarzowi prowadzącemu. Potem znów pobranie krwi po odebraniu wyników po to żeby zgłosić się za miesiąc na badania połówkowe 🙂 we wtorek będę miała wizytę u swojego lekarza to dokładnie wypytam o wyniki co i jak ale ogólnie wyczytałam że wszystko wporzadku 🙂 też się stresowałam strasznie przed odbiorem więc rozumiem Cię 😊

reklama
Do góry