Trzymam kciuki z całych sił i jestem dobrej myśli będzie dobrzeOdklejające się jajo płodowe. Wypis dzisiaj bo w tu i tak nic nie zrobią. Dostanę receptę na leki na powstrzymanie skurczy. Odklejenie nie jest największe i jest szansa na powodzenia tej ciąży ale musze się też liczyć z por
reklama
Koniecznie jeśliasz możliwość, idź prywatnie. Co za dziady na NFZ przyjmują to przechodzi ludzkie pojęcie!Ja juz po wizycie zapytalam ale lekarz stwierdzil ze nie widac a dzis mam 15+3. Znaczy ja wiem ze poprostu mu sie nie chcialo przyjzec bo usg trwalo 10 sekund mimo ze zapytalam o ta plec. Cala wizyta trwala 5 min. Tak ze chyba umowie sie prywatnie.
Ja byłam na prenatalnym w 12+6 i lekarz był jakby przekonany że chłopiec. Bez wahania to powiedział. Więc wszystkim mówię że będzie syn. Gorzej jak na kolejnym badaniu się okaże co innego znów będzie trzeba odkręcać a Ty w którym tygodniu byłaś na prenatalnym?Cześć jestem po usg prenatalnym- lekarz stwierdził że m się na 100% nie nastawiać ale wygląda to za płasko na chłopca. Jak wasze doświadczenia czy spekulacje na prenatalnym potwierdziły się w przyszłości? Liczę na dziewczynkę
StopKlatka
Fanka BB :)
Mi tak na zwykłym usg wcześniej lekarz rzucił ze wygląda na chłopca i na prenatalnych inny dr mowi gdzie on widział chłopca, Ja obstawiam dziewczynkę następne w 16 tyg usg u swojego i potwierdził ze widzi dwa paseczki mamy jednak dziewczynkęCześć jestem po usg prenatalnym- lekarz stwierdził że m się na 100% nie nastawiać ale wygląda to za płasko na chłopca. Jak wasze doświadczenia czy spekulacje na prenatalnym potwierdziły się w przyszłości? Liczę na dziewczynkę
Rozdepka
12 tydzień...I za dużo wrażeń.Czasem ludzie naprawdę nie umia się zachować. Współczuję. A w którym tygodniu jesteś?
Ja przed moim ginem mogę paradować nie wstydzę się go w ogóle ale i tak zawsze chodzę w sukience. Kiedyś byłam u takiego starego gina to on jak pobierał mi cytologię to zawołał swoją żonę panią stomatolog do pomocy(!!!)miałam może z 18lat wtedy i byłam nieco zaskoczonakiedyś lekarz badał mnie przez... Tyłek... Nie byłam dziewicą i on o tym wiedział... Więcej do niego nie poszłam i każdemu odradzam. A jeszcze jeden mówił, że wyglądam jak gwiazda telewizyjna (wcale tak nie wyglądam i nie wyglądałam) i kazał mi na kolejną wizytę przynieść łyżeczkę z domu bo będzie mi robił zasypkę borowinową. Oczywiście już się nie pojawiłam. Z takimi gagatkami mam do czynienia... Teraz ma za to przystojniaka i na poziomie aż miło się do niego idzie.Fajnie, że nie tylko ja tak mam wiem, że to lekarz ale jakoś i tak dziwnie.. Pozatym mam przełożoną wizytę do kogoś innego bo mojego nie ma, niby to kobieta ale nigdy nie byłam u babeczki i jestem ciekawa
Powiem Ci ze tyle stresu co ja mam w tej ciąży to w całym swoim życiu nie mialam a ciąża przebiega prawidłowo nie mam żadnych problemów ani leków więc wyobrażam sobie Co Ty czujesz. Dlatego trzymam mocno kciuki za Ciebie12 tydzień...I za dużo wrażeń.
Joasia M
Z racji ciąży ma się pierwszeństwo na heparyne? Z czego to wynika? Chciałabym wiedzieć jal będę walczyćTaaaak, u mnie też kłopot, w aptekach mają po dwa opakowania i koniec, nie wiadomo kiedy następna dostawa. Ale udało mi się ostatnio zrealizować całą receptę w takiej niepozornej, małej aptece, tylko na kilka razy. Pani dzwoniła do mnie, że już mają następne opakowania i z racji ciąży mam pierwszeństwo i zaprasza po odbiór. Także mam na kilka tygodni. Ufff
reklama
Ja byłam na prenatalnym w 12+6 i lekarz był jakby przekonany że chłopiec. Bez wahania to powiedział. Więc wszystkim mówię że będzie syn. Gorzej jak na kolejnym badaniu się okaże co innego znów będzie trzeba odkręcać a Ty w którym tygodniu byłaś na prenatalny
12+5Ja byłam na prenatalnym w 12+6 i lekarz był jakby przekonany że chłopiec. Bez wahania to powiedział. Więc wszystkim mówię że będzie syn. Gorzej jak na kolejnym badaniu się okaże co innego znów będzie trzeba odkręcać a Ty w którym tygodniu byłaś na prenatalnym?