reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny a.mam szybkie pytanko 😊 w 13 tyg uzg jest już przez brzuch tak? Czy mimo wszytsko lekarz bada. Was jeszcze na samolocie?
Ja w 12+2 na prenatalnych miałam badanie przez brzuch.
Wczoraj, na 14+4, miałam przez brzuch.
Zapowiedziane mam jednak, że koleja wizyta, czyli 18+4 będzie przez pochwę, bo będziemy mierzyć długość szyjki.

reklama
Odklejające się jajo płodowe. Wypis dzisiaj bo w tu i tak nic nie zrobią. Dostanę receptę na leki na powstrzymanie skurczy. Odklejenie nie jest największe i jest szansa na powodzenia tej ciąży ale musze się też liczyć z poronieniem.
Kochana leż, odpoczywaj, nie dźwigaj, dbaj o siebie a my tu wszystkie mocno ściskamy kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️ Dzidziuś jest silny, wierze że wszystko dobrze się skończy ✊✊✊

Ja juz po wizycie :) zapytalam ale lekarz stwierdzil ze nie widac 🥺 a dzis mam 15+3. Znaczy ja wiem ze poprostu mu sie nie chcialo przyjzec bo usg trwalo 10 sekund mimo ze zapytalam o ta plec. Cala wizyta trwala 5 min. Tak ze chyba umowie sie prywatnie.
To chyba i tak sukces ze w ogóle było usg na NFZ 🙈 ale jak chcesz więcej się dowiedzieć to tylko prywatnie bo na NFZ to oni nigdy na nic czasu nie maja.. kolezanka prowadziła ciąże na NFZ to miała 3 usg przez cała ciąże (potwierdzenie ciąży na początku samym, usg w połowie ciąży i usg na końcówce) a tak to tylko badanie szybkie na fotelu i to mówiła ze ledwo majtki na doope naciągnęła a już było „następna prosze” 🤦‍♀️

Dziewczyny a.mam szybkie pytanko 😊 w 13 tyg uzg jest już przez brzuch tak? Czy mimo wszytsko lekarz bada. Was jeszcze na samolocie?
Ja byłam 12+5 i na fotelu mnie badał żeby zobaczyć jak wydzielina i czy wszystko jest dobrze, nie ma infekcji i usg mi robił dopochwowe bo mówił ze głowica jest bliżej i lepiej wszystko widać 🤔

Okej dziękuję, możecie się śmiać ale nie lubię chodzić z gołą pupą po gabinecie 🙈 zawsze ubieram dłuższą bluzkę 😁
Ja jak idę na NFZ to akurat mam jakby dla siebie oddzielną część gabinetu i po konsultacji, dopiero jak siedzę na fotelu z gołym tyłkiem to wkracza lekarz i zaraz obok ma machinę do usg. A prywatnie dobrze że na pierwszą wizytę ubrałam sukienkę bo tam z fotela muszę przeparadować cały gabinet, bez majtek, do oddzielnego pokoju na USG 😂😂

Ja jak idę na NFZ to akurat mam jakby dla siebie oddzielną część gabinetu i po konsultacji, dopiero jak siedzę na fotelu z gołym tyłkiem to wkracza lekarz i zaraz obok ma machinę do usg. A prywatnie dobrze że na pierwszą wizytę ubrałam sukienkę bo tam z fotela muszę przeparadować cały gabinet, bez majtek, do oddzielnego pokoju na USG 😂😂
Fajnie, że nie tylko ja tak mam 🙈😂😂😂 wiem, że to lekarz ale jakoś i tak dziwnie.. Pozatym mam przełożoną wizytę do kogoś innego bo mojego nie ma, niby to kobieta ale nigdy nie byłam u babeczki i jestem ciekawa 😁🤔

Fajnie, że nie tylko ja tak mam 🙈😂😂😂 wiem, że to lekarz ale jakoś i tak dziwnie.. Pozatym mam przełożoną wizytę do kogoś innego bo mojego nie ma, niby to kobieta ale nigdy nie byłam u babeczki i jestem ciekawa 😁🤔
Tak się jakoś nastawiłam, że też zawsze do facetów chodziłam i wzbraniałam sie, że w życiu do babeczki nie pójdę..a tu siup, udało się wreszcie z ciążą, a że u nas ordynatorem na oddziale jest kobieta, to wylądowałam prywatnie u niej i trza się było przyzwyczaić 😂

reklama
Do góry