reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej a macie któraś z Was, że jest Wam dziwnie ciężko na żołądku odkąd jesteście w ciąży? Z synem miałam typowe mdłości.. Czułam poprostu wstręt do jedzenia. Szczególnie mięsa. Teraz jest inaczej. Ogolnie nie odrzuca mnie ale żołądek przechodzi czasem męki 😐 z. Synem wgl. nie bolała mnie głowa. Teraz CZASEM mnie nie boli 😪 i czoło mam wysypane syfami, ze szok..
Od kilku dni mam doła.. Właśnie przez to jak się czuje.. A jak sobie pomyślę, że mam zabrać leki albo zrobić zastrzyk to porażka 😭 ciąża z synem była tak bezproblemowa, że teraz aż nie wierzę w to jak się czuje. Narobię sobie planów, że dzisiaj zrobię to, później tamto ale jak czuję się tak chujowo to alby leżę 😭
U mnie najpierw były typowe mdłości a później zmieniły się własnej w taki uścisk na żołądku🥴

reklama
Oj powiem Ci ze u mnie te zastrzyki to zależy jak wejdzie. Raz jest super ze nic nie czuje a ostatnio próbowałam 3x się wbić bo w dwóch pierwszych miejscach jakoś nie moglam się przemóc bo bolało.
Śniło mi sie tez po nocach już ze mi nie chce igła wejść, no koszmar jednym słowem 🙈 zauważyłam ze najlepiej wchodzą mi zastrzyki w poziomie na lini pępka :)
Współczuję, wiem co czujesz😔dla mnie to była trauma. Już ich nie biorę, bez konsultacji z ginem odstawiłam po jednej serii. Zrobiłam sobie przepływy kończyn dolnych i okazuje się, że nie ma potrzeby by to brać. A Ty czemu bierzesz? Co jest wskazaniem?

Dziewczyny dostałam wyniki pappy i jestem załamana :(
Ryzyko ZD 1:306 lekarz kazał się skontaktować w celu omówienia wyników… :(
Ja znam osobiście 2 dziewczyny, którym pappa wyszła źle, a dzieciaki zdrowe w 100%. Jedna robiła amniopunkcję a druga jakiś test ten z tych drogich i wszystko wyszło ok 😊 nie martw się, będzie dobrze. Tez boje się tej pappy... ale staram się właśnie pamiętać, że on często się myli i znam to z własnego otoczenia.

Dziewczyny, od kilku dni zastanawiałam się czy kupić... I kupiłam! Bardzo fajnie napisana, dużo informacji dla kobiet będących w ciąży po raz pierwszy. Oczywiście nie zdążyłam przeczytać jeszcze całej, ale póki co zapowiada się fajnie :) Ktoś ostatnio pytał o fajną książkę dot. ciąży, to podrzucam

Załączniki

• 20210921_211700.jpg
    20210921_211700.jpg
    972 KB · Wyświetleń: 53
Tak bo ja zapytałam nieśmiało doktora czy zobaczymy jaka płeć. A on co mnie ze chłopak a ja na to -coooo?? Hahahah byłam pewna że będzie dziewczynka a za to mąż był pewny chłopca.😆
A te badania robiłaś prywatnie, że mąż mógł być z Tobą? Ja się zastanawiam, czy w medicover wpuszczają razem.. 🙂

Współczuję, wiem co czujesz😔dla mnie to była trauma. Już ich nie biorę, bez konsultacji z ginem odstawiłam po jednej serii. Zrobiłam sobie przepływy kończyn dolnych i okazuje się, że nie ma potrzeby by to brać. A Ty czemu bierzesz? Co jest wskazaniem?
Ja mam mutacje pai homozygote. Biorę Acard i heparynę. Długo nie mogłam zajść w ciąże, wzielam z glupa Acard i nagle zaskoczyło ale stwierdziłam, ze to niemożliwe i odstawiłam go i po 3 dniach poroniłam.. zrobiłam badania i wyszła mi ta mutacja, i znów wzielam Acard i można powiedzieć ze od razu zaskoczyło, wiec u mnie nie ma opcji na odstawienie leków :(

Dziewczyny, od kilku dni zastanawiałam się czy kupić... I kupiłam! Bardzo fajnie napisana, dużo informacji dla kobiet będących w ciąży po raz pierwszy. Oczywiście nie zdążyłam przeczytać jeszcze całej, ale póki co zapowiada się fajnie :) Ktoś ostatnio pytał o fajną książkę dot. ciąży, to podrzucam
Tez mam i polecam !! :)

Dziewczyny dostałam wyniki pappy i jestem załamana :(
Ryzyko ZD 1:306 lekarz kazał się skontaktować w celu omówienia wyników… :(

Dziewczyny dobrze mówią - Pappa daje często błędne wyniki. Sama czekam jak na szpilkach na jej wynik, ale w głowie mam od razu nastawienie na dalszą diagnostykę, jakby wyszła zła.
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale staraj się nie nastawiać źle, dopóki nie porozmawiasz z lekarzem. Będę trzymać kciuki, żeby to była tylko błędna informacja.

reklama
A te badania robiłaś prywatnie, że mąż mógł być z Tobą? Ja się zastanawiam, czy w medicover wpuszczają razem.. 🙂
Mąż był na korytarzu. Pytałam czy może wejść ale niestety nie. Badania nie były prywatnie okazało się że lekarz wysłał mnie bo jakiś projekt był i całkiem za darmo mam te badania 🙂

Do góry