reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyna, co u was słychać? Jak sie czujecie? Może ktoras z was pomoże mi. Otóż robilam badania wyszla trombofilia, powiedzcie mi czy muszę koniecznie z tym isc do hematologa czy dobry ginekolog od niepłodności da rade ? Terminy do hematologa dopiero na przyszły rok i to prywatnie 😑
Ja nie mam "typowej" trombofilii a "jedynie" mthfr, konsultowałam to z immunologiem, u którego po licznych badaniach wyszły też kwestie immunologiczne. Także ja polecam poszukać też tutaj przyczyn, z tym że od razu radzę szukać ginekologa, który nie gardzi immunologią, bo tacy też są.

Dziękuję [emoji854]
Ja nie mam "typowej" trombofilii a "jedynie" mthfr, konsultowałam to z immunologiem, u którego po licznych badaniach wyszły też kwestie immunologiczne. Także ja polecam poszukać też tutaj przyczyn, z tym że od razu radzę szukać ginekologa, który nie gardzi immunologią, bo tacy też są.
Trombofilia, a mthfr to całkowicie inna kwestia. Przy trombofili wymagana jest heparyna. A mthfr to tylko problem z kwasem foliowym które posiada 50% społeczeństwa :)

Trombofilia, a mthfr to całkowicie inna kwestia. Przy trombofili wymagana jest heparyna. A mthfr to tylko problem z kwasem foliowym które posiada 50% społeczeństwa :)
Zgadza się, niemniej ja też biorę heparynę + Acard i z tego co się orientuję to częste zalecenia przy mutacji. Z tym, że tak jak wspominałam, u mnie dochodzą też kwestie immunologiczne, także też to mogła mieć wpływ na zalecenia.

Cześć dziewczyna, co u was słychać? Jak sie czujecie? Może ktoras z was pomoże mi. Otóż robilam badania wyszla trombofilia, powiedzcie mi czy muszę koniecznie z tym isc do hematologa czy dobry ginekolog od niepłodności da rade ? Terminy do hematologa dopiero na przyszły rok i to prywatnie 😑
Tylko bym patrzyła na lekarza, który zna się na trombofilii, bo multum to lekceważy, a już szczególnie jak wychodzi hetero. Potoczek z Wrocławia (hematolog) dość dobrze ogarnia temat i ma konsultacje telefoniczne w pare dni. Jak masz dobrego ginekologa to możesz uderzać, z tym ze mnie większość lekceważyła pod tym względem, bo nigdy nie poroniłam.

Ginekolog zaradzi, też mam trombofilię. Jeśli chcesz to podeślij wynik 😊

Oo trochę nas jest.. Kurcze chciałbym poprostu jakoś funkcjonować... Ciagniecie w brzuchu to pikuś.. Przez głowę umiem cały dzień sobie zjebać.. 😭 Jeszcze uwielbiam jak w nocy muszę wstać na siku 😠 ta ciąża to odwrotność tej pierwszej bo czuje się do dupy.. Przepraszam ale musiałam się wyżalić
O słoneczko jak ja Cię doskonale rozumiem! ❤️Nocne siusianie to dla mnie chyba największa kara jaka może być 😅 Jestem strasznym śpiochem i zawsze warczę jak coś mnie w nocy wybudzi 😂 A teraz potrafię wstać 3 razy w ciągu nocy.. Dzisiaj próbowałam to przespać ale tylko się rozbudziłam 🤷🏻‍♀️😅
Nie przejmuj się, nie tylko Ty się czujesz do dupy.. Ja od kilku dni śmieje się ze to chyba zaczyna się chandra jesienna bo moje samopoczucie spadło poniżej normy. W dodatku zmęczenie i cała reszta dziwnych objawów ciążowych. Damy radę - codziennie to sobie powtarzam i Ty tez musisz 🥰

reklama
A co dokładnie Ci wyszło ? Zapisz się do gine, zobaczysz co Ci powie ale poszukaj tez hematologa w razie W:) może jakaś teleporada, tu nie musisz być w sumie osobiście bo kwestia tylko pokazania wyników:)

Do góry