Ja też robię badania prywatnie, pakiet badań w 1 trymestrze to 290 zł na badajto.plU mnie wizyta ciążowa to 300. A badania robię w diagnostyce prywatnie
reklama
Uni_Cat
Fanka BB :)
Ja właśnie nastawiałam się na kwotę powyżej 400 zł, a jak poszłam do przychodni (gdzie wyniki w sumie mam przez diagnostykę), to wyszło 373 zł. Niby nie duża róznica, ale jakoś cieszyTo ja płace za gine 200zl za wizytę, a pakiet badań znalazłam w alabie za 417zl zobacze co mi zleci gin i porównam z diagnostyką, bo tam mam taką fajną panią co jako jedyna żyły mi nie musi szukać tylko zawsze trafi
Paolx
To tak zrobięMi położna przez telefon powiedziała żeby chociaż raz zjawić się na wizycie żeby założyli kartę ciąży i wtedy bez problemu można tylko dzwonić i prosić o wystawienie skierowania. I ze bardzo dużo osób tak robi.
agula301
Jasne, zostało na ciasteczkoJa właśnie nastawiałam się na kwotę powyżej 400 zł, a jak poszłam do przychodni (gdzie wyniki w sumie mam przez diagnostykę), to wyszło 373 zł. Niby nie duża róznica, ale jakoś cieszy
Joasia M
Ja będę miała jazdę po 13 tygodniu bo w drugiej ciąży serce przestało bić w 19 tygodniu a w 3 w 16 tygodniu więc stres dla mnie zacznie się serio za jakiś czas...Widzisz, super A tak się martwiłaś! chociaż czasem lepiej się pozytywnie zaskoczyć
Zgadzam się. Robiąc betę w tym momencie zawsze będziemy doszukiwać się nieprawidłowości - ona rośnie wolniej i teoretycznie to wiemy, ale jak zobaczymy niższy przyrost to tak czy siak będziemy się martwić dlaczego tak zwolnił. Myślę, że lepiej sobie ograniczyć wizję takich zmartwień..
Ja do 10 tygodnia będę chodzić na USG co tydzień. Pójdzie na to kupa kasy, ale zaśniad do wtedy najczęściej się uwidacznia (jest ryzyko nawrotu niestety). Chcę uniknąć sytuacji, w której np. w 7 tygodniu jest ok, a potem idę w 10 i nagle widzę, że od 2 tygodni serce nie bije, a zaśniad rozwija się w najlepsze.. także jeszcze trochę się trzeba postresować
natalianat
Zaangażowana w BB
W Warszawie za wizytę z USG płacę 250 zł. Cytologia 50zł. A za te pierwsze badania zapłaciłam niestety 650 zł Jakoś dużo. Chyba mogłam taniej poszukać, ale jakoś nie pomyślałam.Gdzie tam do mojej wizyty... 20.20 więc chyba jestem ostatnia
Chyba sobie zrobię hybrydę nową ma stopach bo później mogę już nie sięgnąć
Póki co czuję spokój, ale pewnie przed samą wizytą się zacznie. Jeszcze mi zimno wyskoczyło wczoraj...
Ja dzisiaj zostawię jakieś 250 zł u lekarza, łącznie z pobraniem cytologii i USG oczywiście. W poniedziałek planuje robic pakiet badań, około 290zl
A jak u Was wyglądają ceny dziewczyny? Pytam oczywiście te, które nie mają z pracy opieki medycznej.
Ola0207
O jejku, dramatyczne przeżycia miałam nadzieję, że ten 12 tydzień będzie przełomowy, ale chyba nigdy nie można być pewnym w 100%Ja będę miała jazdę po 13 tygodniu bo w drugiej ciąży serce przestało bić w 19 tygodniu a w 3 w 16 tygodniu więc stres dla mnie zacznie się serio za jakiś czas...
A wiesz jakie były przyczyny? Czy nie można było ich ustalić?
reklama
Ola0207
Ja za prywatną wizytę z usg płacę 160 złW Warszawie za wizytę z USG płacę 250 zł. Cytologia 50zł. A za te pierwsze badania zapłaciłam niestety 650 zł Jakoś dużo. Chyba mogłam taniej poszukać, ale jakoś nie pomyślałam.
Prenatalne 400 zł
A podstawową krew, mocz itd zrobiłam w medicover, więc udało się za darmo
Krzywą cukrową dostałam na NFZ, ponieważ jak wyszłam z prywatnej wizyty podeszłam do recepcji zapytać co i jak i jakie koszta i akurat pojawił się lekarz POZ i wystawił mi zlecenie na NFZ
Jak na razie udaje mi się nie płacić za Wszytsko prywatnie