reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Zapraszam właśnie robię zjadłam dwa i mnie cofa...czy Wy też tak macie ze nie możecie jesc? Nie mówię o miłościach...ale ostatnio wmuszqm w siebie...wszystko bum jadła ale tylko oczami
Ja tak mam :( oczami zjem wszystko a żołądek mam ściśnięty i nie mogę nic w siebie wcisnąć.. Dziś jadę na sucharkach bo cały dzień mi żołądek dokucza :(

Zapraszam właśnie robię zjadłam dwa i mnie cofa...czy Wy też tak macie ze nie możecie jesc? Nie mówię o miłościach...ale ostatnio wmuszqm w siebie...wszystko bum jadła ale tylko oczami
Taaak, kompletny brak apetytu 🙈 jem na siłę, bo odczuwam głód i wiem że muszę ale kompletnie nic mi nie smakuje… z tym że mi się nie cofa ani nic, po prostu ciężko mi cokolwiek przełknąć 😬

A orientuje się ktoś jak to jest w Medicoverze? Jest szansa, żeby chociaż raz na jakiś czas partner towarzyszył na usg?
ja w pierwszej ciąży chodziłam z narzeczonym zawsze na te główne usg, czyli prenatalne polowkowe i to w 3 trymestrze, nikt nie miał nic przeciwko ale nie było wtedy jeszcze pandemii… wydaje mi się ze teraz powinny wpuścić razem . Ja chodze do medicover w Poznaniu

Taaak, kompletny brak apetytu 🙈 jem na siłę, bo odczuwam głód i wiem że muszę ale kompletnie nic mi nie smakuje… z tym że mi się nie cofa ani nic, po prostu ciężko mi cokolwiek przełknąć 😬
ja tak miałam w pierwszej ciąży , oprócz mdlosci, wszystko mi śmierdziało i do tego żołądek ściśnięty ze jadłam tyle co kot napłakał.. później już przeszło i nadrobiłam stracone kg :)

Teoretycznie wszędzie w medicover wiszą kartki żeby nie przychodzić z osobami towarzyszącymi
Jednak jak to działa dla kobiet w ciąży to nie wiem 🤷‍♀️

Miałam konsultację z lekarzem chorób zakaźnych w sprawie moich wyników z toksoplazmozy, mówi że świadczą one raczej tylko o tym że w ciągu ostatnich 3 miesięcy przeszłam toksoplazmozę, z tym że raczej to było przed ciążą, bo przeciwciała (tym bardziej w takiej ilości) nie wytwarzają się od razu. Więc raczej nie jest to świeże zakażenie. Dla pewności mam jeszcze zrobić Toxo-awidność IgG i jutro się wybiorę na badanie. Pani doktor mówi, że jeśli ta awidność wyjdzie tak jak myśli to ani w tej ani w kolejnej ciąży nie muszę się już martwić o zakażenie toksoplazmozą 😅 więc oby tak było ☺️

Robiłam też posiew moczu ze względu na zły wynik badania ogólnego i wszystko jest okej 😊 więc dziś dzień dobrych wiadomości, tak mnie to pozytywnie nastawiło że już musi wszystko być dobrze 🥰

reklama
Miałam konsultację z lekarzem chorób zakaźnych w sprawie moich wyników z toksoplazmozy, mówi że świadczą one raczej tylko o tym że w ciągu ostatnich 3 miesięcy przeszłam toksoplazmozę, z tym że raczej to było przed ciążą, bo przeciwciała (tym bardziej w takiej ilości) nie wytwarzają się od razu. Więc raczej nie jest to świeże zakażenie. Dla pewności mam jeszcze zrobić Toxo-awidność IgG i jutro się wybiorę na badanie. Pani doktor mówi, że jeśli ta awidność wyjdzie tak jak myśli to ani w tej ani w kolejnej ciąży nie muszę się już martwić o zakażenie toksoplazmozą 😅 więc oby tak było ☺️

Robiłam też posiew moczu ze względu na zły wynik badania ogólnego i wszystko jest okej 😊 więc dziś dzień dobrych wiadomości, tak mnie to pozytywnie nastawiło że już musi wszystko być dobrze 🥰

Super :) wiedziałam, że będzie dobrze :)

Do góry