reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Jestem po wizycie.
Serduszko bije 125 na minutę.
Z usg 6 tydzien i 5 dzień z om 7 tydzień. Dostałam duphaston jeszcze na 3 tygodnie.
Narazie poczułam ulgę...potem poszłam kupic synowi bluzę i spodnie do szkoły 🤪
Cudownie! 😍

Powiem Wam, że zaczynam wiedzieć co czują maluchy, które muszą dostać jeść jak tylko się obudzą. 😂 Śniadanie jadłam przed 10, a jak się obudziłam z drzemki przed 14 to myślałam, że umieram z głodu i się nie doczołgam do kuchni. 🤣

Witam dziewczyny 😊 Nie wiem czy dobrze trafiłam. Ostatnią miesiączkę miałam 18 lipca. Kalkulator pokazuje mi termin na 25 kwietnia ☺ Jakby 5 tydzień ciąży. Nie wiem czy dobrze kalkuluję 😄 Martwi mnie to, że wizytę u swojego lekarza mam dopiero na 21 września.. czy to nie za późno?

Witam dziewczyny [emoji4] Nie wiem czy dobrze trafiłam. Ostatnią miesiączkę miałam 18 lipca. Kalkulator pokazuje mi termin na 25 kwietnia [emoji5] Jakby 5 tydzień ciąży. Nie wiem czy dobrze kalkuluję [emoji1] Martwi mnie to, że wizytę u swojego lekarza mam dopiero na 21 września.. czy to nie za późno?
Gratuluję! [emoji7] Jeśli chcesz starać się o becikowe, to pierwszą wizytę (z założeniem karty ciąży) i najlepiej pierwsze rekomendowane badania powinnaś zrobić do 10 tygodnia. Oblicz czy się zmieścisz z wszystkim w terminie :)
20210824_162042.jpeg

Znowu przełożyłam USG z enel medu z piątku, tym razem na poniedziałek 🤪 jestem panikara. W piątek dopiero będzie 6t4d, a w praktyce wcześniej (późniejsza owulacja) - i boję się, że to będą takie milimetry, że albo nic nie zobaczę, albo będą jakieś wątpliwości. Z dwojga złego, już wolę sobie poczekać niż potem przeszukiwać internety i się diagnozować, a jestem w tym świetna :p

reklama
To się mogę pochwalić, że u mnie chociaż czyste niebo za oknem i piękne słońce. Po tym, jak ostatnie dwa dni non stop lało, to się nie spodziewałam 😂
Za to nie mam prądu na najbliższe 3h, więc zaczęłam dziś pracę zdalną bez dodatkowego monitora i co najgorsze - KAWY 😂
U mnie niby UK a tez mega slonce, a nawet upal 😭
Pijesz kawe? Ile ja bym dala za kawe. Mam porzadny ekspres do kawy, ale boje sie pic 🤣🤦🏻‍♀️

Do góry