reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

100, ale z tego co mi lekarz mówił każdy wynik powyżej 92 będzie traktowany jak cukrzyca ciążowa
Przed ciąża znalazłam nawet wynik 88😁, więc przynajmniej nie martwię się że miałam nieleczoną cukrzycę
Niby nie mam nadwagi, od ponad roku nie piję niczego słodkiego, w ciągu roku mega ograniczyłam słodycze, zaczęłam jeść zdrowiej a tu taki wynik.. Pozostaje czekać co dalej😁
Chciałam Was tylko uświadomić, że cukrzycy nie nabawimy się od słodyczy. Od słodyczy można nabawić się co najwyżej miażdżycy. To takie przewrotne. Ja miałam w 1 ciąży cukier na czczo przy pierwszym badaniu krwi 180 😛

reklama
Miłego weekendu dziewczyny. 😊😚
Tragicznie się dziś czuje, wstałam zmeczona... i męczą mnie mdłości, pierwszy raz tak intensywnie. Nawet myślałam czy sobie nie wkręcam, ale tylko woda i kocyk. Tragedia, a pierwszy raz od dawna nie pada. Dzis chyba hamburgery na obiad, narobiłaś mi smaka @Paula32 🤓🤓🤓
Smacznego 😘❤️
IMG_20210821_152103.jpg

U mnie są wyniki troszkę powyżej 90 na czczo: 91, 92,95. Moja diabetolog mówi, że norma w ciąży to 90 i na szczęście nie jest to bardzo powyżej normy😉Ale tłumaczyła mi, że jeżeli mój organizm ma za dużo glukozy, która przenika do Maluszka, to jego maleńka trzustka zaczyna produkować nadmierną ilość insuliny, co wiąże się później z innymi konsekwencjami. Chcemy dawać Mu prawidłowe ilości cukru, stąd potrzeba diety lub insuliny. Ale nie martwcie się, dziewczyny, to dotyczy wielu kobiet w ciąży, bez względu na wagę, wiek itd😉 A im szybciej się zareaguje, tym lepiej. Dlatego ja się cieszę, że już nad tym z Panią Doktor pracujemy😁

reklama
U mnie są wyniki troszkę powyżej 90 na czczo: 91, 92,95. Moja diabetolog mówi, że norma w ciąży to 90 i na szczęście nie jest to bardzo powyżej normy😉Ale tłumaczyła mi, że jeżeli mój organizm ma za dużo glukozy, która przenika do Maluszka, to jego maleńka trzustka zaczyna produkować nadmierną ilość insuliny, co wiąże się później z innymi konsekwencjami. Chcemy dawać Mu prawidłowe ilości cukru, stąd potrzeba diety lub insuliny. Ale nie martwcie się, dziewczyny, to dotyczy wielu kobiet w ciąży, bez względu na wagę, wiek itd😉 A im szybciej się zareaguje, tym lepiej. Dlatego ja się cieszę, że już nad tym z Panią Doktor pracujemy😁
Generalnie to po prostu dziecko będzie szybciej rosło czyt. tyło. Ja czym więcej daje sobie insuliny czyli czym więcej lub kaloryczniej jem to też tyję 💁🤣

Do góry