reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny;)
Moja beta:
18.08 - 117
20.08- 304
Pierwsza wizyta 31.08 a według obliczeń dzisiaj 4+4;)

Macie może do polecenia jakieś dobre książki o ciąży, noworodkach? Może kanały na YouTube czy profile na insta, które warto śledzić i czerpać informacje?
Gratulacje!
Ja również mam wizytę 31/08 [emoji110][emoji110]
Ja jeszcze nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży dlatego nic jeszcze nie czytam i nie oglądam [emoji3526]

100, ale z tego co mi lekarz mówił każdy wynik powyżej 92 będzie traktowany jak cukrzyca ciążowa
Przed ciąża znalazłam nawet wynik 88😁, więc przynajmniej nie martwię się że miałam nieleczoną cukrzycę
Niby nie mam nadwagi, od ponad roku nie piję niczego słodkiego, w ciągu roku mega ograniczyłam słodycze, zaczęłam jeść zdrowiej a tu taki wynik.. Pozostaje czekać co dalej😁

No to ciekawe co nas czeka 🙂 mam obecnie duze szczescie, że nie ciągnie mnie do słodkiego i nawet nie mam ochoty zjesc nic z tych rzeczy 🙂 obecnie tylko spokój może nas uratować i czekamy na badanie i wyniki 🙂😊 najwyżej czeka nas dieta w ciąży ale może to i na zdrowie przynajmniej mi wyjdzie hehe może uda mi się nie przytyć za dużo 😀
Damy radę, będzie dobrze, najwazniejsze to zdrowie dzidziusiów 💕✊

Cześć dziewczyny! :) Czuję się jak 💩 dzisiaj. 😬
Z rana bolało podbrzusze, potem mdłości, a jak się podniosłam w końcu z łóżka to się jeszcze okazało, że plecy mi połamało i na domiar złego jedziemy dziś na wesele, więc muszę zaraz iść się szykować, wcisnąć w kieckę i udawać, że nie piję, bo prowadzę samochód. 😅
To bliska rodzina, więc chciałabym zostać chociaż do oczepin, ale w razie czego mam chorego syna jako wymówkę do wcześniejszego powrotu, więc jakbym się bardzo źle czuła to się zawiniemy. 😂

Cześć dziewczyny! :) Czuję się jak 💩 dzisiaj. 😬
Z rana bolało podbrzusze, potem mdłości, a jak się podniosłam w końcu z łóżka to się jeszcze okazało, że plecy mi połamało i na domiar złego jedziemy dziś na wesele, więc muszę zaraz iść się szykować, wcisnąć w kieckę i udawać, że nie piję, bo prowadzę samochód. 😅
To bliska rodzina, więc chciałabym zostać chociaż do oczepin, ale w razie czego mam chorego syna jako wymówkę do wcześniejszego powrotu, więc jakbym się bardzo źle czuła to się zawiniemy. 😂

Hahah trzeba sobie radzic 🤣 ale wymowka jest dobra. też bym ją zastosowała gdybym tylko miała prawo jazdy xD za 2 tygodnie idę na wesele koleżanki, zawsze sporo sobie popijałyśmy na spotkaniach, byłyśmy winopijcami, także nie wiem, coś muszę zmyślić 😖

Hahah trzeba sobie radzic [emoji1787] ale wymowka jest dobra. też bym ją zastosowała gdybym tylko miała prawo jazdy xD za 2 tygodnie idę na wesele koleżanki, zawsze sporo sobie popijałyśmy na spotkaniach, byłyśmy winopijcami, także nie wiem, coś muszę zmyślić [emoji37]
Powiedz że miałaś zapalenie pęcherza i że bierzesz antybiotyk [emoji14] no chyba że planujesz powiedzieć prawdę.
Tak to jest na polskich weselach trzeba się wszystkim spowiadać czemu się nie pije [emoji23]

Powiedz że miałaś zapalenie pęcherza i że bierzesz antybiotyk [emoji14] no chyba że planujesz powiedzieć prawdę.
Tak to jest na polskich weselach trzeba się wszystkim spowiadać czemu się nie pije [emoji23]

O dobry pomysl! Akurat w moim przypadku brzmi realistycznie bo mam baaardzo czesto zapalenie pecherza i wszystkim zawsze marudzę😀
Taak. Ciezko przejsc niezauważonym.

O dobry pomysl! Akurat w moim przypadku brzmi realistycznie bo mam baaardzo czesto zapalenie pecherza i wszystkim zawsze marudzę😀
Taak. Ciezko przejsc niezauważonym.
To jest masakra w PL. Ja się dowiedziałam o ciąży 2.08 i dzisiaj to już będzie czwarty raz, kiedy muszę wymyślać wymówki dlaczego nie piję. Zazwyczaj mój mąż mówi, że kieruje, bo jednak faceci mają dużo gorzej, nie ważne że się napijesz z kimś, bo nie minie 5 minut i będzie Cię namawiał na kolejnego kielicha, a mój mąż ma słabą głowę, więc woli nie pić wcale.

reklama
Dobrze że o tym mówicie bo ja od 2 dni też chwilami czuje taki głod ze mnie brzuch aż boli i muszę coś zjeść :) ostatnio zjadłam śniadanie przed wyjściem z pracy i po godzinie jak dojechałam to mnie taki głod złapał właśnie... mówię co jest 🤣 a jak zjem to potem szybko się najadam i mi za dużo..
Do tego dużym zaskoczeniem jest to, że w ogóle nie ciągnie mnie do słodyczy i słodkiego smaku a kawy nie piłam od ponad tygodnia bo nie mam ochoty. Szok 😀
Ja często mam tak że mam na coś niesamowicie smaka po czym jak poczuję tego zapach to mnie totalnie odpycha :p
A generalnie mam cały czas ochotę na owoce :) nie jestem fanką owoców a teraz cały czas borówki, arbuzy, winogron mogłabym jeść i jeść :D
Tak samo kocham kawę, zawsze mówiłam że kawa jest moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia a teraz jak wypiję to mnie mdli :p

Do góry